Lite information om oss

Till nyhetssidan

Lite bilder har vi också

Om ni vill kontakta ossJag som förestår denna site heter
Mia Törnqvist och nås på 0158-22029 / 0707-764125.
Webmaster är Lasse Törnqvist och grafisk design är gjord av Eva Bredberg.

Tidigare aktualliteter
2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Aktuellt

150219: Sorg och glädje....... Man skjuter tanken ifrån sig, tanken att behöva skiljas från sin fyrfota vän. Men dagen kommer och sorgen och saknaden är stor:-(. Vår älskade "Zelda" hade tacklat av sista tiden och när hon akut insjuknade i dubbelsidig lunginflammation som skulle ha krävt inläggning på djursjukhus om hon skulle haft en chans, då fattade Lasse och jag beslutet att hon skulle få somna i lugn och ro. Något av det tyngsta beslut man kan fatta, men trösten är att vi vet att det var rätt beslut för henne. Vi hade äran att få ha henne hos oss i över 12 år, 12 år som lärt oss så mycket om rasen, och tack vare hennes underbara, galna, kreativa personlighet, så är vi för alltid fast för rasen. Tack älskade "Zelda" för allt du gav och lärde oss, vi kommer för alltid att minnas dig med kärlek och glädje! Finns det en hundhimmer så har du massor av kompisar att leka med nu!!

 

 

Lite roligare nyheter också:-), vår fodertik "Leya", Redspot´s Camille Braun, har varit iväg på sin första inoff utställning. Helt otränad, aldrig provat ett utställningskoppel, domare vad är det och varför visa tänder?? In i badmintonhallen i Sollentuna, heja på ALLA hundar hon gick förbi:-), in i ringen, underbart trav, står fint och kastar sig glatt över domaren! Visa tänder, det går bra liggande på rygg (så domaren kan klia lite på magen också)! Jättefin kritik och HP! Kan inte vara mer nöjd med henne, härliga "Leya", ska bli kul att åka iväg igen framöver!!

 

 

Dom flesta "Yava"/"Thai" valpar har nu lämnat vårt hem, kvar är bara vår egen Redspot´s Odessa "Dezza" och lilla Redspot´s Nicosia, kallad "Zia". Lilla "Zia" söker fortfarande hem...... Dom andra har flyttat till Rättvik, Hammarö, Stjärnhov, Gnesta, Oslo, Storslett (låååååångt norrut i Norge) och sist men inte minst (stor kille:-)) Redspot´s Halifax har landat hemma hos Renata på kennel Adea i Polen! Lycka till lilla du, utifrån bilden vi fått så ser det ut som om du funnit dig till rätta!! Ja, lycka till allihopa förstås!!

Pil

150126: Mycket valp blir det nu:-), faktiskt nästa bara valp!! Igår kväll, 25 januari, föddes fyra underbara små valpar på kennel Freckles, en hane och tre tikar, alla vackert blommiga och stora och tjocka:-). Stolt mamma är Freckles Landsvägsmaja "Maja" och pappa är, lika stolt han, vår egen underbara Eastfarms In The Fields "Thai". Grattis Carina, kennel Freckles, och Anita, kennel Wermlandia (som har ett finger med i spelet) till dom fina valparna! Ska bli så kul att komma upp och titta på dom när dom växt till sig lite! Som det ser ut nu är alla valpar tingade.

 

Så har vi ju egna valpar här hemma, ett litet gäng faktiskt! Efter att mellan 5,5 vecka och 7 veckor haft någon släng av magåkomma, inte kul när man är så liten, och kämpat med specialfoder och div mediciner osv, så fick vi ordning på allt, och vips så gick valparna upp i vikt, med råge! Så nu är alla runda och go, och jättefina! Det är ett underbart gäng valpar, så framåt och pigga, orädda och självständiga. Jag har ett himla jobb att hålla koll på dom på gården, dom går liksom sin egen väg:-). Men kärt besvär! På onsdag väntar veterinärbesiktning och sedan börja dom åka till helgen:-(, känns lite vemodigt, pga den trassliga starten har vi ju inte hunnit umgås riktigt så länge som jag skulle velat, men av den anledningen beslutade ju jag att valparna skulle vara kvar 9-10 veckor, och det är jag glad för nu! Underbara små, lycka till i livet, vi kommer att följa er! Ännu finns en hane kvar som söker hem, och en tik som jag söker fodervärd till.....

Pil

 

150113: Nytt år, nya möjligheter.... Först ut var Göteborg och My Dog. Med mig hade jag SE U(U)CH SE V-09 Iagos Escape "Ztoja", veteran, och R Inca "Yenna", öppenklass. Dag 1 "Ztoja" EXC1 veteran med CK, BIR och 3 btkl:-)"Yenna" EXC1 i öppenklass men tyvärr inget CK, väldigt få EXC och ännu färre CK denna dag.... NO SE U(U)CH R Paradis-Oskar "Coffee" var också där, EXC1 veteran med CK och 4 bhkl! Dag 2, "Ztoja" EXC1 veteran med CK och BIR idag igen! "Yenna" EXC4 med CK. Också NO UCH R Cooper "Felix" kom, EXC1 med CK i jaktklass! Och "Coffee" kopierade dag 1, BIM-veteran och 4 bhkl! Det blev en lång helg eftersom Åsa ställde följande två dagar, och hennes podengo Bosse-Bus fick med sig ett R-CERT och ett CERT hem:-))

Så har listan på Årets jaktspaniels 2014 i Norge lagts ut, och på en mycket hedrande 7:e plats hamnade NO UCH SE UCH R Carisma "Carmen" ! Jag är så imponerad, GRATTIS!

R Zippo On The Road "Wiqtor", A-höfter och ED u a! Jättehärliga nyheter förstås:-))! Tack för att ni röntgade honom Angelica och Robin!

Och så äntligen är valparna hemma igen! Nu är det fullt ös här och trots lite små "gupp" på vägen i början (magsjuka hos alla, även dom stora.....), så njuter vi förstås för fullt av dom, nio små vildar:-)). Är så tacksam att det gick vägen även denna gång, hoppas verkligen att jag har gjort mitt nu när det gäller tikar som blir sjuka...... Valparna kommer att stanna lite extra hos oss, vill ju hinna lära känna dom innan dom åker!

Och under tiden valparna växer och frodas, så väntar vi med spänning på att Thais valpar hos kennel Freckles/Wermlandia ska födas, inte många dagar kvar nu.....!!

 

 

 

Pil

'

141215: Ibland går tiden fort, eller sakta hur man nu ser det! I vilket fall som helst så får man prioritera, och det har vi gjort sista tiden:-). Det har hänt så mycket sista tiden, men vi börja med valparna!

Den 29 nov kom dom, hela tio stycken! En hane var tyvärr dödfödd, men dom andra nio kom lätt till världen, lite små men fulla av liv:-)! Så fina! Yava visade sig vara en toppenduktig mamma, första kullen, inga problem! Hon gjorde allt hon kunde för sina små, hon kunde ju inte rå för att hon fick en infektion som visade sig på dag tre:-(. Lite för svängade feber, dålig aptit och dålig viktuppgång på valparna... Så vi satte in "valpvänlig" antibiotika. Men ingen större förändring tyvärr, så på fredagen åkte jag till Bagarmossen djursjukhus, odlingar, ultraljud, odlingar och sedan inläggning med "icke valpvänlig" antibiotika:-(..... Någon drog undan golvet för mig, inte igen..... Men för att göra en lång historia kort, Facebook är kanon ibland, och alla vänner ännu bättre:-). Så nu känns det bra igen, valparna mår utmärkt hos sina "extramammor" och viktigast av allt, Yava är tillbaka efter sin kastrering som vi trodde vi skulle slippa men tyvärr inte gick att undvika! Så nu åker jag runt och gosar, längtar såååååå efter valparna! Bilder kommer.....!

Nästa fantastiska nyhet (för ett par veckor sedan) är att vi fått en ny champion med vårat namn! Vid förra uppdateringen så skrev jag att R Copper "Felix" "bara" behövde ett stor-CERT för att bli N UCH, och där satt den:-)) NKK Norsk Vinnarutställning, EXC CK dag 1, EXC, CK, CERT och R-CACIB dag 2:-)! Och N UCH!! Grattis tusen grattis Vibeke och Felix, ni är så fantastiskt duktiga, inte bara i ringen som sagt utan också i er jaktträning!! Fler som gjorde fin reklam för oss, R Tara Tarantella "Lissie" i unghundsklass, EXC, CK! Vilken härligt debut! Grattis:-))

Vi fortsätter med utställning när vi ändå är igång! Stockholmsmässan och massor av vackra welshar! Vår underbara Iagos Escape "Ztoja" skulle ju stå i rasmontern och charma, och eftersom hon faktiskt älskar att visa upp sig så fick hon vara med i veteranklass, EXC3 och superfin kritik! Lite fundersam över att endast ett CK delades ut bland dom fem veteranerna, alla med titlar och alla i fantastisk kondition...... Också R Inca "Yenna" vara med öppenklass, även hon EXC3 och jättefin kritik! Mitt mål var EXC på båda, i den konkurrensen så är jag mer än nöjd!!

Vi har också haft en hel del besök sista tiden. Ett fikabesök av Wille, Walle och Wiqtor nu när dom fyllt ett år, så fina killar det har blivit av dom! Är också så otroligt glad att dom hittade sina underbara familjer, och som nya matte och husse säger, så var det väl en mening med att dom kom till världen:-)!

Och så till sist, men inte minst:-), så har vår goa kille Eastfarms In The Fields "Thai" haft en date med söta Freckles Landsvägsmaja "Maja", och givetvis ser vi fram emot att få åka och hälsa på kennel Wermlandia när valparna är födda!!

Pil

141110: Ja, då börjar vi med lite utställningar! Flera fina Redspotar har sprungit runt i ringen, i Norge var det R Cooper "Felix" som höll flaggan högt! GRATTIS Vibeke till ett fantastiskt jobb, BIR och tredje CERTET till er! Nu fattas "bara" stor-CERTET, men det kommer! Och inte nog med det, Vibeke och "Felix" fixade helgen innan jaktanlagsprovet!! Är så imponerad, har jag sagt det förut:-)) Hoppas ni firade ordentligt! R Pole Position "Melvin" ställde i Åstorp, för en svårflörtad domare:-), "Melvin" var den enda hane som fick EXC, så visst får man vara nöjd! Bosse, tack för att du visar honom och Carina för att du hjälper Bosse i ringen! Jag och R Inca, underbara "Yenna" åkte till Rättvik, "Ztoja" följde med som sällskapsdam. EXC, CK och trejde bästa tik är så bra och jag är så nöjd givetvis, "en tik helt i min smak" enl domaren, men det är ju CERT vi vill ha..... Vi provar igen framöver:-)! "Yennas" fina syster, NO SE U(U)CH R Carisma "Carmen" har också visat framtassar, 2 premie på jaktprov i öppenklass!! Vilket gäng ni är!!

Några födelsedagsbarn har vi också haft, och det är inte vilka som helst utan vår lilla "olyckskull", goa, fina R Umbro Action "Wille", R Extrem Power "Walle" och R Zippo On The Road "Wiqtor" som firat 1 år:-)!! Stort GRATTIS finingar!! Ses snart! Och så har Lenas och min Time Honored Des Vauriennes "Kylie" fyllt 2 år, jag vet att hon blev firad ordentligt hemma hos Lena!

En till mini-kennelträff i spårets tecken har vi också haft, denna gång var det Noa, Zoya, Valle, Kenzo, Stava, Tossan, Emmy, Wimse, Ludde och Laban som spårade och spårade, och Sofia (Thaizons matte) som gav order:-) Det är så kul att träffa alla, valpar och mattar/hussar!!

Sist men icke minst, även i år fick vi till en helt fantastiskt helg på Åsas landställe på Justerö! Lena, jag, Åsa och Monica + sju hundar (Holly och Ztoja med mig)! Så härligt, och det syns ju att "Easton" också njöt av livet vid vattnet! Visst är det fint med traditioner!

Men nu har nedräkningen börjat, tre veckor kvar innan valparna kommer........ nu blev jag nervös igen:-)

Pil

141021: Vad har vi gjort sedan sist, förutom det gamla vanliga? Bl a Open Show, en supertrevlig och bra anordnad OS! Kanonlokal i Upplands Väsby så den tidiga morgonen var ok:-)! Och resultaten lika så:-)! Först ut i ringen var R Kenzo "Kenzo" och matte Kerstin. "Kenzo" hade provat en gång förut, matte aldrig, så 2 i öppenklass av 5 snygga hanar var ju mer än godkänt!! Sedan var det SE U(U)CH NO UCH R Paradis-Oskar "Coffee" i veteranklass, 1 med HP, BIM-veteran och sedan 2 bhkl! Super av en veteran, men gubben håller:-) Lilla R Mira Menuette "Mira", debut i ringen för både henne och matte, 2 i ukl, skötte sig så fint, och matte klarade det kanon!! R Anglia "Noa", det lilla yrvädret/turbobatteriet, 3 i öppenklass med HP! Och sist men inte minst, härliga SE U(U)CH R Picnic In The Park "Yava", tjejen som alltid gör sitt bästa, 2 i chkl med HP! Jag är så otroligt stolt över både våra "valpar" och mattar, tack!!

Helgen innan det så åkte jag till Sundsvall för att ställa R Inca "Yenna", i jakten på det sista CERTET, men det blir inte alltid som man hoppas.... vattensvans satte stopp för det:-(, och är man dessutom troligen lite skendräktig är man inte på humör, så vi satt som åskådare i stället! Inte illa det heller, många fina hundar fick vi se, och "Yenna" och jag fick mysa tillsammans, inte illa!!

Ja, sedan har ju "Yava" och "Thai" haft sin date och tycke uppstod:-)! Hoppas verkligen (och tror det) att vi kommer att få ett gäng fina valpar i månadskiftet nov/dec!

Annars har det varit mest underbar semester sista två veckorna (istället för den jag inte fick i somras...), tyvärr slut i morgon men oj vad svamp jag plockat, vad mycket trevligt folk jag träffat och vad lite jag hunnit hemma av det jag tänkt:-)!

Pil

 

140928: Nu har alla valpar flyttat till sina nya hem, och det innan dom ens fyllt nio veckor, mycket länge sedan det hände! Både på gott och ont förstås, givetvis vill man att dom ska komma till sina nya familjer så fort som möjligt, men det blir också väldigt, väldigt tomt..... väldigt plötsligt! I vilket fall som helst så önskar vi er så mycket lycka till det bara går i framtiden, och enligt dom rapporter vi fått så går det jättebra för allihopa:-)! Givetvis lite kiss på golvet då och då, och en hel del bitskador i div kläder, men i ö så har vi bara fått bra rapporter! Ha det underbart alla fina valpar, så hörs och ses vi snart igen hoppas vi!!

En superkul rapport från Åland och den Internationella utställningen i Eckeröhallen:-), fina Redspot´s Diesel "Easton" och matte Lena sprang så fint att han slutade som 2 bhkl, med finskt CERT och R-CACIB!! Så himla kul!! Precis som helbrorsan (från en annan kull), Redspot´s Vitality Hot "Thaizon" så väcks väl tanken på att göra ett jaktanlagsprov framöver...... Grattis Lena, det gjorde ni såååå bra!!

På samma utställning visade Åsas lilla superhärliga podengo portogis "Bosse" att han visst kan visa sig på bordet, R-CERT och R-CACIB! Nu har du inga ursäkter längre Åsa, bara att hänga med och visa upp snyggingen!

Ja, så är det dags att planera nästa kull, egentligen lite tätt inpå den förra, men nu är det absolut sista chansen för fina, goa, trevliga SE U(U)CH Redspot´s Picnic In The Park "Yava" och henne vill vi inte missa.... Så vår ljuvliga, ljuvliga, roliga, goa, trygga och snygga Eastfarm´s In The Fields "Thai" har varit hos veterinären och gjort en check efter sin chipkastrering, hans ev framtida valpspermier var av utmärkt kvalitet och ögonlysningen helt u a! Så nu har vi tänkt oss en date mellan dom! Tror dom kommer att passa så bra ihop!! Vi håller tummarna för valpar i början på december!

Annars ser vi närmas fram emot söndag som kommer, då nästa gäng Redspotar kommer hit för lite spårövningar och inspiration, ska bli så kul att ser er! Och som sagt, alla kommer att få personliga inbjudningar, även om det nog blir till våren för nästa gäng!!

Pil

140906: Vilken härlig helg på Gotland! Inte många gånger som det inte varit toppenväder, så också denna gång! Själva utställningen kunde ju gått bättre för oss, men man kan inte få allt:-)! Med mig var Iagos Escape "Ztoja" och R Inca "Yenna". "Ztoja" ställdes på lördagen i veteranklass, EXC, CK, sedan oplacerad, superfin kritik! "Yenna" (som vill ha sista certet) EXC, för dagen utan päls, helt ok faktiskt, på söndagen VG, men allt var så "lovely" i kritiken så ett EXC hade nog varit på sin plats. Lenas och min "Kylie" Time Honored Des Vauriennes uppförde sig superfint, men VG på lördagen (enl domaren "på tok för liten"), EXC på söndagen (enl den domaren så "gör färgen att hon ser liten ut, but she isn´t.....hmmmm). Så i vårat läger flödade väl inte direkt champagnen direkt:-)

Det gjorde den däremot i kennel Art Gesons tält! Deras A Pajazzo "Pajazzo" bästa hane med CERT, BIR och CHAMPIONAT på lördagen, bästa hane, CACIB och BIM på söndagen! "Pajazzos" syster A Elektra "Elli" tredje bästa tik både lördag och söndag, med CERT båda dagarna!! Och eftersom "Pajazzo" och "Elli" (kullsyskon) båda är efter vår ljuvliga "Thai" så tycker vi att dom fina placeringarna liksom stannade i familjen!! Stort Grattis Bettan och Anki! Och som om inte det var nog, på utställningen i Högbo slog "Elli" till och blev BIM med CERT och CHAMPIONAT! Gissa om vi också är stolta!!

I Norge har fina NO UCH R Only The Brave "Mexx" visat sig i ringen, så fint att han blev BIR och BIS4! Ni är så duktiga, och visst är det tur att det finns så härliga kompisar runt om en som hellre hjälper än stjälper:-)! Bussiga Line som visade "Mexx" så fint i BIS-finalen! På samma utställning var också R Cooper "Felix", som tog sitt andra CERT!! Superkul, och väldigt välförtjänt! GRATTIS både Ingunn och Vibeke, ni gör ett jättejobb med era hundar! "Felix" syster R Carisma "Carmen" skickade dit sin son Skogsjegerens Glöd "Ajko", BIS-valp!

Annat kul, alla tre valpar från "Hollys" förra kull är nu höftledsröntgade! R Just Wait And See "Pippi" A, R Must Take A Brake "Baltus" B och R I Run For Fun "Hugo" B! Så härligt att alla är fria! Dessutom har "Baltus" gjort sitt första öppenklassprov med viltspår, ett 1:a pris!! Jättebra jobbat!

Vi har också haft besök av fina R Extreme Power "Walle" för lite trimning av öron och hals. Han är så fin och en riktigt charmör! Vår gamla "Zelda" blev så glad när han kom!

Mindre roligt, väldigt jobbigt men en del av livet med djur, vi fick tyvärr ta bort vår fina, röda katt "Zingoalla" i veckan:-( En knöl på halsen visade sig var väldigt elak så något alternativ fanns inte. Nu har vi bara två katter kvar....

Och så till våra helt underbar valpar! Dom har nu fått sina namn, hanarna efter whiskey och tikarna bubbelvin, och som det verkar är alla tingade och kommer att börja flytta den 18 sept! Det har varit en fantastiskt lättsam kull, nu har dom lovat att fortsätta så i sina nya hem:-) Men ännu har vi ett par veckor kvar tillsammans, och dom ska vi ta vara på!

Pil

140824: Där satt den Vibeke:-), EXC, CK och R-CERT i alla ära, men det var ju CERT ni ville ha, och det blev det i Oslo! R Cooper "Felix" dessutom BIM på lördagen! Söndagen 2 bhkl med R-CERT och R-CACIB! Stor GRATTIS, ni är så fina ihop!! Dessutom visades R Tara Tarantella "Lissie" på sin första utställning, så bra att det blev EXC för henne också! Jätteroligt och GRATTIS ni också!!! Även "Felix" syster R Carisma "Carmen" ställdes, lördag EXC, söndag 3 btkl med R-CACIB! "Carmen" som hade valpar i början på året har tagit sig riktigt bra, hennes mormor "Ztoja" har alltid behövt ett löp innan hon varit tillbaka på banan!

 

Och så har "gamla" R Paradis-Oskar "Coffee" varit ute igen i ringen tillsammans med R Picnic In The Park "Yava". "Coffee" går nu i veteranklass, och har nu flera gånger visat att än håller gammelman:-)! Denna gång BIR-veteran, och 3 bhkl! Lilla "Yava" är inte i päls, helt riktigt med EXC denna gång!

 

Andra helgen i aug åkte jag till Norge och Elverum! Ibland undrar man om man är riktigt klok, 140 mil på 1,5 dygn, ensam men med bästa sällskap man kan ha på fyra ben! R Inca "Yenna" och R Picnic In The Park "Yava" fick följa med mig. Och den resan var värd varenda meter!!! "Yenna" BIR och Norska CERTET!!! "Yava" som sagt inte i päls, men ändå 3 btkl! Så otroligt stolt över dom här fina, trevliga och lättsamma tjejerna, alltid en fröjd att åka på tur med dom!! Nu jagar vi sista svenska CERTET på Yenna, vi ger oss inte:-)!

 

Vi har också haft besök från Lund, en härlig welshfamilj som snart ska hämta sin lilla tik härifrån, vilken det blir visar sig om ett par veckor. Det är så kul när valpköpare som bor så långt bort har tid och möjlighet att ta sig hit för att gulla med valparna en dag! Tack för titten, snart kommer hon!!

 

Och sist, men inte minst!, så har vi haft en liten "kennelträff". Vid det här tillfället var det 15 "Redspotar", inbjudan kommer allt eftersom komma till alla, men vi valde att lägga upp det som en liten inspirationsdag med mycket prat om spår och hur mycket det betyder för våra hundar att få jobba. Tack alla ni som kom, Tilda, Doris, Smilla, Enzo, Frasse, Cooper, Yenna, Castor, Timmy, Milla, Cookie, Texas, Mira, Wille, Walle och Wiqtor!! Nu väntar nästa tillfälle den 5 okt, inbjudan har gått ut till 15 nya, och är det någon som inte kan går inbjudan vidare! Och som sagt, vi vill ju se alla här så ingen kommer att bli bortglömd! Men jag försöker att blanda ur olika kullar, allt från minstingar till gamlingar!!

 

Annars rullar allt på helt underbart med valparna! Dom är så jämna och fina, nöjda och goa! Ser fram emot att börja ta ut dom i stora världen nästa vecka, (på gården alltså:-)), så håll tummarna för fint väder! En tik söker fodervärd, söder om Stockholm och gärna intresserade av utställning, pälsvård osv. Också en hane finns kvar, samma önskemål som med fodertiken:-) Är du nyfiken så hör av dig!!

 

Pil

140806: Precis som det ska vara så är det så lugnt och fint i valplådan! Alla växer fint och verkar helt nöjda, mamma Holly pysslar och fixar, men har också börjat vara mer och mer ute med oss och dom andra hundarna, en tidig morgonpromenad uppskattar hon också nu! Det enda trista, väldigt trista var att vi var tvungna att låta en av tikvalparna somna in, fem dagar gammal:-(. Hur säker man än är på att det är helt rätt, och man har gjort allt man kunnat tillsammans med veterinärer, så är det ändå så sorgligt, och jag förvånas över hur många tårar man har.... Men vi är så glada över dom sex som finns, och hoppas fortfarande på att snart hitta underbara hem till pojkarna också! Jag söker också en fodervärd till en tik, i närheten av mig och gärna med intresse för utställning!

 

I helgen som gick hade vi verkligen fint besök! 100 mil enkel resa for R Must Take A Break "Baltus" med familj för att hälsa på oss, våra hundar, givetvis mamma Holly och Baltus halvsyskon! Så himla kul att se er, och hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång:-)!!

 

I helgen som kommer väntar utställning i Elverum, Norge, ska bli spännande av många orsaker....

Pil

140723: Så var årets "fruntimmersvecka" på Malaga över för denna gång, längtar redan tillbaka! Finns inget annat sätt att koppla av så bra på som att åka iväg, ingen tvätt att tvätta, inga garderober att tömma, hundar att trimma osv osv, bara sola, bada, äta och dricka gott. Och skratta! Hoppas verkligen att vi tanter kommer iväg nästa år igen! Tack alla kul för trevligt sällskap!

Men självklart är det härligt att komma hem också, och knappt hade vi landat innan vi åkte iväg på utställning, denna gång till Alfta! Jakten på R Inca "Yenna"s sista cert går vidare! För det första var det som vanligt kul att träffa andra glada welshägare/uppfödare, och visst var det kul att ställa "Yenna" denna gång också, som alltid. Men..... R-cert igen!!! 3 btkl genererade återigen R-cert, nu två i rad. Att det ska vara så svårt att få till det sista:-(, men vi ger inte upp utan får fortsätta att leta utställningar som passar, inte alltid så lätt när man jobbar en hel del helger!!

Efter det så började den långa väntan på valparna, "Holly" och "Albin"s! Aldrig förut har någon tik hållit mig så på halster, hade nästan börjat ge upp när hon gått 67/65 dagar efter parning, men så måndag eftermiddag förstod vi att något var på gång i alla fall! "Holly" är nog väldigt duktig på att hålla masken, så jag kastades mellan hopp och förtvivlan, den enda som var helt övertygad om att det skulle bli valpar var nog Åsa! I vilket fall som helst så sov vi lite i skift under natten, en natt som var väldigt lugn! Plötsligt vid 02-tiden gick vattnet, men det var lika lugnt i alla fall. Så kl 05 fick hon första krystvärken, kl 05.15 föddes den första fina valpen, och sedan mer eller mindre rann dom ur henne! Duktiga "Holly", tre timmar senare var alla sju valpar, tre hanar och fyra tikar, födda, stora, fina och pigga! Nu hoppas vi att allt fortsätter som det börjat och att vi får en hyfsat lättsam tid tillsammans med valparna!! Bilder på dom små finns nu under Valpar/Kullar! Är du intresserad av en valp är du välkommen att höra av dig!

En annan go tik som fått valpar är R Miracle So Magic "Soja", en kull på sju valpar (två hanar, fem tikar) tillsammans med snyggingen Geltmans Grand Casanova! Är någon intresserad av en valp ur den kullen så förmedlar jag gärna kontakt!!

I ö så väntar en liten, liten semester till för mig, faktiskt hela åtta dagar (inom Landstinget så finns inte folk så det räcker för att kunna bevilja sin personal den semester dom önskar.....), ska verkligen försöka att ta tillvara på dom värdefulla dagarna.... Fortsatt härlig sommar till er alla!

Pil

140622: Så var midsommar över för i år, och snart är det jul..... Men innan dess så har vi lite resultat och annat att rapportera.

R Paradis Oskar "Coffee" debuterade i veteranklass i Avesta, EXC1, CK, 1bhkl och BIM!! Vilken lysande start i den klassen! Grattis Åsa och mattes bebis:-)! Matte Åsa hade också med sin andra bebis, R Picnic In The Park "Yava", EXC2 i championklass, CK och 2btkl med R-CACIB, lika mycket grattis där!!

"Yavas" syster R Dolly Girl On The Beach "Mally" sprang fint i ringen i Tromsö, så fint att hon dag ett blev BIR och tog sitt fjärde CERT! Och visst hade dom hoppats på CERT dag två också, då för NKK, i så fall hade championatet var i hamn. Men inte denna dag, så vi håller tummarna när ni gör nästa försök, men fantastiskt fint resultat i alla fall! Grattis!!

Fina R Paco Rabanne "Bajas" har börjat med rallylydnad, och det verkar som både han och matte gillar det:-) Vips var dom klara med nybörjaklassen och uppe i fortsättning! Jag fick en underbar film från en av tävlingarna, det är så härligt och se vilken kontakt dom har, "Bajas" och matte! Lycka till i fortsättningen också!!

Och idag har vi haft en supermysig dag i skogen tillsammans med Daily Dog (Åsa och Modde) och ett gäng goa welshar som tränat "lös i skogen" (Aktivitetsgrupp Stockholms regi)! Trots några regnmoln så var det ett gäng glad mattar och hussar och ännu gladare hundar som nöjda, glada och trötta vände hemåt på eftermiddagen. Tack alla för en supertrevlig dag!

Ja, det var det, nu ska jag packa, Malaga väntar!!

Pil

140610: Vi börjar med utställningar. R Pole Position "Melvin" ställdes i Hasslarp, tvådagars. Dag 1 var en märklig dag.... drygt 20 welshar och inte ett enda CK, alltså inget CERT och ingen BIR eller BIM!! Man kan ju undra..... Dag 2 var väl en mer "normal" dag, och goa "Melvin" slutade (efter en del funderande från domaren vilken som skulle komma etta och tvåa:-)) 2 bhkl med R-CERT!! Inte för att jag älskar R-CERT (har sagt det förut:-)) men oj så glad jag blev och vad bra gjort! Grattis Bosse och tack Lotta för handling!!

I Norge ställde R Cooper "Felix", EXC1 i öppenklass dag 1 och Good dag 2.... om jag fattar det rätt så ansåg domaren att det fattades en tand... Ja ja, fin kritik och direkt efter utställningen så åkte matte Vibeke och "Felix" och spårade istället, nog så uppskattat av båda tror jag! Ni är bäst:-)! R Vitality Hot "Thaizon" var också där (i Norge alltså) och hade väl hoppats på CERT, som den tävlingsmänniska matte Sofia är:-), men EXC utan CK, "för mycket muskler".... Ett nytt försök hoppas vi på! Och utställningar är ju inte allt, efter alla resultat ni har, både "Felix" och "Thaizon" så vet vi ju att ni är såååå fina!!

En tripp till Borlänge och kennel Rödhätta har jag och Lena också hunnit med. Vi ville ju hinna med att se valparna efter SE U(U)CH R Diesel "Easton" och Rödhättas Akvamarin "Puma" innan dom flyttar nästa vecka. Fina, jämna och väldigt sociala och trevliga valpar! Tack för lunch, fika, valpgos och trevligt sällskap Jenny!!

Och så sist men inte minst så har vår underbara, goa, mysvalp R Extrem Power "Walle" fått ett eget hem! Han kommer i veckan påbörja sin invänjning (mattes avvänjning) och hälsa på i sin nya familj i Björkhagen! Vi är helt säkra på att han kommer att tillföra så mycket glädje (och ett och annat grått hår....) till sin nya familj. och dom till honom! Eftersom han ju är som en del av vår familj nu efter så lång tid, så är jag väldigt glad att vi kommer att få tillbaka honom efter ett par veckor då familjen ska på en bokad semester, och sedan håller vi kontakten! Älskade Walle, Lycka Till!!!!!!

Pil

 

140515: Gotland, härliga ö:-), för trots dåligt väder för en gång skull så var vi glada i alla fall! Pga två återbud, sjukdom och ingen semester, så slutade det med att Åsa, jag och Lena hade varsin stuga att husera i! Vilken lyx, och hjälp vad härligt! Vi kom dit redan vid midnatt på tordagen så hela fredagen hade vi på oss till annat. Vi passade på att hälsa på Annica och Niclas och deras goa barn, fika och låta hundarna springa lösa på deras stora tomt. Jag hade ju två löptikar med så inte vågade jag släppa dom någon annanstans! Ja, så handlade vi och satte upp tält och sedan var det natten. Lördagens utställning, domare Filip Jonsson, började så bra den kunde! R Diesel "Easton" fick sitt sista CERT och blev Svenska Utställningschampion! Sedan var det R Inca "Yenna", EXC1 med CK, 1 btkl med CERT och BIM!! Hoist The Colours "Holly" ECX1 i championklass, 2 btkl, Åsas Iagos Space i veteranklass, 3 btkl! Ok, då kom champagnen fram:-), men jag var faktiskt sjuk (japp, så var det!) så vid 22-tiden däckade jag på riktigt, men vi öppnade flaskan i alla fall..... Söndagen började ungefär som lördagen, "Easton" 2bhkl, denna gång fick han ju på i championklass:-), "Holly" 2 btkl. Lenas och min lilla Honord Time Des Vauriennes "Kylie" fick göra ett försök i unghundsklass, EXC2, visades i något för gott hull..... men glad och pigg! Så nu påstår Lena att hon ska banta.... "Yenna" EXC2, CK och 3 btkl med R-cert (där kom det!) och BIM idag blev Red Delicious Oops I Did I Again "Nikki" med CERT! En underbar helg med andra ord, och gladast blev jag nog för det domaren sa till mig efteråt första dagen......:-)))! BIR och BIS-placering båda dagarna Iagos Blixtådunder "Sixten", Grattis!!! Sedan bar det hemåt och mot min första sjukskrivning på 19 år!! Helt däckad i feber, hosta (kikhosta trodde vi nog:-)) och huvudvärk! Men det var det värt!

Samtidigt som vi var där fick vi rapport från Danmark och R Vitality Hot "Thaizon"! Tvådagars med stor del av "eliten" på plats. Lördagen EXC och CK men ingen placering. Söndagen ECX2, CK, 2bhkl med danskt CERT, R-Cacib och CHAMPIONAT! Stort stort GRATTIS, ni är så duktiga och värda alla framgångar ni får, vare sig det är i spår, på rally eller i utställningsringen!!! En dotter till vår Eastfarm´s In The Fields "Thai" var också där, Art Gesons Elektra "Elli", hon går nu i unghundsklass. Sedan förut är hon ju NO JV-13, nu blev hon 3btkl med R-cert! Grattis också Bettan och Anki!!

Lite annat, R Must Take A Brake "Baltus" har provat på sin första utställning, fantastiskt kritik, men lite blyg..... Eftersom domaren icke skulle göra sig besvär med att pilla på honom så blev det ingen bedömning, men husse har lovat att gå hem och träna för med den kritiken så måste ni komma igen!

Så har äntligen HD svaret kommit för R Mira Menuett "Mira", B! Och "Kylie" ögon U A.

Aktivitetsgrupp Stockholm har också tillsammans med Åsa från Daily Dog ordnat en otroligt uppskattad "Lös i skogen" dag med träning, tips och mycket prat och utbyte av ideer. Så uppskattad att dag nr 2 redan är fulltecknad, och dag 3 på god väg att bli det! Vilka aktiva welshägare vi har här omkring! Så kul att ordnar saker då!

Och sist men inte minst, nu löper "Holly", så i morgon gör vi ett första försök, kan vara lite tidigt men det får tiden visa!

 

Pil

140423: Äntligen!! Efter ett antal försök och ett antal R-Cert, så nådde vi hela vägen fram, ända till BIR och BIS5! Det är förstås vår diva Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly" jag menar! Annandag påsk, Forshaga! Så nu kan hon titulera sig SE U(U)CH! Fina Holly, det är hon värd! Med oss hade vi också R Diesel "Easton" som också jagar det sista certet. Han fick jättefin kritik och EXC1 men inget CK denna gång. Domaren tyckte att han fortfarande hade lite kropp att jobba på (tycker jag också...) men att han kunde haft bättre resning, det förstår jag inte. I vilket fall som helst så skötte han sig utmärkt, som vanligt! Vi jagar vidare! Även BIM-hunden känner vi oss delaktiga i:-), Art Geson´s Pajazzo "Pajazzo", son till vår Thai! Grattis Bettan och Anki till andra Certet på honom, nu får han vänta till han fyllt två år! "Pajazzos" kullsyster, Art Geson´s Elektra "Ellie" var också med, EXC1, CK, 4btkl! Thai är sååå stolt över sina barn!

Mer utställning, R Paradis-Oskar "Coffee" och R Picnic In The Park "Yava" ställde på Kistamässan. Båda EXC men utan CK tyvärr, åldern börjar väl tala emot "Coffee", och domaren tyckte inte "Yavas" päls på tillräckligt bra för dagen. Domaren dömmer!

HD-röntgen, R New Style "Charlie" och R Texas Tommy "Texas", båda A! Nu väntar vi på syrran R Mira Menuetts svar........ Och "Holly" är ögonlyst igen, helt u a!

Ja, nästa äventyr (och den årliga lill-semestern) blir Gotland, det ser vi fram emot! Alltid så kul att åka ett gäng tjejer (tanter?) och få tid att sitta och surra över ett glas vin eller två! Och förhoppningsvis ett och annat bra resultat!

Pil

140413: Så har vi påbörjat höftledsröntgen av kullen mellan R Hip And Hop "Tilda" och R Vitality Hot "Thaizon" (kullen som krävde massor av vänner och fina hundammor) och först ut har varit R Texas Tommy "Texas". Något svar har vi inte fått ännu men vi hoppas ju på det bästa! Vet att R Mira Menuett "Mira" är på väg, och ser fram emot att dom andra syskonen också lämnar rapporter framöver! I vilket fall som helst så skötte sig "Texas" så pass fint att veterinärassistenten nog hade kunnat ta honom med sig hem:-)! Fina "Texas"! Och lycka till "Mira"!

En liten hälsning från vår R Extrem Power "Walle" också, han hälsar att han mår såååå bra hemma hos oss, faktiskt kan han tänka sig att stanna kvar:-)! Men eftersom en så superhärlig valp förtjänar ett alldeles eget hem med massor av träning och äventyr, så väntar vi på det bästa hem åt honom. Han har ju EV en defekt på frambenen som i så fall ska åtgärdas först, så i morgon ska vi tillbaka till veterinären, sedan får vi se! I vilket fall som helst så ska han ha det bästa av det bästa framöver!!

Han bror R Zippo On The Road "Wiqtor" har i alla fall också hittat sitt nya hem nu, och vi önskar honom, matte och husse lycka till!! Av dom rapporter vi fått så verkar han funnit sig till rätta utan problem, soffan är en favoritplats tydligen, och tack och lov att dom har katter, precis som "Wiqtor" är van vid! Ses snart igen hoppas jag!!

Vi har också äntligen fattat beslut ang nästa kull, och jag är jätteglad att vi fått ja från den snygga hanen Smörsoppens Ardbeg "Albin"! Så går allt som planerat så ser vi fram emot en date mellan honom och vår Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly" nu i juni!! Tack Lena och Siw!

Och så ett litet äventyr! Att vi har otroligt mycket vilt här är ingen nyhet, massor av hjortar, älgar, rådjur, rävar, vildsvin och annat smått och gott. Men idag hade maken riktig närkontakt med en varg! Tack och lov var alla hundar kopplade, då han fick syn på den inte mer än kanske 30 m längre fram på vår väg!! En otrolig upplevelse han inte velat vara utan, även om det nu inte blir lösa hundar på några dagar i alla fall.....

Ja, i övrigt väntar vi på påsken nu, med hela släkten ett antal dagar, barn och barnbarn! Där det dessutom har kommit ett barnbarn till, en liten Isabelle:-)! Och så Forshaga, men det är en annan historia!!

Pil

140312: Många järn i elden, vi börjar med att tacka Marie och R Inca "Yenna" för att en av våra valpar, R Zippo On The Road "Wiqtor" har fått vara hos er under en vecka drygt och socialiseras lite i Åkersberga! Han har det nog bra här med skogen, alla våra hundar osv, men nu vet han också vad rullator, bussar, balkonger, parkeringar osv är! Nog så viktigt för en fyramånaders valp!! Håller tummarna för att allt går i lås, i så fall flyttar "Wiqtor" till ett eget hem i nästa vecka.....

En riktigt härlig upplevelse och batteriladdare var England och Cruft´s tillsammans med Åsa, Lena och Eva! Vi åkte förra torsdagen, blev lite lätt lurade på bussbiljett från Gatwick till Birmingham och checkade in på Hilton ****. Var dom fyra stjärnorna kom ifrån vete sjutton, måste varit det trevliga sällskapet i så fall, underbara valpköpare och andra härliga människor från Norge!! Så kul att se er igen, Ingunn, Vibeke, Lena och Mette! Och några väldigt trevliga nya bekantskaper! Drinkarna på hotellet var inte mycket att ha, brandlarmet levde sitt eget liv och hjälp att boka tågbiljetter lyste med sin frånvaro. Men vad gör det då man har kul! Utställningen på Crufts hann vi besöka i två dagar, vi såg podengo och welsh och försökte shoppa. Sedan vidare till London för ett dygn som skulle innehålla allt!! Det funkar förstås inte, men en nallebjörn till barnbarnet som kommer vilken dag som helst hittade jag i alla fall!! Och givetvis en och annan engelsk öl.... Sedan hem igen till verkligeheten!

Där väntade förstås jobbet, men också våra hundar, mannen, barnen osv.... Borta bra men hemma är nog bäst:-)!

Ja i övrigt så har vi varit på inoff utställning i Sollentuna med R Mira Menuett "Mira" och R Texas Tommy "Texas". Båda fick såååå fin kritik, "Mira" BIR och "Texas" BIM! Jättetevliga hundar båda två, och med lite träning så skulle det vara kul om ni följde med på en officiell framöver!!

Vår underbara, helt fantastiska landmina, Simzon, har hunnit fylla 14 år!! Fortfarande med på alla promenader oavsett längd och jag lovar att han springer betydligt längre än vi går! Inga promenader är för långa, inga hopp för höga eller långa! Hoppas vi får ha dig många år till, du är en verklig tillgång i vår flock, älskade lilla hund!!

 

Pil

140202: STORT GRATTIS till Sofia och R Vitality Hot "Thaizon", som nu har gjort det mesta man kan inom rallylydnaden, i alla fall har han nu fått sin MÄSTARTITEL!! Helt fantastiskt jobbat, är så imponerad! Nu undrar jag förstås vad som blir nästa utmaning för er:-)?? Och lilla Hiper är inte dålig hon heller, diplom efter diplom! Fin bild på Thaizon, lövbiff på huvudet. Sofia kan alltid komma på små sätt att träna i vardagen, där har man en del att lära:-)!

Så till lite tråkigare nyheter (men inte direkt katastrof:-)), vår planerade kull mellan R Picnic In The Park "Yava" och Ta Weis Pax "Pax" blev inte av:-(. Samma helg som utställningen i Kumla så löpte Yava och vi valde att åka dit istället. Trots besök både lördag och måndag förmiddag så ville det sig inte. Blodprov visade att lördag/söndag troligen varit helt optimalt, så varför det inte fungerade på lördagen och inte heller måndag vet bara Yava och Pax. Riktigt trist i alla fall, jag tror dom hade passat så bra, och oj vad jag sett fram emot det! En chans till har jag med henne i höst, det gäller nog att börjar fundera redan nu hur vi ska få det att fungera. Men det är väl bara att ta nya tag, och innan det blir dags för Yava igen så hoppas jag på en kull efter Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly". Hane är ännu inte helt bestämt men Malin, kennel Eastfarm´s, och jag har lite tankar.....!

Fick härliga nyheter från Norge och R Carisma "Carmen"! Förutom att hon har så fina valpar:-), så hamnade hon också på tredje plats i poängligan utställning 2013! Härligt jobbat och grattis!!

Jag ser också fram emot att i morgon åka till Vingåker och skriva papper tillsammans med R Valentino "Valles" nya ägare! Han kommer att få ett superbra nytt hem! Alltid trist att behöver flytta, men ibland är det verkligen nödvändigt och då är det så skönt att det finns fler kanonhem åt en welsh! Och eftersom mamma Ztoja ska följa med och hälsa på sin son, så blir det trimbordet för henne nu:-)!

Pil

140113: Och så var det nytt år igen! 2013 var ett på många sätt lärorikt år, upp och ner, men nu tar vi väl nya tag och ser fram emot massor av äventyr 2014! Först ut är R Picnic In The Park "Yava"s löp som borde börja när som helst, henne har jag väntat på länge nu! Och i mars bär det av till Cruft´s tillsammans med ett gäng trevliga "tjejer"! Som åskådare, men det ska bli så kul! Men först var vi i Göteborg. Redspot´s Diesel "Easton" och Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly" följde med dit. "Easton" fjärde bästa hane med R-Cert på söndagen, EXC på måndagen. "Holly" EXC4 på söndagen, måndagen ställde jag inte henne...! "Easton" gör alltid sitt jobb, och nu var det så nära....., men söndagens CERT knep hans halvbror Art Gesons Pajazzo "Pajazzo", så två av fyra i bhkl var Thaibarn, kan inte vara annat än stolt över den killen också:-)!

Goa R Happy Heart "Zoya" och hennes dotter R Anglia "Noa" har varit här på besök ett par dagar, för semester och "make over". "Noa" är ett yrväder, gulligt sådant, medans hennes mamma "Zoya" är världens enklaste welsh (tror jag:-)). Så kul att få rå om dom ibland.

Så har det kommit lite valpar, släkt med varandra allihopa! SE VCH SE U(U)CH RLD N, F, A R Vitality Hot "Thaizon" har fått valpar på kennel Art Geson (Jasmine fick 3+1) och hos kennel Wenander (Gaia fick 3+3), Grattis och lycka till allihopa!

Och i Norge har SE N UCH R Carisma "Carmen" fått sin första kull, 3+2 valpar, tillsammans med DK V-10 C.I.E NORD UCH Dimmös Jumping Bacon "Svante"! Lycka till med valparna Lena och Stian!!

 

 

 

 

 


Top