Lite information om oss

Till nyhetssidan

Lite bilder har vi också

Om ni vill kontakta ossJag som förestår denna site heter
Mia Törnqvist och nås på 0158-22029 / 0707-764125.
Webmaster är Lasse Törnqvist och grafisk design är gjord av Eva Bredberg.

Tidigare aktualliteter
2010 2009 2008 2007 2006

Aktuellt 2011

120102: I veckan som gick var vi iväg till Norrköping och "Aktivitetsgrupp Östergötland" med Sofia i spetsen. En superhärlig promenad tillsammans med lite blandade hundar, welshar, golden, podengos! Den promenaden gör vi gärna om, och kan vi få beställa samma väder så kan det väl inte blir så mycket bättre! Samtidigt passade vi på att ha en liten släkträff, mamma Ztoja, hennes son (ur hoppsankullen:-)) R Diesel "Easton" och hans helbror (ur den äldre planerade kullen:-)) R Vitality Hot "Thaizon" och gamla Iagos All About The Money "Java", halvsyster till Ztoja och halvmoster till grabbarna!

Vi har också fått fler svar på HD rtg, R Anglia "Noa" B och R Carisma "Carmen" A!

Pil

111216: Så har HD-svaren kommit på 4/5, Yenna, Zenta, Cooper och Frasse A! Nu väntar vi bara på Noas svar också. Det hade strulat till sig med namn på inbetalaren, men vi håller tummarna!

111212: Oj vad tiden går! Snart är det jul och inget har jag hunnit. Skyller på den lilla "olyckan" med valpen och benet, men men, det blir nog jul i alla fall. Och kanske kan man hoppas på att tomten tycker jag har varit snäll i år, så han hjälper mig?!

Det vi i alla fall har gjort är att vi tagit en liten tripp till veterinären för att höftledsröntga ett gäng hundar. Denna gång fick vi med oss R Mysiga Magnum "Frasse", R Anglia "Noa", R Senic "Zenta", R Inca "Yenna" och R Prius "Cooper". Så nu är det bara att vänta och hålla tummarna! Tack för att ni kom med, alla hussar och mattar!

 

Stora Stockholm har vi också gästat. Tyvärr blev det inte mycket tittat för min del eftersom jag hade blivit tilldelad rasmontern exakt den tid som welsharna gick:-(. Hade varit kul att bara sitta och titta på alla fina hundar, och många också. Men det får bli nästa år! I alla fall så hade vi mycket besök i montern, både dom som var nyfikna på rasen och många som redan bestämt sig för att skaffa en welsh. Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly" och R Diesel "Easton" gjorde ett bra jobb i montern och charmade många! Fick också rapport att två till "Redspotar" var där och gjorde reklam, Tilda och Jasper, tack för det!!

Pil
111127: Vilket underbart kort på R Only The Brave "Mexx"! (Fotograf som vanligt husse).Trött efter Norsk Vinnarutställning i Lilleström. Visserligen "bara" VG, men jättefin kritik och han var i gott sällskap, många VG delades ut. Också syskonen R Carisma "Carmen" och R Cooper "Felix" var där och gjorde debut, båda två också VG, jättefin kritik men behöver lite mer tid att utvecklas. Helt ok när man gick in i unghundsklass veckan innan! Och enl rapporten så uppförde ni er superbra, både hundar och mattar:-)! Hoppas ni prova igen, en utställning i vår kanske!
Pil
111115: Om inte Åsas gulliga katt Fritzon hade ätit sönder sladden till hennes kamera så hade jag haft ett fin kort på R Anglia "Noa" och R Picnic In The Park "Yava" med dom rosetter dom fick med sig hem från Åstorp..... :-(Nu blev det bara lilla Noa på bilden.......Noa EXC1 i juniorklass och Yava EXC3 med CK i öppenklass. Inte så tokigt, men vad sjutton.... liiite mer nästa gång tack:-)! I vilket fall som helst så var det väldigt trevligt som vanligt, eget hotellrum (=lyx), och trevliga människor! Och Åsa körde hela vägen som vanligt, så hade vi haft något att fira så kunde man korkat upp champagnen!!
Pil
111026: I söndags fick vi, som vanligt med väldigt kort varsel, tre stycken återbudsplatser till att göra MH på Gnesta Brukshundsklubb, som vanligt tack vare Susanne, kennel Caudatus! Och härliga valpköpare som man har:-), så var det inte svårt att fylla dom platserna. Först ut var Lise-Lotte med R Hip And Hop "Tilda". Och precis som matte trodde så var hon social och glad, otroligt följsam, lugn i det passiva momentet och ganska ointresserad av andra, t ex avståndslek. Lite läskigt tyckte hon också att det var med spöken, men absolut skottfast och där blev det en 1:a. Näst ut var Eastfarm´s No No Nanette "Jackie" och matte Maria. Där var det fart vill jag lova! Matte fick använda visselpipan flitigt:-)! Ett väl genomfört MH och även hon skottfast, en 2:a. När Jackie gick så hade tydligen hemvärnet dessvärre en övning (vi gissar att det var dom), så under tiden hon gick sköt dom säkert ett 50-tal skott på nära håll! När det sedan var Åsas tur att ta ut R Picnic In The Park "Yava", så tyckte varken figgar, testledare eller beskrivare att det var i närheten av rättvist att starta henne, och eftersom det redan hade börjat skymma så valde vi att hoppa denna gång och hoppas på en ny tid, när förutsättningarna är som dom ska vara, lika för alla! Men stort, stort TACK för att ni tog er tid att komma!
Pil

111020: I söndags var jag på inoff i Eskilstuna tillsammans med R Mysiga Magnum "Frasse" och R Inca "Yenna". Matte och husse var förstås också med. Domare var Bertil Lundgren, och både Frasse och Yenna fick superbra kritik och HP, och Frasse slog till med att bli BIG 2! Duktiga vovvar båda två, ingen av dom hade varit med förut. Hoppas vi ses igen snart på någon annan utställning!

Så är det dags att säga GRATTIS igen till Sofia och R Vitality Hot "Thaizon", som nu också lägger till titeln RLD N till dom andra! Ni är så fantastiskt duktiga (och envisa)! Lovar att Mr T ska få ett gott ben nästa gång vi ses:-)!

Tack också för en trevlig och lärorik Avelskonferans som gick av stapeln på Scandic Hotell i Upplands-Väsby i helgen. Mycket välordnat!

Pil

.

111013: I helgen som var hade jag besök av sju svampsugna trevliga tjejkompisar och deras hundar. Allt som allt var vi mina hundar, två schnauzer, tre affen, en golden och ytterligare en welsh. 60-70 liter svamp alla gånger, mat och gott vin. Kan man ha det trevligare? Hundarna hade det supermysigt i skogen och ett och annat frivarv till sjön blev det också. Så det var många som somnade ovaggade den kvällen!
Pil

110928: Helgen som gick tillbringade jag dels på en, för en gång skull, lugn och fin Ålandsbåt, dels på utställningen i Eckeröhallen tillsammans med Åsa, Malin och andra trevliga människor! Mest åkte jag dit för att Malin skulle få "klämma och känna" lite mer på vår Hoist The Colour Des Vauriennes "Holly" som vi har tillsammans, men också för att få se lite snygga hundar förstås:-)! Och många snygga var det, Holly skötte sig bra och fick EXC1 med CK men sedan oplacerad, och det kändes helt ok. Championtikar från Finland, Åland, Sverige, Estland, jättekul att se dom! Fina hanar var det också, och speciellt Malins Eastfarm´s Islander "Chili" som jag tycker så mycket om!

Åsa hade med sig sin lilla podengo Noya, och om jag säger att hon, med CERT, stod framför en championtik, SE & DK UCH, DKV -10, KBHV -10, ja då kan ni säkert gissa hur nöjd hon var:-)!

Lilla Caudatus Angola "Dixie" har också varit iväg alldeles själv med lillmatte på inoff, BIR och HP! Duktigt Alice!

Och valparna hade skött sig utmärkt när jag kom tillbaka, äter och sover som valpar ska!

Pil

110921: Tiden går fort när man har roligt! Det har hänt en hel del sista veckan. Bl a utställning i Smedjebacken. STORT Grattis till fam Moe och R Paradis-Oskar "Coffee" som där blev BIR! Den enda hunden som tilldelades CK faktiskt. Jag var också där med R Picnic In The Park "Yava" som för dagen fick nöja sig med EXC. Ja ja, det är bara att jaga vidare för sista certet.

Aktivitetsgrupp Stockholm blev inbjudna till en mycket trevlig helg hos Kristin Wendel, kennel Wenander, på deras landställe i Töreboda. Mycket hundsnack, god mat, gott vin, trevligt sällskap och lite hundträning stod på programmet. Tack för en otroligt trevlig helg!

Sedan har R Vitality Hot "Thaizon" återigen varit ute i spåret, x2 faktiskt. Ytterligare 2 st 1 :a pris till samligen, vad ni är duktiga!

R Carisma "Carmen" har också varit på utställning i Norge. Denna gång EXC, och dom nosade på CK! Så med lite mer träning så..... Grattis till er också!

Vår lilla affen Caudatus King Zulu "King" har varit på SSPK utställningen i Högbo, där han slog till med att bli BIR-valp och sedan BIS 5! Ett litet framtidshopp!

Ja, sedan hann jag knappt hem förrän det blev valpar.......

Pil
,

110904: Ja, så hann vi med Öland också denna helg innan valp/kennelträffen! Något överlastad bil, fyra personer + fyra hundar + packning:-)! Men vi kom fram, och ett glas vin fick vi i oss innan kudden kallade på fredag kväll.

Lördagen började med att Alice ställde vår affen Caudatus Angola "Dixie". Vi skyller på att hon började löpa samma dag, för hon var inte på humör att showa i ringen, VG idag men Alice gjorde vad hon kunde i alla fall. Sedan var det R Diesel "Easton" som återigen blev BIR-valp! R Anglia "Noa" EXC, CK och 2 btkl med R-CERT! Hoist The Colour Des Vauriennes "Holly" EXC, CK och 3 btkl, och slutligen R Picnic In The Park "Yava" som alltid gör sitt bästa, EXC utan CK denna gång, domaren ville ha henne lite mer "färdig" i öppenklass. Så dagens överraskning var verkligen lilla Noa, det hade jag inte trott!

Ja, sedan var det bara att kasta sig i bilen och åka dom många milen hem igen och förbereda för Valp/Kennelträffen dagen efter! Men har man roligt så går det:-)!

Pil

110831: Ja, så var höstens Gotlandsturné över för denna gång! Det blev en liten "minisemester" fredag-måndag med direktresa till jobbet måndag kväll, icke att rekommendera! Men som vanligt hade vi det så trevligt och kul, Åsa, Annika, Lena, Mona, Eva och jag. På ön var också fam Moe med SE U(u)CH R Paradis-Oskar "Coffee" och R Picnic In The Park "Yava". Och utställningen gick också bra..:-).

Lördagen började med Lena och R Diesel "Easton" i valpklass, HP och BIR-valp! Coffee EXC, CK, BIM och CACIB, Grattis! Sedan var det Hoist The Colour Des Vauriennes "Holly" EXC1, CK, 2 btkl med R(hoppsan där kom det igen:-)CERT och R-CACIB. R Picnic In The Park "Yava" EXC2, CK och 3 btkl. Åsas fina-Viinabarn Nikki 4 btkl och lilla podengon Noya 3 btkl.

Söndagen slutade lika som lördagen för "Easton" och "Coffee", dvs BIR-valp resp BIM, inte dåligt! "Yava" fick nöja sig med EXC, men "Holly" slog till med EXC1, CK, 1 btkl med CERT, CACIB och BIR! Lilla "Nikki" var inte på humör, så det struntar vi i:-) och "Noya" upprepade också lördagens resultat! En fantastisk helg alltså!

Också R Vitality Hot "Thaizon" med matte Sofia har varit ute igen, ytterligare ett 1:a pris i rallylydnad, första titeln där närmare sig! Och för Sofias andra hund, Java snart 10 år, är det redan klart, så till alla sina andra titlar kan hon nu också lägga RLD N! Hur många gånger vi lyft på hatten för er vet jag inte, men jag gör det igen!

Pil

110825: Är hon inte söt, lilla R Carisma "Carmen"? Fick bilden av husse och matte efter att dom varit iväg på första utställningen, NKK, med kritiken:

"Happy with outgoing temperament, pretty head with dark eyes, overall well constructed, moves well, happy action, would like stronger bone and more substans."

Fin kritik och VG, vad jag förstår så fick ingen EXC. Det här var både Carmens och mattes första utställning, bra gjort!

R Vitality Hot "Thaizon" har varit i spåret igen, ytterligare ett 1:a pris i öppenklass. Vet att matte satsar högt nu, håller tummarna! Och det är väl bara charmigt att mr T tar ett lite avsvalkande bad i mitt i spåret, han fortsatte ju och slutförde sitt uppdrag:-)

Pil

110814: Tur att matte Sofia gifter sig ibland:-) och åker på bröllopsresa, annars skulle väl hundarna aldrig få semester:-)! Tror ändå att dom gillar sina aktiviteter, och nu har dom varit igång igen! Denna gång i rallylydnad, en ny gren att plocka poäng i! Stort Grattis igen, R Vitality Hot "Thaizon" till sitt första förstapris och Java till sitt andra. Dröjer nog inte länge innan ni har era tre fullträffar och är redo för nya utmaningar!!

 

Vi har också varit iväg på inoff utställning med lilla affen "King", Caudatus King Of Zulu. Och vilken debut! Har väl sällan skådat en säkrare 4,5 mån valp, vilken attityd! Det resulterade i BIR-valp med HP och BIS-valp 4! Nu får det blir Växjö nästa tror jag!

 

R Only The Brave "Mexx" har också varit iväg igen. Matte var väl lite besviken denna gång, "bara" EXC1, utan CK. Men väldigt bra kritik, så bara att ta nya tag!

Pil

110802: Två dagar i Ransäter var vad vi orkade med, vilken olidlig värme! Men trevligt hade vi som vanligt, jag, Malin, Åsa och Annika. Resultaten blev väl så där...... Holly EXC, CK, 4 btkl med R-CERT på lördagen och EXC och CK på söndagen. Malin hade sin dag på söndagen och tog CERT med sin Eastfarm´s Imagination "Mimmi"! Grattis Malin! Också Åsa fick med sig ett CERT hem med sin lilla podengo Noya!

Vår norska snygging R Only The Brave "Mexx" var också och visade upp sig. EXC, CK, 2 bhkl med R-CERT! (Många R just nu:-)) Bra jobbat som vanligt!

 

Pil
.

110724: Som sagt, vi har varit i Köping, i regnet... Med mig var Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly", EXC, CK, 2 btkl med R-CERT/CACIB, man får vara nöjd även om jag skulle kunna vara utan R:et:-)! Till Köping hade också familjen Lindelöf anmält sina hundar, R Ylva-Li "Honey" och hennes och vår Thais son "Zäta". "Honey" EXC i öppenklass, och "Zäta" EXC, CK, 1 bhkl med CERT och CACIB och BIM! Thai hälsar och grattar förstås sonen, och Zelda är stolt över Honey! Jätteduktigt gjort Sara och Malin!! Grattis förstås också till Heddychlons Astrid som blev BIR och fick sin titel!

Dagen innan var det ju affens dag. Och man kan väl lätt säga att "upp som en sol och ner som en pannkaka" stämmer bra. För ett par veckor sedan var det CERT till vår Caudatus Angola, idag GOOD. Man kan ju undra.... Men det går fler tåg, hon kommer igen:-)!

Pil

110709: Så har vi varit i Alfta och ställt ut också. Kl 06 på lördag morgon gick jag upp och trimmade en hund, borde gjort det kvällen innan men det kom "lite" annat emellan (som vanligt). Kl 07 gick bilen mot Alfta och strax efter kl 11 kom vi fram. Sedan blev det en ganska lång väntan innan vi skulle in. Först ut var R Anglia "Noa" i valpklass. 1 i klassen med HP och BIR valp. Hon var så duktig idag! Sedan var det R Gulliga Geischa "Smilla", som inte alls föll domaren i smaken, det blev Good. Till hennes försvar får man väl säga att det var mycket bra i kritiken och endast två negativa kommentarer, (lång i länden och höga hasor) och hon var inte ensam. Nå ja, så kan det gå! Sedan var det R Picnic In The Park "Yava" i unghundsklass. 1 i klassen med CK och sedan 1 btkl, CERT och BIM! Hur kul som helst! Tvåa blev Rödhättas Jaspis "Bella", en stolt pappa Thai hälsar Grattis:-)! BIR och championat till Hot Spice Pentax, Grattis Helena och förstås Beata (och tack "hållhjälp" med hundarna).

Kl 15.30 startade jag resan hem, men först ett stopp i Stockholm för att lämna av Yava. Sedan skulle jag åka till Nyköping med Smilla (middagen var beställd till kl 19.30!). På motorvägen strax utanför Trosa gav ena däcket upp. Då var det totala brytet nära.... En snäll man (min) och ännu snällare husse och matte till Smilla räddade situationen, TACK för det!! Så kl 21 blev det middag tack vare snälla grannar, underbart gott!

Vi har också fått hem våra årliga sommargäster, denna gång en tacka och tre goa lamm! (Även om inte Simzon som tog sig in i hagen håller med:-)!

Pil
.

110703: Vilken helg i Trondheim för R Only The Brave "Mexx" och matte! Lördagen CERT och BIM, söndagen EXC, CK och 2 bhkl med R-Cert! Stort, stort GRATTIS! Och Grattis också till Smörsoppens Ardbeg som tog certet på söndagen!

Pil
.

110614: Utställning i Vännäs. Fram och tillbaka på två dagar. Folk undrar ..... Men i vilket fall som helst så hade jag med mig Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly", Ztoja som sällskapsdam och R Anglia "Noa", Åsa sin lilla podengo "Noya" och Red Delicious Break The Ice "Morris". I Umeå bor Morris brorsa Toffee, och vi började med att hälsa på där. God mat, kaffe och jordgubbar, trevligt sällskap och en helt otroligt fin stuga med sjötomt. Gissa om både vi och hundarna hade det bra! Tack för gästfriheten, Sofia och Micke!

Det var jättekul att se lite nya hundar och träffa lite nya människor på utställningen, och att det gick bra gjorde ju inte saken sämre. Lilla Noa blev 2:a i valpklassen, behövde "mogna" lite men uppförde sig nu jättebra! Holly EXC med CK i jkl men oplacerad i btkl. Morris däremot höll hela vägen och knep BIM-rosetten, BIR:et till jättefina tiken Timras Advent, Grattis till båda! Morris brorsa Toffee EXC han också, precis som lilla Noya. Ja, sedan bar det hemåt, och innan jag kom hem så kändes det som jag hade sittsår och blodproppar lite överallt, men det var bara som det kändes, så varför klaga...:-)

Pil
.
110605: Ja, så kan det gå:-)! Tack vare snälla kompisar som tog med sig Holly till Sundsvall så kunde hon ställas där, och med sig hem fick hon CERT och BIM rosetten! Fantastiskt! Eastfarms No No Nanette "Jackie" EXC och Art Gesons Jasmine "Jasmine" också EXC. Nöjda med helgen, absolut!
Pil

110602-05: Ja, lite smått och gott har vi hunnit med. T ex så åkte jag till Norrköping med R Picnic In The Park "Yava" och träffade massor av trevliga människor och snygga hundar. Yava slutade (för tredje gången i rad nu) 2 btkl med R-CERT. Visserligen är det kanon, men "riktiga" certet är snyggare. Nå ja, det kommer väl får vi hoppas, och Grattis istället till Heddychlons Astrid, BIR, och Twinkle Totch And Go, BIM och titel!

 

I torsdags var jag också på inoff utställning i Gubbängen med R Diesel "Easton" och R Anglia "Noa". Noa klarade sig betydligt bättre denna gång, helt ok att springa, men fortfarande lite fundersam till att domaren ska hålla på och pilla på henne. En jättegullig domare, som lät mig visa hennes bett själv, förståndigt. Easton var precis som jag är van vid, full rulle och puss på domaren:-)! Båda HP, Noa BIR valp och 2:a i gruppen! Ett fall framåt alltså!! Alice ställde också vår affen Caudatus Angola "Dixie" i juniorhadling, där dom slutade som 2:a! Jättebra jobbat!

 

Vi har också fått två HD resultat från Nynne/Raskenkullen. R Himmelska Hula-Hula "Doris" och R Gulliga Geisha "Smilla", båda A. Jätteskönt! Nu väntar vi på R Coola Calippo "Enzo" som jag vet varit iväg, och givetvis dom andra tre framöver.

 

Pil

110522: Härlig rapport från R Gulliga Geisha "Smilla" och matte Marie. Inoff i Norrköping idag, där Smilla blev BIR med HP, och sedan 4:a i gruppfinalen av nio! Otroligt bra jobbat! Att sedan lillamatte Maja och Smilla blev 2:a i klassen "Barn med hund" gjorde ju inte saken sämre! Kanske blir det någon officiell utställning framöver:-)!!

Själv var jag med lilla R Anglia "Noa" på inoff i Skogås. Jättefin kritik som slutade med orden "något blyg". Snällt sagt av en snäll domare:-). Det gick väl hyfsat första svängen, men i gruppfinalen blev det väl platt fall kan man säga. Då var hon inte blyg utan snarare paralyserad. Lilla gumman, där har vi lite att jobba med. Men otroligt söt är hon, och väldigt nyfiken på dom andra hundarna, även om jag tror hon tycker mamma Zoya ska komma och rädda henne, vilket jag gissar att hon gör i vanliga fall eftersom dom bor tillsammans. Men icke, nu börjar träning på frigörelse!!

Pil
.
Pil


110506-09: Ja, så var den årliga resan till Gotland och SSRK:s utställning över för denna gång. Och som det brukar bli när jag är ute och åker så bjöd även denna resa på lite "gott och blandat". Det började med att vi kom till terminalen i Nynäshamn i fredags. Jag räcker in biljetten (en klurig sak jag bokat på nätet två månader tidigare). Den vänliga damen upplyser då mig om att det är en gammal biljett, med utresa den 18 mars. Icke, kommer inte på fråga talade jag då om, den helgen jobbade jag och varför skulle jag åka till Gotland redan då, låååång väntan på utställningen. Men det fanns inget att göra och båten var full (alltså med passagerare) både dit och hem på söndagen. Så för att lösa problemet fick vi ställa oss i reservplatskön och hoppas på tur. Vi kom med över till Gotland efter att ha löst en ny biljett a 2200:-. Men hem var värre, så det blev en extra dag i solen. Inte helt tokigt men lite dyrare än jag tänkt. Tur att jobbet inte väntar mig förrän tisdag!

Nog om detta, till utställningen. Man kan väl lugnt säga att det var ont om welshar, men i alla fall. Med hade jag R Vitality Hot "Thaizon" och R Picnic In The Park "Yava". Lördagen slutade för Thaizons del med EXC och Yava EXC med CK och R-CERT. Söndagen blev roligare, Thaizon EXC, CERT, BIR och CHAMPIONAT! Yava även denna dag EXC, CK och R-CERT. Tikcertet gick båda dagarna till Jenny och hennes Rödhättas Aquamarin "Puma", och hancertet på lördagen till Yellows Guest In Cardiff (rätta mig om jag har fel:-)), som också han fick sitt championat, Grattis!

Och medans vi vandrade runt på Gotland så åkte Åsa med sin SE U(U)CH R Paradis-Oskar "Coffee" till utställningen i Lidköping, 4 bhkl och jättefin kritik. Vad duktiga ni är!!

 

Pil
. 110426: Ett jättetrevligt spontanbesök av fam Hult och R Gulliga Geisha "Smilla" resulterade i denna härliga bild på Eastfarm´s No No Nanette "Jackie", Smilla och Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly". Tack för besöket och tack för den fina bilden!
Pil

110430: Ja, så kan vi stolt presentera en affen-BIM! Vår Caudatus Angola "Dixie" fick idag åka med sin uppfödare Susanne och fodervärden Marie på utställning i Gävle. Och som sagt, sitt första CERT och BIM, nu fick vi mersmak:-)! Tack Susanne och Marie för att Dixie fick följa med!

Jag har också varit iväg och ögonlyst vår Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly", och det var u a. Så nu är det bara att vänta till vår myshund blir lite äldre och vi hittar rätt fästman..........

Pil

110421: Så finns han dokumenterad på SSRK, östergötlands hemsida, R Vitality Hot "Thaizon"! Under Östgötamästare, inte dåligt! Dessutom gick han idag ytterligare ett öppenklasspår, ett av dom bästa hittills, ett 1:a pris igen! Duktiga ni:-)!

110417: Ja, så har R Gulliga Geischa "Smilla" och matte klarat av slutprovet på allmänlydnadskursen, toppresultat på alla moment! Otroligt bra jobbat, kanske får man se er på lydnadsplan framöver:-)? Kul också att kursledarna nu äntligen vet vilken ras dom ska välja nästa gång.....! Inte heller fel att få avsluta helgen med ett spår tillsammans med husse och matte, och vem vet, kanske vankades det lite godis som belöning sedan!

Det har ju också varit utställning i Västerås, och matte Sofia tog med sig Nisse, alias R Vitality Hot alias "Thaizon" (kärt barn har många namn:-)) dit, EXC och 2 ökl. Återigen, bra jobbat!!

Pil

110409: Så har vi då varit iväg och höftledsröntgat både Eastfarm´s No No Nanette "Jackie" och Hoist The Coloures Des Vauriennes "Holly", alltid så nervöst. Svaret kom snabbt, Jackie A och Holly B! Ett steg på väg......:-)! Bilden är på vår ljuvliga Holly!

 

 

Welshklubbens aktivitetsgrupp Stockholm har också haft en valp/unghundsträff på Gärdet i veckan. Dit åkte Lasse och jag med "ungdomarna" R Azzaro "Azzar", R Inca "Yenna" och Holly. Vi hann inte räkna hur många hundar det var, men många! Lite träningstips och övningar och sedan massor av bus och lek! Dit kom också R Kenzo "Kenzo" och R Diesel "Easton", så det blev en liten, lite syskonträff med dom och Azzar. Jättekul att ni kom, och nästa gång är det säkert varmare:-). Annars får vi väl göra som hundarna, springa runt i ett par timmar, då håller man nog värmen!

Pil

110326: Ja, bästa spaniel i Östergötland 2010, (utsedd av SSRK avd Östergötland), av dom som ansökt är alltså R Vitality Hot "Thaizon", som då kan titulera sig "Östgötamästare 2010" ! Stort, stort GRATTIS till matte Sofia och Thaizon, vilket ekipage ni är:-). Man får räkna poäng på viltspår, ev jaktprov och utställningar under året och många fina resultat hade ni ju skrapat ihop. Fina blommor, vandringspokal och egen pokal fick ni. Dessutom ska man tydligen skriva i en vandringsbok om sig och hunden + bild, så då är ni ju förevigade. Fantastiskt!!

 

En date på Statoil i Gnesta har jag haft. R Mysiga Magnum "Frazze" (och husse förstås) var där och jobbade och då ilade jag dit. En sååå stilig kille har han blivit, snygg och snäll, en riktig myskille:-). Han blev väldigt förtjust i mina tikar som satt i bilen, trist att det var grindar för:-(. Men ni får väl komma hem till oss och leka på gården någon dag! Jättekul att träffa er igen!

 

Ett besök i Katrineholm hos Johanna och R Ants In The Pants "Laban" och R Kurre-Dutt "Vimse" har jag också hunnit med. Nog för att jag visste att Vimse skulle få det bra hos Johanna, men att han skulle vara en såååå lycklig hund hade jag bara kunnat hoppas på. Men så var det! Och Laban verkade också väldigt nöjd med sin nya "brorsa". Tack för trevligt sällskap och fika!

 

Pil
110320: Malmö, ToR på 24 timmar. Men denna gång egen kupé på hotellet, R Vitality Hot "Thaizon" och jag:-)! Inte helt fel, och sent skulle vi vara i ringen också så vi hann faktiskt med hotellfrukost för en gång skull! Men det var ju utställning vi åkte dit för. Först ut vara Thaizon, lite seg i benen efter att ha festat hårt i baren kvällen innan (kan vi väl skylla på), men EXC i alla fall. Näst på tur R Paradis-Oskar "Coffee", som brukar vara lite seg i benen, men som dagen till ära hade bra drag under tassarna, vann championklassen och 2 bhkl! Kul och Grattis Åsa! Sedan var det R Picnic In The Park "Yava" som uppförde sig fint i unghundsklassen med EXC och 1 ukk, dock inga CK i den klassen. Åsas "Fina Viina" EXC och CK i championklass, och hennes dotter "Nikki" 4 btkl! Ja, så var det bara Åsas lilla Noya kvar, HP i valpklass! Så åkte vi hem till cirkusen i Gnesta, förutom våra egna så passar vi just nu två goldentikar och på retur:-( hade lilla R Inca "Ronja" kommit. Det fungerade inte med jobb osv, så nu är hon ute efter ett nytt, tålmodigt hem!
Pil

110306: I väntan på middag hos oss:-)! Tur att grannarna gillar hundar! Johan, Cooper, Thai, Ztoja och Lill-Zelda i väntan på att något ska trillar ner från bänken! Ja. kanske inte Johan då, han fick en egen tallrik senare!

Det har ju också varit utställning i Moheda idag. Dit åkte R Vitality Hot "Thaizon" i sin jakt på sista certet:-), idag EXC och 4ökl, och Eastfarm´s No No Nanette "Jackie", också hon EXC. Tyvärr kunde jag inte följa med, 15 hundar här just nu (inkl valparna tack och lov) så jag vågade inte pressa man och barn med den cirkusen:-)! Men det kommer fler utställningar, det vet jag.

Nu väntar en tur runt tomten för att fixa till alla vimplar som ska få dom små änglarna att inte ta ett litet lätt skutt över staketet och ge sig ut på egna äventyr! Vad jag längtar tills snön försvinner!!

110218:: Igår tog jag med mig Holly och Cooper på en lite dagstrip till Dalarna och Jenny, kennel Rödhätta, för att titta på Nynnes valpar som hon har tilllsammans med R Vitality Hot "Thaizon". Dessutom hade Jenny bokat tid för veterinärbesiktning av valparna som nu är flyttfärdiga. Och givetvis blev jag kär:-), valparna såg jättefina ut allihopa och dessutom var alla u a på besiktningen, det gjorde ju inte saken sämre! Jag vet att ett par av valparna nu har lämnat Jenny och Tomas, så nu blir det lite lugnare i stugan! Tack för trevligt sällskap och supergod paj!!

Dessutom är det nu helt klart att R Kurre-Dutt "Vimse" (f d Vincent) nu är en äkta Lindgren! Han bor nu i Katrineholm med hästar, mattar och kompisen R Ants In The Pants "Laban". Lyckos Vimse:-)!

Pil
.

110129: Utan internet i en vecka, då blir det lite sena nyheter, men bättre sent än aldrig! Förra helgen var vi i alla fall till Västerås, Åsa och jag med R Paradis-Oskar "Coffee", R Picnic In The Park "Yava" och R Gulliga Geisha "Smilla". Det kommer nog att ta ett tag att vänja sig vid dom nya reglerna och inte rakt av översätta rött, blått och gult till vad det varit. Coffee slutade i alla fall som 2 bhkl, (bara 2 CK delades ut) matte var så stolt! Smilla var lite för tunn för dagen och Yava blått band:-(. Som sagt, man får tänka om, och kritiken var det inget fel på i alla fall.

I ö har vi inte tid för mycket annat än valpar, lilla Carmen tar (läs kräver) sin plats men fungerar utmärkt med dom andra. Hon äter bra, sover hela natten, älskar att åka bil! Hon var faktiskt med mig och Susanne, kennel Caudatus, när vi åkte till Oslo i måndags och gjorde ett nytt försök med valpar på vår gulliga Lolly. Så hotell var helt ok tyckte Carmen och charmade personalen:-)!

Pil
110118: Riktigt så var väl inte planen helt ärligt, men så kan det gå. Och med facit i hand efter Ztoja och Thais förra kull, så var valet inte så svårt. Klart att valparna skulle få komma till världen! Så i lördags välkomnade vi en tik och fem hanar! Stora och fina, och Ztoja trivs i rollen som mamma!
Pil

110108-09: Göteborg, My Dog = KUL!

Ja, tåg var väl inte riktigt min grej, inställt när vi skulle ner, sååå fullt på sent tåg, ganska låsta kan man säga (utan överdrift) utan bil i Göteborg, spöregn och glashalt, sjösjuk på tåget hem (vår vagn fungerade inte riktigt som den skulle) och DÖDSTRÖTT, men på Mässan var det roligt:-)!

Jag hade med mig min lilla affen, Caudatus Angola "Dixie" och Redspot´s Picnic In The Park "Yava", Åsa med Viina, Annika lilla Nikki och Susanne ett antal schnauzer. På lördagen var det hela 40 hundar anmälda, och tro det eller ej, men Yava knep CERTET!!!Kan väl säga att jag var något skakig efter det, hade inte trott att lilla hon skulle uppföra sig så bra och räcka hela vägen hem. Sååå kul! BIM blev Viina och BIR rosetten fick Hallonbos Guldkremla, Grattis! Min lilla Dixie en slät etta, inte så "showig" som domaren önskat. Susanne hade också en bra dag med sina schnauzer, BIM- och BIR valp, och hancertet till hennes uppfödning.

Ja, så kom då söndagen och även idag var det Viina som tog BIM titeln, BIR till Dimmös Jumping Bacon. Yava 1 ukl 1 ukk med HP (inga CK delades ut vare sig junior- eller unghundsklass). Dixie 1 ukl 1 ukk med CK och 3 btkl. Och Susanne upprepade lördagen med sina schnauzer med tillägg av BIR:et!

Vi har haft med oss fantastiska hundar, och både dom och vi uppskattade att bo på hotell, sköna sängar osv. Så Yava lade raskt beslag på sängen, till Dixies stora förtret. Om ni inte ser henne kan jag ge en ledtråd, kolla bakom kudden:-)! Hennes underbett var ännu större, som det blir när en affen är sur!!

Jättekul också att hussar och mattar till Stumpan kom och hälsade på även om Stumpan själv inte fick komma in! Ser verkligen fram emot bilderna som ni visade, så alla kan få se hur söt hon är:-)!!

 

 

 


Top