Lite information om oss

Till nyhetssidan

Lite bilder har vi också

Om ni vill kontakta ossJag som förestår denna site heter
Mia Törnqvist och nås på 0158-22029 / 0707-764125.
Webmaster är Lasse Törnqvist och grafisk design är gjord av Eva Bredberg.

 

Tidigare aktualliteter
2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Aktuellt

Li

 

Meja med snygg BPH-rosett

En lite valphög <3

Chaplin på date <3

210608: Nu har det hänt saker. Först måste jag få presentera lilla fröken ALena Zoloqvist, eller "Lykka" som jag kallar henne <3, något alldeles speciellt! Några dagar över tiden, 20 maj, föddes hon, jättefin, allt gick hur bra som helst. Men sedan förstod jag att Dezza inte hade någon mat att tala om:-(, så på dygn tre hamnade vi på Bagarmossens djursjukhus (två vändor), hon var lite kall och uttorkad. Sedan dess har vi matat med spruta var tredje timme (utom en gång på natten). Hon är helt nöjd och "Dezza" pysslar och fixar med henne <3. Varför "Dezza" inte har någon mat denna gång vet ingen, kan vara för litet hormonpåslag med bara en valp i kompbination med att hennes sugteknik kanske inte är den perfekta? Är i alla fall vad veterinären och jag tror, allt annat är helt normalt så här långt i alla fall. Men idag har vi börjat med lite mat, så nu känns det som om jag snart ska kunna få sova lite mer, och ropa hej:-)! Hur som helst, det är värt allt jobb med tanke på vilken liten guldklimp det är!! Blir en ny erfarenhet att underhålla en ensamvalp..... och jag lär ju sitta med henne i knät så fort jag kan. Så tanken har slagit mig, hur ska jag kunna släppa henne framöver???? (Kanske får döpa om "Zista" till "Näst-zista" men det vet inte mannen ännu:-))

Det andra gänget, tjejligan, har nu mer eller mindre flyttat. "Zista" har varit en fantastiskt duktig mamma, finns inget att klaga på! Så vi önskar valparna, "Milla", "Zenta", "Saga", "Hedda" och "Willow" lycka till i livet<3! "Hedda" stannar på bibehållen avelsrätt och kommer bo bara ett par km från oss!

Det var det om valpar. Annat skoj! R Memory "Meja" har gjort ett finfint BPH med skott, fantastiska valpköpare som på egna initiativ åker iväg!

R Flat White "Tazza" har fixat anlagprovet i viltspår, och dessutom så otroligt bra att hon och husse (tror jag det var som gick med henne) blev bästa ekipage av nio!! WOW så bra jobbat, GRATTIS!

R Tjifen "Tjifen" och matte Ingrid har varit och nosat på rallylydnad, inoff och coronasäker tävling, 90 poäng!! Så nu väntar officiella tävlingar har jag hört, håller tummarna!!!

R Mylta Af Vattudal "Mylta" har gjort ett MH, inte många welshar som gör det idag. Hur som helst, väl genomfört, GRATTIS till både matte och "Mylta"!

Mitas och min goa Eastfarm´s Crackerjack "Chaplin" har haft en date med Equisetum Stormhjärta så nu hoppas vi att vi kan få kolla valpar om si så där fem veckor.... Finns en fin beskrivning av honom på hans sida under Tikar/Hanar, foder!

Pappan till "Zavannas" sista kull, Art Gesons Bruce "Bruce" har gjort ett fint BPH! Alltid kul att få det på papper, men jag visste ganska väl vilken fin kille han är:-)

Och så lite hälsa, nog så viktigt!! R Don Juan "Joy" har röntgat höfterna, A/B, och kollat ögonen, u a och PLD normalt! Så kul med tanke på att han är min foderhane och nu liksom har framtiden för sig! Brorsan R Romeo "Samson" hängde också på för HD, föll på det förhatliga målsnöret med B/C, men sånt händer lite då och då, "Samson" spelar det ingen roll.

Och så har R Lucia "Zpirah" gjort finfin reklam i WelshNytt för Weighpull, en av dom "sporter" som hon och matte tränar! Fattar inte var ni får er energi ifrån, men helt fantastiskt duktiga är ni i allt ni tar er för! Snart får vi nog ser er på tävlingsbanan! Och framgångar med welsh, DET gör mig mäkta imponerad, absolut inget gratis! Vet att det inte är det med någon hund men viss är det extra snyggt när man lyckas med våra rödvita!! Lycka till!!!

Nu planerar vi för valp/unghundsträff, dom träffar som borde varit redan men som vi inte kunnat haft pga dumma, dumma corona:-(! 4 sept hoppas jag att få träffa två- och fyrbenta ur kullarna "Dezza", "Cupcake" och "Zavanna" 2020, inbjudan kommer snart!!

Ja, det var nog allt för denna gång. Troligen har jag glömt något men då får ni ge mig lite pisk på fingrarna så fixar jag det!!

 

Pil

m

Stor och liten <3

Zizi med fin rosett

Tjifens fina kritik!

 

,

210416: Så kom dom, "Zista" och "Sigges" valpar! Inte trodde jag att det skulle bli fem, med tanke på den lilla magen, men det blev det! Fem fina, stora tikar och "Zista" är en helt fantastisk mamma, så trygg och lugn med valparna! Och även med dom andra hundarna i flocken, ingen osäkerhet, vill gärna vara med ute en del och säger så tydligt till när det det dags att gå och vila med valparna. Enlig mig är fem en helt perfekt kull men som läget är idag hade det gärna fått bli fler. Såååå många familjer jag gjort besvikna:-(. Kan bara trösta mig med att jag vet hur det är, vi väntade själva över ett år på vår första, "Zelda", men det var det ju värt <3!

Jag hade ju hoppats på att kunna ge några lite hopp inför "Dezza" och hennes kull, men där såg vi endast en valp på ultraljudet, så att det ska bli så mycket mer är inte sannolikt. Ibland blir det inte som man tänkt men man styr inte över allt. Nu hoppas jag bara att allt fortsätter flyta på, både med dom vi har och med "Dezza"!

Så har R Tjifen "Tjifen" varit på exteriörutställning igen, EXC CK och sååå fin kritik, både rent exteriört men också "underbart temperament", det gillar jag! Grattis "Tjifen" och Ingrid!!

Vår lilla polska tjej, Party Box At Redspot Adea "Zizi" hängde med på BPH, vilket hon och matte Louice genomförde lysande med skott! Tack för att ni kom!

Ögonlysning, R Lexus "Lexus" och R Don Juan "Joy", "Lexus" not PPM och måttliga förändringar på PLD, "Joy" ögon u a och PLD normal. Nu återstår bara den "lilla" detaljen HD röntgen för "Joy" nästa helg... Ser jag fram emot det?? Nja.....

Och så har Marie varit här, Marie med "Yenna" och "Zavanna". Underbaraste, finaste, snällaste "Yenna", som nästan var lite som min egen <3, har ju fått somna in pga cancer:-((. Många tårar, men en ära att Marie ville att hon skulle få vila här hos oss, där hon föddes. Så vi planerade en blomma där där hon ligger, aldrig glömd och så saknad!

 

Pil

Framtidshopp <3

Charlie <3

Dreamteam

Meja <3

Lexus och Tiago <3

210322: Ja, hon är dräktig, Zista, och nu är det inte heller så långt kvar, dryga två veckor. Hon är inte stor, så tyvärr misstänker jag att många kommer att bli besvikna:-(. Men det får tiden visa och bara allt går bra så är jag glad! Självklart hör jag av mig när allt är över. Håll tummarna.....

Dessutom så började Dezza löpa lite tidigare än planerat så.... ja hon har nu haft en date med fina R Milroy of Soho "Tiago". Tiago är en Hollyson, så om det blir valpar får jag en mix av nästan allt, Ztoja, Thai, Holly.... Men det har ju varit lite si och så med valpar efter Dezza, vi har bara lyckats en gång, så jag tar inte ut något innan jag vet!! Enl veterinären så vet vi den 17 maj:-)

Höftledsröntgen har börjat i kullarna Dezza/Tor och Cupcake/Bilbo. R Casanova "Charlie" HD B, R Capucchino "Chino" HD B, R Mocca "Mocca" HD B, R Macciato HD A/B. Så långt underbara nyheter. Men så kom det där förhatliga resultatet man inte vill ha, och dessutom på en tik som var tänkt för ev framtida avel, R Red Rose fina "Amara" HD D:-(. Ibland vill man bara lägga ner allt, men samtidigt så vet man att det inte går att förutsäga allt. Hur som helst fyra glädjande, ett ledsamt resultat...... TACK i alla fall alla valpköpare för att ni röntgar! Nu ska vi tjata vidare på resten så dom kommer iväg:-))!

Roliga resultat! R Memory "Meja" fixade anlagsprovet i viltspår med bravur, GRATTIS matte och "Meja", vet att ni siktar på öppen klass nu, håller tummarna!! Matte har lagt en bra grund för "Meja" så vi ser fram emot debuten....

R Clara Cookie-Dough "Cookie" och matte, alltid på G! 2:a årets Allround Welsh, 1:a nosework, 2:a lydnad, 3:e rallylydnad och dessutom Årets rallylydnadsekipage på Häverö BK.. WOW säger jag bara! GRATTIS, ni är helt fantastiska!!

Och så lite utställning. Allt är ju egentligen inställt i pandemins fotspår, men länsklubbarna får ju anordna exteriörutställning där man får ett officiellt resultat. Visserligen ingen konkurrans men en kvalitetsbedömning, vilket borde+ intressera många efter så lång tid. Tycker jag. Men på dom jag varit, både i höstas och nu, har jag varit i princip ensam. Kanske lite märkligt kan jag tycka, kvaliten är ju ändå kanske viktigste, konkurransen är liksom kryddan. Men men, superbra ordnat i alla fall och denna gång var det R Lexus "Lexus" och halvbrorsan R Milroy of Soho "Tiago" som hängde med. Bara "Tiago", snart 7 år, som en gång förut varit med om utställning. Fina, coola "Tiago", EXC och CK! Ser fram emot honom som veteran:-)! "Lexus", 5 år, gjorde debut och tyckte först att det var ju lattjo, hej hej domaren! Spring spring....... "vad då klämman och känna? Nä...." Fjantig var ordet. Springa igen och då hade han väl förstått att det här inte bara var för att få hälsa på en trevlig tant:-)). Så när domaren sa "han är lite fjantig", kunde jag inte annat än hålla med, så jag sa "skriv det":-), och det gjorde hon, och VG, som var absout rättvist, fjantig och allt för lite massa för en femåring, så vi måste vara nöjda!

Nu ska jag ut och försöka mig på en liten första trimning på R Ris Och Ros "Rozza" som är här på lite semester.... blir intressant <3!

Ps Ja jag vet, sida är knepig...:-( gammal med många buggar, olika storlek på texter, olika höjd, den lever liksom sitt eget liv.... ds

Pil

Sigge och Zista, passande par <3

Lite valpträff nr 1

Lite valpträff nr 2, Joy och Alfons

210208: Tänk, jag minns när jag trodde att 2000 var oändligt långt bort.....välkommen 2021, hoppas du blir sååååå mycket bättre än 2020!

Julen blev en märklig helg i år, vi som är vana att fira med hela släkten, runt 25 personer, vi blev fem......Och nyår likadant, fast bara två...... Men nog ser man en ljusning, om vi bara orkar lite, lite till!! Vaccineringen har ju ändå kommit igång, och eftersom jag jobbar på akuten så har jag fått min första spruta, får den andra i veckan. Känner mig otroligt tacksam!

Längtar efter att kunna spontanträffas utan att få dåligt samvete eller snudd på frysa ihjäl utomhus i -15 grader, men vad gör man inte för att få träffas och tankar lite social samhörighet, lite skratt, utbyta erfarenheter och tankar, och förstås se vad det har blivit av valparna, om det är en valpträff det handlar om! Så vi fixade lite spontant, coronasäkert fika, i två omgångar.

Först ut var det lite äldre gänget, Leia, Chino, Doris, Nikko, Zista och Dezza (och Holly till och från, hon tycker småungarna blir lite jobbiga ibland och då vill hon gå in:-)! Och det var ju egentligen ingen valpträff, mer just en "tanka energi" träff, här var ju hundarna allt mellan 1 och 11 år. Kan väl säga att Nikko blev störtkär i Leia, så lilla fröken fick lära sig att säga ifrån, heja Leia <3! Sedan var det väl si så där med lyssnandet från Nikkos sida, men är man kär så är man:-)!

Gäng nr 2 var mer valpträff, även om gamla, fina, snälla Alfons på snart 15 år var med, liksom vår Dezza. Men i ö kom Joy 1 år och Molle, Folke och -Yoda 4 månader. Skulle haft besök också av småvalparna syster Rozza och brorsan Rosso och vår lilla polska Zizi men i covidtider så stannar man hemma vid minsta lilla näsdropp. Vi satsar på början på juni igen, då SKA det vara mer eller mindre fritt fram!! I vilket fall som helst så var dom så fina allihopa och kul hade dom.

Lite annat kul också (hoppas jag), vår knasboll "Zista" har haft en date med fina, trevliga "Sigge", Hot Spices Not A Bad Idea!! Så gissa om vi hoppas på annorlunda påskägg i år! Intresset efter valpar är fortfarande obegripligt stort och som läget är just nu kan vi inte ta emot fler intresserade, man får vänta tills valparna, dom ev, är födda och där kommer det att finnas mer info i så fall! Men det är lång väg kvar och tills dess, ha det bra och håll ut <3!

 

 


Top