Lite information om oss

Till nyhetssidan

Lite bilder har vi också

Om ni vill kontakta ossJag som förestår denna site heter
Mia Törnqvist och nås på 0158-22029 / 0707-764125.
Webmaster är Lasse Törnqvist och grafisk design är gjord av Eva Bredberg.

Tidigare aktualliteter
2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Aktuellt

Pil

.

131223: Ja, vad ska man säga.... livet som uppfödare är inte alltid så lätt. Som jag berättade tidigare så nedkom ju vår underbara Iagos Escape "Ztoja" med valpar 131106. Och eftersom vi inte vet när det hände (men har räknat ut när det måste varit) och var såååå säker på att det var vår Thai som var den skyldiga, men ändå ville ha allt på papper, så DNA-testade vi valparna mot honom och Ztoja. Nej, det var inte han. Den enda hane vi umgås med i ö är R Diesel "Easton", Ztojas son.... Och där blev det träff på DNA. Ingen rolig situation, trots att både SKK och SLU gång på gång tröstat mig:-), och försäkrat mig om jag inte är ensam om att hamna i den här situationen. Men det är en liten tröst, även om valparna är såååå goa, tjocka, glada, fulla av självförtroende! Men visst njuter vi av dom nu, när chocken har lagt sig. Så nu vill dom snart flytta, Wille, Walle och Wiqtor!!

Vår Thai har i alla fall blivit farfar idag! R Vitality Hot "Thaizon" blev pappa till tre hanar och en tik hos kennel Art Geson, deras Jasmine är stolt mamma. Grattis Bettan, Anki och Sofia!!

Roligt också att Ta Weis Pax "Pax" nu fått sitt sista cert och blivit SE U(U)CH! "Pax" är ju den tilltänkta pappa till R Picnic In The Park "Yava", min nästa planerade:-) kull!

En superbra Hälsokonferans har jag varit på, massor av "matnyttigt", både från styrelsen och inbjudna veterinärer. Fantastiskt bra ordnat, tack för det alla inblandade!

Nej, nu tänker jag ta JUL! Hoppas att ni alla får en bra helg, inte för mycket jobb (som jag:-( blä att jobba röda dagar:-)), utan istället många, långa promenader! Så hörs vi nästa år!!

 

Pil

131118: Ja, här händer det grejor!! Både stort och "smått"! Vi tar en sak i taget!

Lena och jag tog tåget! till Åstorp för utställning! Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly" och R Diesel "Easton" fick följa med, båda ett cert kvar till championat. Det är segt kan man väl säga:-)! "Holly" passade inte alls domaren, trots jättefin kritik! Jag trodde faktiskt att det skulle bli EXC, men icke, VG! Ja, ja, domaren dömer! " Easton" hade precis umgåtts med två löptikar i tio dagar, och det går inte med den ungdomliga och smala kropp han redan har:-), EXC men för smal. Det håller jag med om.... Så dagens riktigt, riktigt roliga stod R Pole Position "Melvin" för! EXC1 med CK i öppenklass, 3 bhkl och CERT!! På sin andra utställning! Och vilken skillnad mot förra gången, då var han både högt och lågt i ringen:-), denna gång gick det mycket bättre! Vilket jobb ni gjort Bosse som nu äger honom och Marina som ställer honom! Grattis, jag är så stolt över honom!!

Ja, så har vi fått en förtidig julklapp! Vi blev verkligen tagna på sängen, när det visade sig att vår Iagos Escape "Ztoja" var dräktig.... vi har ju bara Thai hemma som är hane och han är ju chipkastrerad. Det är ju inte 100% säkert så därför har vi betraktat honom som okastrerad. Men uppenbarligen har någon brustit i tillsynen (INTE jag:-)), och den 5 nov välkomnade vi fyra valpar! Allt gick jättebra och Ztoja klarade det galant. Tre stora hanar och en lite tik, tiken klarade sig dessvärre inte. Men nu njuter vi i alla fall av Wille, Walle och Wiqtor! Fortsättning följer, bl a DNA-test nästa vecka! Så kan det gå......

En helt ljuvlig tjej/hundhelg har vi också hunnit med på Ljusterö där Åsas svärföräldrar har sitt landställe. I strålande höstväder, härligt sällskap med många skratt, god mat och promenader gick den helgen väldigt fort! Det kommer vi säkert att göra om. Det var den här helgen som Eastons sällskap med löptikar började! Men vad gör väl det när man har så trevligt, det kommer fler utställningar!

BPH med sex av våra gamla valpar gjorde vi den 17 nov. Easton, Kenzo, Smilla, Yenna, Jasper och Alize, alla väldigt olika men också mycket som var lika. Ser fram emot spindeldiagrammet som kommer så att man kan gå in och jämföra med medelwelshen. Hoppas många, många fler gör BPH i framtiden! Tack alla ni som kom, jag tror ni tyckte det var lika intressant och spännande som jag tycker!

Vi har höftledsröntgat vår Time Honored Des Vauriennes "Kylie", resultat B! Känns härligt, ett steg på vägen är ok!

Så har vi ögonlyst R Diesel "Easton" U A!

Grattis kennel Funbones som har Don´s Epic "Hugo", pappa till Hollys valpar. Hugo är nu Svensk Utställningschampion!

Grattis också till Bettan och Anki, kennel Art Gesons, och deras fina juniortik A G Elektra "Ellie" som i Lilleström i helgen blev NO JV -13! "Ellie" är en dotter till vår underbara Thai!

Pil

131017: Japp, så blev det Åland i år också! Åsa, Susanne, Annelie och jag, welsh, podengo och affen! Jag hade bara med mig SE U(U)CH SE V-09 Iagos Escape "Ztoja", och för henne är det ju veteranklass som gäller nu för tiden! Hela 18 welshar ställdes ut (ganska många för att vara på Åland), och i konkurrens med flertal championtikar, både finska och svenska, så var jag så nöjd med EXC1, CK, 3btkl och dessutom utplockad som en av dom sju bästa veteranerna i BIS-finalen!! Det trots att hon inte är i full päls! Åsa drog sin podengo Bosse, dessvärre hände något på Gotland som gör att han inte är helt vänligt inställd till bordet:-(. Susanne och Annelie var 50% nöjda, en finsk champion av två möjliga!

Annars har vi haft besök av R Clara Cookie-Dough "Cookie" under en vecka. En upplevelse att ha en 24-timmars duracellwelsh i flocken, det var ganska länge sedan:-)! Men lilla fröken lugnade ner sig efter ett par dagar, det tog ett tag för henne att inse att det inte var så lätt att få fart på våra numera till åren komna hundar! Men det var nog nyttigt för henne och jag tror att hon tyckte det var riktigt kul!

Lena har också hunnit med en viltspårskurs med både R Diesel "Easton" och vår lilla holländska Time Honored Des Vauriennes "Kylie". Efter lite tvekan så kom både "Easton" och "Kylie" på att faktiskt var riktigt kul att spåra efter klöven! Så hoppas anlagsprovet hinns med innan snön kommer....

 

 

Pil

130927: Vi har gjort massa kul sedan sist! Vi har varit både i Gubbängen och Norge.... Men vi börjar från början!!

Inoff utställning med Hilding-Vilding och Syster-Yster, dvs R Texas Tommy "Texas" och R Mira Menuette "Mira"! BIR valp resp BIM valp på pudelklubbens inoff på Gubbängsfältet. Skulle inte gjort något om vi hade hunnit träna lite först, men det gick ju bra i alla fall! Veckan efter hade vi en liten, liten valpträff med 3/8 valpar (bara dom som bor i Stockholm). Förutom "Texas" och "Mira" kom också R Capoeira "Lego". Om dom två första var vilda så var brorsan "Lego" raka motsatsen" Så cool! Han är med matte i skogen hela dagarna, matte är jägmästare, så jag gissar att den grabben får utlopp för sin energi på jobbet:-)!

Sedan for vi till Norge för kennelträff och lite Oslo-by-night! Åsa och Lena följde med, inga hundar.... Lite konstig känsla men också ganska skönt. I alla fall så höll vi till på Drammen Hundepark, ett superbra ställe att träffas på! Jag hade hyrt en större del av deras innelokal, men det fanns också en stor, stor inhängnad gård där hundarna kunde springa. Birk, Julius, Carmen, Felix, Mexx, Zita, Lexie, Bojan, Zita igen, Brage, Boogie, Umi och Bajas tillsammans med husse och matte, vi trimmade, fick lite apporteringstips av Carmens husse Stian, TACK snälla ni för att ni kom! Så kul och vi kommer absolut igen, nu vet vi ju också var vi kan hålla till! På kvällen var vi ute och åt och tittade lite närmaren på Oslo. Innan vi åkte hem på söndagen hann vi med både Holmenkollen och Frogdeparken, det sista rekommenderas starkt!!! Helt fantastiska statyer, kunde gått där hur länge som helst, men plikten kallade och sent söndag kväll var vi hemma. En helg att minnas!

Ja, så har Lenas och min lilla Time Honored Des Vauriennes "Kylie" klarat första provet i sin utbildning till vårdhund!! Så kul, och nu hoppas vi att hon fortsätter att utvecklas åt rätt håll för ett så pass krävande jobb! Lite lugnt kommer vi att ta det med henne, hon är ju väldigt ung ännu, men ändå!! Fina Kylie!!

Nu väntar packning inför Åland imorgon, hoppas på att få träffa lilla R I Run For Fun "Hugo", förutom att vi ska ställa......

Pil

130828: Så blev det Gotland igen! Denna fantastiska ö, och alltid (nästan) fint väder, så också i år! Jag, Åsa, Lena, Eva, Susanne och Malin och ett bollhav med hundar, både welsh, affen, podengo och golden! En härlig blandning! Roliga tjejer och bra resultat:-)! Två dagar ställde vi och Lilla Time Honored Des Vauriennes "Kylie" EXC2 i juniorklass på lördagen, söndagen VG med bra kritik men lite låg på benen. Blott 9 mån gammal skötte hon sig superbra! Underbara SE U(UCH SE V-09 Iagos Escape "Ztoja" ställde jag på söndagen i veteranklass, EXC1 med CK! R Diesel "Easton" EXC2 med CK och 4bhkl på lördagen, EXC1 med CK, 2bhkl med CERT och R-CACIB på söndagen!! Och så vår underbara SE U(U)CH SE VCH RDL N, F, A R Vitality Hot "Thaizon", EXC2, CK på lördagen, EXC1, CK, 1bhkl och CACIB på söndagen!! Alltså 1:a och 2:a samma föräldrar, Ztoja och Thai:-)! Dessutom debuterade Thaisonen Art Gesons "Pajazzo" i juniorklass, EXC, CK och R-CERT både lördag och söndag, och syrran A G Elektra EXC och CK båda dagarna! Vilken helg för pappa Thai:-)! Mamma Ztoja var också nöjd, SE U(U)CH Picnic In The Park "Yava" EXC, CK på lördagen och EXC1, CK, 2 btkl och R-CACIB på söndagen. Grand Old man SE U(U)CH NU UCH R Pardis-Oskar "Coffee" var också med EXC, CK på lördagen men "bara" VG på söndagen. Åldern börjar tala emot honom så nu blir det till att vila sig i form till veteranklass nästa år! En som debuterade i veteranklass var R Lill-Stava "Stava", EXC, CK!! Thaizon hade också ett gäng valpar med sig, jättefina resultat där också!!

Susanne, kennel Caudatus, ställde sina affrar, och fick också med sig CERT hem, bl a på vår affenhane Caudatus King Zulu "King"! Så nöjd! Åsas lilla podengo Noja BIR på lördagen, Leva i veteranklass på lördagen, EXC och CK. Malins tikar, "Winnie" och "Rose" båda EXC, CK lördag och söndag, "Winnie" placering i btkl på lördagen!

Fler roliga resultat! NU UCH R Only The Brave "Mexx" och NU UCH SE U(U)CH R Carisma "Carmen" ställde i Uddevalla, Mexx bara lördagen och fick där EXC, bra jobbat även om jag vet att det var certet ni ville ha! Carmen gick i jaktklass båda dagarna, lördagen EXC, CK, CERT, 1btkl, BIM och svenskt Championat!! Dessutom BIS1 jakt! Stort Grattis till er båda, fina resultat! Carmen ställdes också på söndagen, 4btkl! Carmens bror R Cooper "Felix" stannade i Norge, EXC, CK och R-CERT:-)! Vibeke, jättkul!!

Nog med resultat nu! Vi har hunnit med lite annat också! Bl a varit på besök hos kennel Rödhätta och titta på "Puma"/"Cofffe" valpar, jättefina!

R Salia-Amalia "Cajsa" och matte Carin har gått ett anlagsprov viltspår, klart GODKÄND med superfin kritik från domaren!

Och så har vi ögonlyst R Picnic In The Park "Yava" U A! Så nu väntar vi på att hon ska börja löpa i slutet på året och förhoppningsvis få en kull valpar till våren!

 

Pil

130808: Ja, så var det roliga slut för denna gång:-(, dom tre gudomliga "små" (dom största jag haft, med marginal!) valparna har åkt iväg till sina nya hem. Och det blev lååååångt bort, Hugo till Åland och kennel Eastfarm (så vi kommer att ses igen!), Pippi (den enda tiken) till Bergen i Norge och Budda/Tarzan/Goliat (svårt att bestämma namn) också till västlandet i Norge, 10 timmars bilkörning från Bergen. Så det blir snart till att ta en ordentligt roadtrip under några veckor för att få återse våra valpar! Vi får planera in det någon sommar framöver! I vilket fall som helst så önskar vi er alla Lycka till, och som vi brukar säga när vi skiljs, "sköt er nu så ni inte kommer i retur"! (Även om vi gärna skulle ta emot er igen, men det kan man ju inte önska:-)) Det är nu första gången sedan 20 mars som vi inte har valpar här hemma, antingen i valplådan eller springades runt fötterna inne och på gården! Moppen har också fått semester och jag tror faktiskt att våra egna hundar njuter...! Nu ska vi luta oss tillbaka och vänta på svampen och min nästa semsterperiod som blir i oktober, jag och hundarna! Sedan börjar vi planera inför nästa härliga gäng valpar som vi hoppas på till våren!

Vi har också varit på utställning, UPS, så det kan gå! Köping gick med en rasande fart, in i ringen och ut! Likaså i Ransäter! Men vi var verkligen i gott sällskap båda gångerna, VG-lapparna stod som spön i backen! Men i vanlig ordning, trevligt sällskap och goa hundar, vad mer kan man begära! Resten är historia!

Fick i alla fall se att R Dolly Girl On The Beach "Mally" varit i ringen två gånger i år. Hon hade sedan förut två cert och tredje gången hon ställdes blev det också CERT, men dessvärre inte Stor-Cert, så det blir till att prova igen! Och med tanke på utdelningen hittills så lär det komma! Grattis i alla fall!

Pil

 

130713: Väldigt trevliga nyheter från Norge och Trondheim:-)! Helgen som gick gästade R Only The Brave "Mexx", R Carisma "Carmen" och R Cooper "Felix" utställningsringen, och vilket resultat!! Mexx BIM med CERT och CHAMPIONAT! Carmen 3 btkl med CERT och CHAMPIONAT! Och Felix EXC i öppenklass!! WOW vad ni är bra! Stort grattis till er allihopa!! Carmen ställdes också på söndagen, 2 btkl och eftersom den tjejen går i jaktklass:-), så var hon givetvis med i BIS finalen jakt, där slutade hon BIS2! Kritiken den dagen var: " Elegant female, typical for bread.
Good scull, deep chest. Well angled front and back. Strong topline. Prefer shorter hooks. Moves with stylish and lovely temperament"!
Men Carmen gav sig inte med det, utan nu i veckan blev hon dessutom godkänd eftersökshund! Nu är ni alla värda en fortsatt härlig sommar, kanske sommarlov, och om planen håller så ses vi i Norge i september! Jag lånade ett par fina bilder från FB, som jag tycker gör både Carmen och Mexx rättvisa!

Ja, så har R Vitality Hot "Thaizon" varit i farten igen. Denna gång i Mästarklass i Rallylydnad, två tävlingar på en och samma dag, båda godkända! Så nu har Sofia och Mr T bara ett godkänt resultat kvar att jobba för, sedan blir det till att hitta på nya utmaningar:-)! Men jag gissar att dom kommer att fortsätta att tävla även rally, och nu kanske det är Hipers tur att visa ännu mer framtassar än hon redan har gjort!

 

Pil

130620: Ja, så har ytterligare ett kreativt Ztojabarn, tillika fodertik, lyckats med bedriften att hamna på djursjukhuset! Först var det ju kluriga SE U(U)CH R Picnic In The Park "Yava" som tidigt i våras svalde ett antal silikonformar som inte ville komma ut av sig själv. Och nu har lilla goa (kanske inte enl matte och husse just nu?) R Noughty Alice "Alize" osedd lyckats ta sin i på lillhusses rum där det, tro det eller ej!, fanns en kvarglömd tallrik med revbenspjäll! Mums för en lite hund!! Så vips var dom slut, och vips var Alize på Södra Djursjukhuset! Och där fick hon stanna tre dagar! Som tur var behöver man aldrig öppna tarmen utan med med lite hjälp från veterinären som kom det ut den rätta vägen. Men ett stort sår på buken fick hon med som minne i alla fall. Nu väntar en liten rehab, men enligt rapport är Alize sig själv redan nu! "Syrran" Ella (engelsk springer) kan inte förstå varför inte Alize får leka som den galning hon är. Kul för matte och husse (NOT) :-), men skönt att allt gått bra även denna gång!

Lite roligare nyheter är att både SE U(U)CH NO UCH R Paradis Oskar "Coffee" och R Kenzo "Kenzo" klarat anlagsprovet i viltspår! Jättekul, och jag är så stolt över alla aktiva valpköpare!! Grattis Åsa och Kerstin!

Tråkiga nyheter igen, nu har också R Pippi-Lotta "Lazy", vår allra förstfödda valp, fått somna in i sviterna av sin glaukom. Hon insjuknade för ett år sedan, men fick ytterligare ett underbart år tillsammans med husse och matte, ett år och liv som slutade med en semesterresa till Ungern innan det var dags att säga adjö. Tack Björn och Birgitta för att hon fick leva sitt liv hos er, hon fick det bästa hundliv man kan tänka sig, bara alldeles för kort:-(.

Så har vi ett par höfter också, R Timmy Tip-Top "Timmy" B och R Lilly Lolli-Pop "Lexie tyvärr C, även om det i Lexies fall inte är någon katastrof, en väldigt liten tik, och den perfekta familjehunden i alla fall!

Ja, så har Sanna och R Oscar Bamboo "Ludde" ev startat en ny karriär! Hundlöpet i Hudiksvall (?) och där ställde dom upp! Inga problem, Ludde drog matte runt dom 5 km som om han inte gjort annat, eller hur var det nu Sanna:-)? I vilket fall som helst kul grej! Är ni bäst eller??!

Nu väntar en veckas semester för mig tillsammans med 11 superhärliga tjejkompisar i Malaga! Tycker faktiskt att jag förtjänar det efter den här våren:-).

Pil

130609: Sveriges Nationaldag, och valparnas födelsedag!! Vilken klockren taiming, Holly kan man lita på! Vi visste redan innan att det inte skulle bli många valpar, röntgen veckan innan hade visat fyra valpar. Först kom en tik, sedan behagade Holly inte göra så mycket mer på närmare 7 timmar! Så vi hann faktiskt till Bagarmossens djursjukhus för att ev sätta ett dropp innan valp nr 2 såg dagens ljus, alldeles av sig själv:-), en hane. Och knappt hade vi torkat den lilla gossen förrän nr 3 kom, också det en hane. Sedan var det lugnt och vi åkte hem för att invänta den fjärde. Men icke..... röntgen visade fel (eller om vet tolkade bilden fel:-)), så vi fick nöja oss med dom tre som kommit. Fina, stora och denna gång går allt som det ska än så länge!

Igår åkte R New Style "Charlie" till sitt nya hem. Han kommer att bo tillsammans med "Azzar", R Azzaro, extra roligt förstås att han kommer till ett hem där det redan finns en "Redspotare":-). Det betyder att vi bara har en valp kvar ur Tilda/Thaizonkullen, men vilken valp:-)! Redspot´s Texas Tommy, en stencool kille! Vore kul att hitta ett hem i Stockholmsområdet till honom..........

Fick också en bild av Bettan, kennel Art Geson, som i helgen var i Ö-vik och ställde ut, bl a hade hon med sig en dotter till vår Thai, Art Gesons Elektra "Elli". 10 månader gammal, EXC1 i juniorklass, 3 btkl med R-Cert! Grattis Bettan, pappa Thai är så stolt!

Pil

130530: Vi har varit på Gotland! Inte så ovanligt den här tiden på året, men alltid lika trevligt! Det är verkligen minisemester för mig, och inte blev det sämre av det trevliga sällskap som som vanligt var med! Och resultaten! Lilla Time Honored Des Variennes "Kylie" båda dagarna BIR-valp och HP! Fredagens BIR-rosett gick till R Inca "Yenna", lördagen blev det VG.... lördagens domare tyckte att hon behövde mer tid.. Men fin kritik! Lördagens BIR till R Diesel "Easton", fredagen EXC för honom! Båda två uppför sig så fin i ringen och ser verkligen ut att trivas där, så vi är helt nöjda! Lilla R Noughty Alice "Alize" var det väl lite korkat (erkänner frivilligt:-)) att ställa i unghundsklass, helt utan päls och tämligen outvecklad fortfarande. Men även hon fick superfin kritik, rör sig underbart och gillar att visa sig, så VG båda dagarna är inget att snacka om, hon behöver med tid! Men en pärla att ha med sig, precis som sin mamma Ztoja alltid är! Jag ser fram emot att ställa henne när hon blivit lite äldre! Lite dåligt kanske, men vi valde att inte ställa upp i någon final, varken fredag eller lördag. Som sagt är det ju en semester och den består inte bara av hundar för mig, så vi passade på att göra annat trevligt också. Bl a var vi och hälsade på Annika på Fårösunds fästning, ett helt fantastiskt hotell vi havet! Rekommenderas starkt för den som söker boende, och hund får man ha med sig, och god mat! En supertrevlig kväll med andra ord!

Ett par HD-resultat till från Nynne/Lassekullen, denna gång R Cilla Citronella "Milla", B och R Berra Be-Bop "Bojan" A. Nu väntar vi med spänning på R Timmy Tip-Top, som dessvärre enl vet inte såg helt ok ut:-(.

Ja, sist men inte minst så väntar vi nu med spänning på Hollys valpar! En vecka kvar, och vi vet nu att det inte blir så många (helt ok efter den kull som just har varit...), men förhoppningsvis går det som en dans och valparna mår bra... Hoppas, hoppas!!

Pil

130505: Så kom dom då äntligen hem, våra fina valpar:-)! Allt gick jättebra och både dom och våra egna "gamla" hundar har skött sig utmärkt! Ett litet minus var väl att valparnas små magar inte riktigt mådde så bra den första vecka, skulle faktiskt vilja kalla det diarre:-(. Det var inget fel på deras aptit och humör, men måttligt kul i valphagen.... så till slut tog vi oss till veterinären igen och fick en kur antibiotika till allihopa, och redan efter två dagar så var allt frid och fröjd! Så nu är allt precis som det ska!!! Äntligen, och oj oj oj vad vi njuter valpar nu!! Pga av återbud:-( finns plötsligt två små hanar kvar som söker hem.....

Vi har också börjat röntga Nynne/Lasse kullen som fyllde 1 år i mars. Roligare kunde det verkligen ha börjat, "Cookie" E! Så fruktansvärt trist! (Matte har varit iväg till en annan klinik och gjort om det, inofficiellt, och fick då C/D som tips..... känns lite bättre för oss allihopa). Brorsan "Castor" B, och nu väntar vi på några till. Jag brukra inte vara sååå nervös men nu är jag det....

R Clara Cookie-Dough "Cookie" lyckas i alla fall riktigt bra när lill-matte ställer ut henne! "Utmärkt typ. Fem hund m aning lång nos. Utm ögon o öron, utm hals o rygg, mkt bra vinklad fram, bra vinklad bak. Välutv för- o underbröst. Bra benstomme, parallella, flytande rörelser. Härligt temp". Fina Cookie!!

Och så lilla R Carisma "Carmen"! Uställning i Norge, EXC1, CK, btkl 1, CERT, BIR och BIG4! Grattis Lena och Stian, vilket jobb ni gör med henne! Och dessutom har hon lärt sig sitta fint:-), allt för lite godis eller??

 

Pil
130414: Fortsättning följer skrev jag sist, och det gjorde det. Historien hade bara börjat. Men för att göra en lång histora kort så kan jag sammanfatta den istället. Långsam viktökning på valparna under ett par dagar, mjölkstockning med 41 graders feber, besök på djursjukhuset för antibiotikabyte och smärstillande. Värma, massera, värma, massera och tilläggsmata valpar. Juverböld, och så sprack den och så var det slut med diandet:-(. Det visade sig senare att hon dessutom hade två olika stafylokocker i bölden, varav den ena var resistent. Så där fick vi förklaringen till varför antibiotikan inte hjälpte! Lite panik uppstod förstås då vi förstod att valparna behövde "ammor" men tack vara en mängd fantastiska människor och lika fantastiska tikar, så har vi just nu, och några dagar till, två valpar på kennel Funbone i Tranås, två valpar på kennel Iagos i Sorunda, dom två tikarna kvar på Väddö och kennel Bromskogen, en valp i Huddinge och en valp tillsammans med sin mamma på Ekerö. Utan er och alla som hjälpt till att leta så hade vi nog inte haft alla valpar kvar! Nu är dom stora och tjock och hur fina som helst:-), och mamma Tilda har återhämtat sig och tycker att livet är kul igen! Jag har börjat hämta in lite bilder på valparna och allt eftersom kommer det nya bilder. Jag längtar så till nästa helg då dom kommer hem!! Så nu bygger vi valphage!
Pil

130329: Ja, så var det dags för lite uppdateringar igen. Valpar! Efter en dramatisk onsdag förra veckan som slutade i akut kejsarsnitt, hade vi nio valpar, sex hanar och tre tikar, med oss hem! Den tionde och första satt fast som i ett skruvstäd:-(, och det blev bråttom!
Men tack och lov för
Veterinärboden i Åkers Styckebruk!
Vi kastade oss i bilen och tio minuter efter vi kommit in låg Tilda på operation. Så långt allt väl och det vore härligt att kunna säga att allt gick bra sedan, men det har varit besvärligt..... Tilda var duktig och efter ett dygn hade hon tagit till sig valparna och pysslar och diar dom. Dessvärre fick hon troligen en infektion, i alla fall temp och då satte vi in antibiotika. Sedan hoppades vi på viktuppgång som det brukar, men den har varit dålig på alla valpar, så dålig att en liten hane fick somna in efter en vecka och läget började bli kritiskt för två av tikvalparna.
Kontaktade då Ammacentralen och Kerstin Norberg och genom henne fick vi kontakt med
kennel Bromskogen

på Väddö som själva hade valpar födda samma dag som våra.
I förrgår kväll åkte vi över med dom små, och enl rapport så var dom hungriga, utsvultna..... Första natten resulterade i 100 gram upp, på två valpar som stått stilla i princip en vecka! Nu är det bara att hålla tummarna för att det ska gå vägen, och att Tilda klarar av att föda upp dom sex som är kvar hemma.
Det går inte med stormsteg, men framåt. Fortsättning följer, och jag är så tacksam mot Berit och Peter Jansson, som med eget merarbete ger våra små tikar en chans i alla fall!

Så till lite roligare rapporter!

R Vitality Hot "Thaizon" 2:a i tävlingen "Östgötamästare" och 2: i "Årets Allroundwelsh"! Ni är så bra!!

R Miracle So Magic Magic "Soja" har gjort anlagsprovet i viltspår med Godkänt resultat!

R Paco Rabanne "Bajas" och R Inside Delight "Umi" är nu höftledsröntgade i Norge, båda med A höfter!

Roligt från Crufts också, vår nya lilla holländska, Time Honored Des Vauriennes "Kylie", kan skryta med att hennes pappa Glenbrows Timelord åkte därifrån med BIR rosetten!

R Paradis Oskar "Coffee" var i Strängnäs på utställning och 4 bhkl! Bra gjort igen! Också lilla R Clara Cookie-Dough "Cookie" har varit på utställning i Sollentuna, BIR-valp och BIG 4 med jättefin kritik!

Och så har vår underbara gårdsråtta:-) "Simzon" fyllt 13 år! Helt fantastiskt, han är så spänstig och full av energi fortfarande. I present skulle han få en stunds hundmassage som jag bokat tid till..... men icke! Det var klart veterinärvarning där inne, så pilla inte på mig tyckte han! Det blev lite simning istället och så tårta förstås på kvällen!

 

Pil

 

130226: Utställning i Mjölby med trevligt sällskap, inte tråkigt! Även denna gång så var det Iagos Escape "Ztoja" och Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly" som åkte med mig. Holly EXC2, CK och sedan oplacerad. Ztoja, pärlan:-), EXC1 (av 3) i veteranklass, CK och sedan 3 btkl, och BIM veteran! Också denna gång underbar kritik, hon är verkligen på topp! Med var också R Vitality Hot "Thaizon", EXC1 i championklass, CK, 1 bhkl och BIM, enl domaren Filip Jonsson en hane "väl värd sin titel" ! Grattis Sofia, ni förtjänar alla framgångar ni får! Och det är viss fler på gång:-)??

Vi har också hunnit med att mingla med en hel hög av våra valpar, så kul! Bl a var vi på fikabesök hos Johanna och R Kurre-Dutt "Vimse" och R Ants In The Pants "Laban", fina killar båda två! Holly, Ztoja och jag tackar för trevligt besök och gott kaffe!

Sedan har det varit ett stort antal fina, goa valpar här hos oss, i varierande antal dagar. Bl a R Happy Heart "Zoya" och hennes dotter R Anglia "Noa". Vi passade på att göra en "total makeover" och dom blev så fina när saxen varit framme. Tänkte först lägga ut lite "före, under och efter"bilder, men vi nöjer oss med "efter". Om jag säger att dom såg ut som, visserligen gulliga men ändå, utegångsfår, och ni lägger till ännu mer, längre päls, så vet ni hur dom såg ut innan. Och så här efteråt!

R Senic "Zenta" är också tillbaka för en vecka och meningen var att R Picnic In The Park "Yava" också skulle vara här, men äter man upp åtta stycken silikonformar som man gör chokladpraliner i, och en av formarna vägrar att komma ut av sig själv, ja då hamnar man på Bagarmossens djursjukhus och får genomgå operation. Och då blir det inget kollo utan rehab med matte istället!! Hoppas verkligen att Yava har lärt sig något!

Men nu är det inte mycket inplanerat innan valparna kommer, runt den 23 mars! Inga utställningar, inga "extrahundar", bara samla krafter och vänta. Lika nervöst varje gång......

Pil

130204: Äntligen har hon kommit, vår lilla holländska! 27 januari kom hon tillsammans med två valpar till från kennel Des Vauriennes, lilla Time Honored Des Vauriennes "Kylie"! Tack Karin Haggård för hjälp med transport hem! Hon kommer att bo hos Lena med familj, och bättre "storebror" och lekkompis än Redspot´s Diesel "Easton" kunde hon inte fått! Han har lovat att lära henne ALLT han kan:-)! Det ska bli så kul att följa henne, hon är ju halvsyster till vår Holly och jag hoppas verkligen att hon blir lika härlig som hon! Kylie ska snart få sin egen sida!

Vi har också fått härliga nyheter från Norge, Redspot´s Carisma "Carmen" var på utställning i helgen. Hon går ju i jaktklass (!) och resultatet blev EXC1, CK, CERT og 2 btk! Kritiken löd: Meget velbalansert og velbygd tispe. Meget rasetypisk til sin linjering.
Stram overlinje, vakkert m
ykt S-formet overlinje fra begynnelse til slutt.
Fint rasetypisk temperament. Beveger seg bra.
Lill-Matte Aurora ställde också upp i "Barn med hund" och det stiliga ekipaget vann! Grattis allihopa!!

Vi har också varit på utställning, i Kumla. Min vana trogen så var det förstås Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly" som åkte med. EXC2 i öppenklass, men inte mer. Men med för första gången på länge var underbara Iagos Escape "Ztoja", hon som älskar att vara på utställning debuterade i veteranklass. Kritiken: "Glad och trevlig veterantik i strålande kondition som verkligen trivs i ringen! Vackert huvud, välkroppad, bra päls. Rör sig med härlig attityd. Använder svansen på bästa spanielsätt". EXC1, CK och 2 btkl! Först tänkte vi inte stanna till BIS Veteranfinalen, men det var tur att vi gjorde det..... BIS2 till denna underbara hund! Det ska bli så kul att ta med henne då och då igen!

Annars är det ovanligt lugnt här just nu.... inga "extrahundar"! Redspot´s Hoppe-Tossa "Tossan" har nu åkt hem efter nästan fem veckor hos oss. Det har varit en fröjd att få ha henne som "vår" hund, och både hon och vi har lärt oss massor tror jag. Hon har verkligen utvecklats till en supertrevlig och snygg hund! Nu är det ett par veckor med bara våra egna hundar, sedan följer några veckor då vi bl a får Yava, Sera, Yenna, Zenta som inneboende ett tag (inte alla på en gång dock:-)) och även Zoya och Noa kommer och hälsar på. Men sedan ligger vi lågt och hoppas på valpar i slutet på mars................


Pil

130701: Julen är slut, nyår är över och vi lyckades skona våra hundar från allt för mycket smällare och raketer! Och sedan, vad är det man säger, nytt år och nya möjligheter! Så vi, jag, Lena och Åsa, satte oss i lilla Volvon och gav oss av mot Göteborg. I år hade Åsas och vår ras olika dagar:-( så vi fick göra en kompromiss, vi skulle ställa på fredagen och Åsa på lördagen. Hade gärna ställt båda dagarna men vad gör man inte för sina kompisar! (Att hon sedan inte anmälde någon hund på lördagen är som vanligt en annan historia!). I vilket fall som helst så gick det väl så där.... Många var det från mig, jättekul!, och det började med Redspot´s Diesel "Easton", som enl domaren kunde ha vunnit sin klass om han sprungit mer balanserat! Matte Lena fick många chanser att visa att hon kunde, men det blir till att träna, EXC2 i alla fall i unghundsklass. Nästa man var Redspot´s Cooper "Felix" som gjorde ett utmärkt jobb i ringen med matten, VG beroende på avsaknad av en tand vilket var nytt för oss alla! Bra jobb i alla fall!, Redspot´s Paradis-Oskar "Coffee" levererar i princip alltid nu för tiden:-), ECX2, CK och 3 bhkl! Så var det tikarnas tur och vi började med lilla Redspot´s Noughty Alice "Alize", en fröjd att ställa (precis som sin mamma Ztoja), behöver allt lite mer tid, men ECX3 i juniorklass. Redspot´s Carisma "Carmen" gick i jaktklass (kul!), VG. Hon var inte riktigt på humör, matte tror att det berode på hennes nyligen avslutade löp. Hoist The Colurs Des Vauriennes "Holly" föll inte domaren i smaken, VG, men Redspot´s Picnic In The Park "Yava" fick ta ansvaret och sprang till sig EXC3 och 4 btkl. I Uppfödarklass gick vi in med Coffee, Easton, Yava och Felix, HP och jättefin kritik! Tack alla ni som kom, det är så kul att träffa er och "valparna"!

Vi hade två supertrevliga dagar i Göteborg, stannade och tittade på podengo på lördagen. Och på fredagskvällen satt vi på en uterestaurang med ett glas vin kl 18 på kvällen, i januari, utan att frysa! Det ni!!

Ja, sedan skulle vi hem. Och vår vana trogen så pajade lysena på Åsas bil (precis som förra året), och att 1. träffa en tjänstvillig bensinmacksanställd och 2. kunna byta lampor på en Volvo -01, det är näst intill omöjligt! Men till slut hittade vi en OK-mack i Linköping där det arbetade en supertrevlig, serviceinriktad kvinna som vips fixade fram en kille från Vägassistans som "ändå var på väg hem"! Inte en krona ville han ha som tack, tur att vi hade en flaska champagne som inte haft anledning att korka upp (det händer ganska ofta och den åker med fram och tillbaka tills det "plötsligt händer"), den fick han, åkte glad och nöjd hem, precis som vi!

I övrigt så har det varit skiftbyte hos oss, goa Nynne har åkt hem till sig efter nästan fem månader, saknar henne redan!, och Redspot´s Hoppe-Tossa "Tossan" har kommit för att stanna några veckor i stället.

Otroligt kul är också att Redspot´s Diesel "Easton" med matte Lena har anmält sig till anlagsprov Vårdhund! Vore så kul om det blev så, vi håller tummarna!

Och så planerar vi, efter en del fram och tillbaka, en kull valpar till våren mellan Redspot´s Hip And Hop "Tilda" och Redspot`s Vitality Hot "Thaizon". Mer info kommer när mannen har tid att......!

 

 


Top