Lite information om oss

Till nyhetssidan

Lite bilder har vi också

Om ni vill kontakta ossJag som förestår denna site heter
Mia Törnqvist och nås på 0158-22029 / 0707-764125.
Webmaster är Lasse Törnqvist och grafisk design är gjord av Eva Bredberg.

Aktuellt 2010 2009 2008 2007 2006

101219: I helgen har det varit utställning på Mässan i Stockholm som vanligt. Var där och tittade, ställde ingen hund, men hjälpte till i rasmontern. Det är så kul att få stå där och göra reklam för rasen, och det var många som kom och pratade med oss. Många som var på väg att skaffa en welsh men också många som hade haft en. Lite lätt nostalgiska hälsade dom på våra härliga "monterhundar". Jag hade med mig Ztoja och som sällskap hade jag R Incredible Me "Cilla" och matte Kerstin. Senare på dagen var det Carins tur att stå med R Salia-Amalia "Cajsa" och Katarina och R In Love Again "Zelda", vilka valpköpare man har! Tack snälla ni för att ni är så engagerade! Fin monter ni hade fixat, Kristin och Sanna!!

 

Pil

101204: Ja, först måste jag tacka Eva och Tuva som var hygglig och följde med mig till Hammarö i helgen. Trots vidrigt väder, halt och snöyra, så kom hon helt enl planen ner till mig fredag vid lunch och sedan började vår tripp till Värmland. Det var inte direkt raka vägen, först skulle en hund hämtas i Strängnäs och sedan en i Norrköping. Lite tokigt men så var det. Så trots att vi startade redan kl 14, så var vi inte i stugan förrän vid 20.30 tiden. Trötta och hungriga. Och så var det trimning först förstås, och promenad med hundarna osv osv. Men det var det värt:-)!

Först ut av våra hundar vara Hoist The Colours Des Vauriennes "Holly", 2 i valpklass 2. Har fortfarande lite problem med att vilja stå, men annars så uppförde hon sig fint idag, duktig tjej! Sedan var det R Vitality Hot "Thaizon" som med härligt humör tog sig an ringen. Och det gjorde han så bra att det resulterade i hans andra CERT och 3 bhkl! Otroligt kul, och nu Sofia är det bara att börja jaga! Sist ut vara R Lisa-Beth "Emmy" som utan matte och husse först var lite vilsen bland våra andra hundar, men sedan tog sig bra och var jätteduktig i ringen. Tyvärr gjorde hennes steg att hon fick nöja sig med ett andrapris, men annars fick hon fin kritik. Tack för lånet Bosse och Kristina!

Ja, sedan började vår låååånga resa hem, samma väg via Strängnäs och Norrköping. Många timmar blev det. Men kul var det! Och Holly hälsar och tackar dig Eva för att hon fick låna större del av din säng i natt:-)!

Ja, R Only The Brave "Mexx" har (som vanligt höll jag på att säga) varit i ringen igen. Ytterligare ett förstapris till samlingen, och vilket underbart sätt att koppla av på, det gillar jag!!

Ytterligare en av valparna i Ztoja/Krutkullen är nu röntgad, R Cheap And Chic "Stumpan", A! Härligt!

Och en ny länk (även om den fortfarande är under uppbyggnad), R Ylva-Li "Honey" och "Zäta" har fått en egen hemsida. Där kommer man kunna följa dom och den valpkull dom just nu har, GRATTIS till dom förstås och lycka till med puppisarna!

Pil
101122: Ja, nu består valplådan av, förutom mamma Zoya som är en jätteduktig mamma, två hanar och sex tikar. Två av tikarna är väldigt små, men dom kämpar på och kräver sin plats. Inte lätt med sex stora syskon, men vi håller tummarna, hjälper till så gott vi kan och hoppas det går vägen!
Pil

101115: Ja, så har R Only The Brave "Mexx" varit farten i ringen igen. Och som vanligt så skötte han sig perfekt, och matte också vad jag förstår, för ett 1 jkl, 1 jkk och HP blev det denna gång också. Han får såååå fin kritik varje gång, och inte bara exteriört utan också för sitt temperament! Matte, du har verkligen lyckats få honom att tycker det är kul i ringen, och om han sedan hoppar lite av glädje ibland så är det väl helt ok!! Grattis duktiga ni!

Lilla R Gulliga-Geisha "Smilla" har också varit iväg och visat upp sig på sin andra inoff utställning. Denna gång i Mjölby. Kritiken i sin helhet som matte mailat över:

Feminin tikvalp, välformat huvud. Välutfyllt nosparti, korrekt bett. Stora öron (kan domaren har själv:-)), tillräckligt vinklad fram, utmärkt bak. Utmärkt bröstkorg för ålder. Rastypisk topline. Fin päls. Vill inte trava idag:-)

Mycket bättre kan det väl inte vara! Grattis båda två!!

Pil
.
101112: Ja, så har svar på HD-rtg av Ztoja/Krutkullen börjat rulla in, och det finns inget att klaga på! Yava, Cilla, Birk, Mexx och Zacco A, Sisko B. Dessutom tre stycken ögonlysta u a, Mexx, Yava och Birk. Jättekul, och nu väntar vi på dom sista tre, först ut nästa veckan är Stumpan. Tummen för att det blir lika bra:-)!
Pil

 

101112: Och inte kom jag iväg till Växjö på utställningen heller:-(, och det var verkligen synd, för i så fall hade jag fått träffa R Fallen Angel "Saga" som var där med matte. Ett förstapris i unghundsklass och jättefin kritik, bara att säga Grattis! Hoppas verkligen att vi ses framöver på någon annan utställning, kanske syrran "Tilda" kan komma med då!

Också lilla Caudatus Angola "Dixie" har varit i Växjö, även hon ett förstapris och inget att klaga på i kritiken förutom svansen, kunde vara lite mer uppåt! Men det är väl träning som gäller och vilken tur att hennes uppfödare, Susanne, är hygglig och tar med henne ibland. Dessvärre går welshen och affen sällan samma dag, så lite trist är det.

Annars har det varit mest jobb nu ett tag. Har jobbat in dom nätter jag egentligen skulle vara på arbetet tiden runt Zoyas valpning nästa vecka. Vilken tur att man har så otroligt hyggliga arbetskompisar:-)! Men några härliga promenader har vi hunnit med, t ex idag då Åsa kom ner med Leva, Dolly och lilla, lilla Noya. En nästan två timmar lång promenad över stock och sten, och tro det eller ej, men vi hittade lite kantareller under snön! Men det var nog dom sista för i år, ser redan fram emot nästa höst! Väntar på fina bilder som Åsa ska skicka, syrrorna Leva och Ztoja letade sork med hela kroppen, såg mer ut som svart/vita springer!

Vi hade också fint besök i helgen, Eastfarm´s No No Nanette "Jackie" har varit hos oss ett par dagar, blivit trimmad inför Wången och busat järnet med Holly! Snacka om bästa kompisar, delade snällt på det frusna vattnet i skålen jag glömt ute! Så Holly hälsar att hon vill träffa Jackie snart igen, och givetvis vill vi det också!

Pil

101031: Över 20 hundar (plus våra egna som var ett tiotal) med husse och matte kom och provade på div aktiviteter idag. I Hässelby i norra Stockholm träffades vi och testade viltspår, personspår, rallylydnad, agility och på slutet också lite apportering och lydnad för dom som är på tävlingsnivå. Vi lade upp det så att det fanns fyra stationer, och dom flesta provade nog alltihopa. Det var alla åldrar på hundarna, från fem månader och uppåt.

Efter väl utfört arbete så fikade vi tillsammans, snackade hund och gav varandra tips i alla möjliga frågor som har med våra härliga welshar att göra!

Tror att dom flesta uppskattade dagen, och som pricker över i så lät många sina hundar springar runt och busa och leka en stund innan det var dags att packa ihop för denna gång.

Tack allihopa för en härlig dag!

 

Pil

,

,

101024: Ja hjälp vad tiden går! Senaste veckan, eller dryga, har vi hunnit med MH x2, utställning, trevligt besök och ett litet möte mellan R Vitality Hot "Thaizon" och Rödhättas Krysokolla "Nynne" Men vi börjar förra helgen.

Holly har fått uppleva sin första snö!! Wow vad hon gillade det! Så om hon får bestämma så kan det genast komma mer!

MH på lördagen för vår lilla affen Caudatus Angola "Dixie". Tyvärr kunde inte jag vara med pga arbete, men fodermatte, lillmatte och uppfödaren, Susanne, var där och peppade. Har inte fått några papper ännu, men enl rapport så skötte hon sig jättebra sett ur afffenperspektiv. Tyckte väl att spökena kunde gå någon annanstans men ok, matte var ju där så det fick gå.

MH på söndagen och då var det R Hoppe-Tossa "Tossan" som skulle visa dumpar, rassel och spöken var skåpet skulle stå. Det var en otroligt trevlig och kunnig testledare som efteråt nogsamt gick igenom protokollet med oss. Sammanfattningsvis tyckte hon att det var en mycket social och trevlig hund, mjuk i munnen (som dom ska vara), samlad när det "hettade till" och hade inga kvarstående rädslor. Så ett helt ok resultat i mina ögon. Men när spökena kom så valde hon att hålla sig ibland publiken, alltså inte fly och inte avvika, men dock visa att hon inte gillade det. Och eftersom vi absolut inte vill pressa hundarna när vi gör detta, så valde vi tillsammans att "hoppa" skotten i detta läge. Så Tossan lämnade platsen glad och med många nya erfarenheter. Tack Margareta för att dom kom och gjorde det!

Ja, en tripp till Mjölby på lördagen klämde vi också in. Med mig hade jag R Vitality Hot "Thaizon" och R Picnic In The Park "Yava". Dagen började inte på bästa sätt då Åsa (som var hygglig och gjorde mig sällskap) hade missat en vecka på sin lilla podengo, så det blev till att sitta i bilen. Och tiden gick, och det var inte så otroligt varmt. Så efter att Thaizon varit inne och "bara" fått sin släta etta, så började tiden rinna iväg. Åsa skulle på Globen på kvällen, och därför valde jag att packa och åka hem igen, inte ville jag vara den som orsakade uteblivet besök på musikalen "Mamma Mia"! Det är smällar man får ta, och jag tror inte att Yava var ledsen för det, hon hade haft kul i alla fall!

Thaizon och Nynne har haft en liten privat träff. Hoppas Jenny, kennel Rödhättas, snart får höra trampet av små tassar!

Så var det slut för denna gång!

Ps Glömde berätta att vår underbara Holly idag åt upp halva familjens fläskkotletter. Tur att man är van vi stoooor familj och alltid har extra för ett antal personer:-)! Ds

 

Pil

,

,

101011: Ja som sagt, Norge har haft besök av R Paradis-Oskar "Coffee" och vår Iagos Escape "Ztoja" som fick följa med fam Moe i jakten på ett efterlängtat norskt cert. Men icke denna gång, det var fler championhundar, tikar och hanar, norska och svenska, som tänkt samma tanke. Och även om kritiken blev jättefin för båda så gick certet till andra ägare, hancertet till Pelydryns Edvin, Grattis! Så Coffee blev 4 bhkl och Ztoja oplacerad. Så kan det gå.

R Only The Brave "Mexx" var också med, och 3 i bhkl, två champion före och två efter sig i resultatlistan, är väl inte dåligt för den lilla junioren! Som vanligt gjorde ni det sååå bra!!

Och under tiden som Coffee och Ztoja var i Norge så hade vi ett mindre hundkollo här. Våra hundar, Yava, Åsas Dolly och Leva samt grannens flat Penny. Mysiga promenader och mycket svamp, så nu räcker det för ett tag, i annat fall får familjen rensa själva! Härlig helg och fint väder i alla fall!

Pil

.

,

.

.

Det blir mycket R Vitality Hot "Thaizon" nu, men det är svårt att låta bli:-)

100925-26: Sofia, Åsa och jag tog Ålandsbåten över till Eckerö. Blåste som f......., och feg som jag är så var det nära att jag tjatade läckor i deras öron den timme vi befann oss på öppet hav. Men vi tog oss över denna gång också! (Det är inte Ålandsbåten på bilden, och glad är jag för det var hål i botten på den). Nå ja, väl framme fick hundarna en välförtjänt promena innan vi träffade Malin och Patrik på en mysig restaurang i Mariehamn, supergod mat och trevligt sällskap!! Sedan till stugan, ett glas vin och god natt!

Söndag morgon packade vi in oss i bilen för att åka till utställningen. En holländsk domare, vilken trevlig prick!! Man kan inte tycka annat när han ger R Vitality Hot "Thaizon" CERT och CACIB, och BIR rosetten till veteranen Iagos All About The Money "Java"! Vilken tik! Så det blev final för henne både i gruppen och som veteran. Och även om det inte blev någon placering där så var det ju ändå ett fantastiskt resultat för oss! Så nu ska Thaizons matte Sofia fila på apporteringen med Thaizon, jaktanlagsprov i Finland väntar så småningom! MEGAGRATTIS Sofia, Thaizon och Java! Åsas Iagos Virvelvind "Viina" kom på en hedrande fjärdeplats i btkl, och det kan man väl ta när det är mamma som vinner!

Och som pricken över i, Malin, kennel Eastfarm, fick stolta ta emot den röda BIS rosetten som visar att hon hade den bästa uppfödargruppen av alla på utställningen! Det är du värd Malin, STORT GRATTIS till dig också!

Ja, som vanligt skulle jag åka direkt till jobbet, och hur det kändes mellan kl 04-06 i morse, vill ni inte veta:-)!

Pil

,

.

.

 

100912: Vilken fantastisk uppslutning idag! Vi tyckte att det var på tiden att ha en kennelträff så ett stort, härligt gäng slöt upp vid 12-tiden hemma hos oss. Där gjorde vi så att "småttingarna" stannade hos mig på gården, busade, fikade och trimmade lite. Dom "stora" fick gå ut på en promenad tillsammans med Lasse och våra hundar. En 8 km lång vandring i dom sörmlänska skogarna. Både vattenfyllda diken, skog och som avslutning en lite skogsjö att bada i. Därefter en matsäck på vår gård, den satt fint efter promenaden. Om jag inte räknat alldeles fel så var vi allt som allt 27 welshar och lilla "svarta fåret" Simzon. Helt fantastiskt att se dom allihopa springa i skogen och sedan orka fortsätta på gården! Vi hade tre löptikar med så dom och grabbarna fick turas om att njuta av friheten. Tack alla fantastiska valpköpare, och hundar, för att ni tog er tid och komma! Det får nog bli tradition framöver! Och om någon av er har bilder från promenaden, så får ni gärna skicka till mig, några skulle jag vilja lägga ut på hemsidan. Under rubriken "/Bildgalleri" finns en särskild sida med bilden från dagen.

 

I helgen har vi också varit på inoff utställning I Gubbängen, där hela åtta welshar var anmälda. Valpklassen vanns av Eastfarm´s No No Nanette "Jackie" som sedan slutade som BIG valp 2! Tvåa kom lilla R Himmelska Hula-Hula "Doris" med HP, trea R Gulliga Geisha och med HP och sist min lilla Holly. Men hon kommer igen:-)! Ibland dom vuxna så var R In Love Again "Zelda" och matte Katarina med, och det blev en BIM rosett till dom! Vad ni är duktiga!

Lilla affen Caudatus Angola "Dixie" och lillmatte Alice slog till ordentligt! BIR, BIG 4 och dessutom tre av femton ekipage i "Barn med hund"! Inte dåligt!

Har också fått mail från R Lisa-Beth "Emmy" och husse Bosse. Dom kunde inte vara med på kennelträffen, eftersom dom var ute i skogen och försökte försvara förra årets seger i "Viltspårspokalen". Vinsten gick i år till ett annat par, men ett fantastiskt protokoll där allt spårarbete var utmärkt, notering "ett mycket trevligt ekipage" och dessutom vilda applåder då Emmy vid utdelning av diplom tackade för applåderna genom att dansa runt på två ben! Grattis till er och framför allt Emmy som får göra så roliga saker!!

Pil

,

.

.

100905: 70 långa mil, men det var det värt! Bettan och Anki åkte iväg med vår Eastfarm´s Lady Redspot "Dizzie" och Bettans Jasmine för att ställa ut i Umeå! (Icke hundmänniskor måste undra vad vi håller på med:-)) Vi har länge pratat om att åka norröver och träffa dom hundar som bor där och tanken var att jag skulle åka med. Tyvärr så gick det inte att få ledigt, så jag fick snällt stanna hemma och jobba, trist men så blir det ibland. Dizzie som tidigt i våras hade rävskabb och verkligen såg ut som en skabbräv, har nu fått tillbaka en del av sin fina päls. 25 anmälda hundar, Dizzie slutade som 2 btkl med CERT!! Helt otroligt roligt, det vill vi ha mer av! Dessutom fick Dizzie träffa sin bror Torvald som bor där uppe.

Nästa hund att göra mig stolt var R Vitality Hot "Thaizon". Han fixade idag, med glans, sin första 1:a i öppenklass viltspår. Förra helgen cert, och nu detta. Matte Sofia sitter och prickar in utställningar och prov för fullt i almanackan nu har jag hört. Stort GRATTIS till er båda!

Och så sist, och minst eller i alla fall yngst, så har R Only The Brave "Mexx" återigen visat upp sig i ringen. 1 jukl, 2 jkk med HP! Honom kan man lita på:-), men så har han en matte dom inte ger sig! Grattis till er också!

Pil

.

,

,

100827-28: Utställningen på Gotland är alltid lika trevlig, och i år var vi många som kom iväg. På fredagen packade jag, Jenny och Eva in oss i min bil tillsammans med fyra welshar och en golden, + packning! Finns det hjärterum ................. Vi hade nog förväntat oss en viss oro i bilen, då vi hade en höglöpande tik i baksätet och Thaizon längst bak. Men icke, en coolare kille är inte lätt att hitta, det gick hur bra som helst! Även Åsa, kennel Red Delicious, Kicka, Anki och Bettan var där med hundar.

Lördagen blev en härlig dag för oss. Först ut var R Vitality Hot "Thaizon" som slog till med sitt första CERT och BIM! Hur kul som helst. Halvsyrran R Picnic In The Park "Yava" 1 jukl 1 junkk med HP. Jennys Rödhättas Jaspis (också en halsyrra) "Bella" 1 ukl 1 ukk med CK, Bettans R Lill-Stava "Stava" 1 ökl reserv ökk med CK och lilla Jasmine 1 ökl. Annika och Björne var också där med sin Moa som nu går i veteranklass, CK fick hon. BIR blev Åsas och Yvonnes Iagos Virvelvind "Viina". Vi var ganska så nöjda.

På söndagen märktes att flera av hundarna inte riktigt är vana vid allt ståhej kring utställningar och camping. Idag saknade domaren det riktiga drivet i Thaizons steg, 1 ökl. Så kan det gå:-(. Yava samma resultat som lördagen, Bella HP, Stava 1 ökl och Moa CK även denna gång. Idag fick också underbara showhunden Iagos Escape "Ztoja" vara med. Hon blir som en oljad flipperkula när vi kommer in i ringen. Ganska ur päls men på ett härligt humör så slutade hon som 2 btkl, slagen av....... Viina, som fick BIR rosetten även idag! Vilken tjej!

Resan hem gick snabbt, vi sov! Och när jag kom hem hade jag fått mail från Norge och husse till R Rena Rama Red Dream "Lilo", f d Challe. Lånade en bild från Mexx hemsida, så att alla kan få se hur härligt dom har det, nya kompisarna!

Pil
,
100822: I helgen var det dom modiga, duktiga valpköparnas helg i ringen. Först ut på lördagen var det Sara och Malin som åkte till Norrköping med R Ylva-Li "Honey" och "Zäta". Honey 1 ökl och Zäta 2 ökl, båda ställde för först gången! Bravo! Dessutom var Sofia där med R Vitality Hot "Thaizon", 1 ökl 3 ökk. På söndagen var vi i Eskilstuna, där R In Love Again "Zelda" gick med matte Katarina, 1 ökl 3 ökk och R Happy Heart "Zoya" fint visad av lillmatte Louice, denna gång 2 ökl. Båda var lite för smala och ur päls (har vi hört det förut:-)?). Och så förstås R Paradis-Oskar "Coffee", 5 bkhl, stabil kille! Hoppas ni alla hade kul, jag tycker det är såå roligt att ni vill prova själva! Tack för trevligt sällskap!
Pil
.
100815: Tvådagars i Oslo, och R Onyl The Brave "Mexx" var med båda dagarna. 1 jukl med HP på lördagen och "slät etta" på söndagen! Ni är så duktiga, både matte och Mexx! Hans fina kritik finns som vanligt på Mexx blogg ibland länkar!
Pil
.

100807: Tack vare härliga valpköpare så har jag fått några fina bilder och rapport om bra resultat från Club Show. Redspots var representerat först bland championhanar, där Redspot´s Paradis-Oskar "Coffee" var en av 17 grabbar. Ingen placering denna gång, men han gjorde bra ifrån sig ändå! I juniorklass tikar fanns både R Picnic In The Park "Yava" och R Incredible Me "Cilla" med. Av cirka 20 tikar placerade sig Yava som reserv, jättebra!, och Cilla oplacerad men med HP hon också. I unghundsklassen gjorde R Fallen Angel "Saga" debut i utställningsringen. Så bra att matte och hon placerade sig som reserv! Och så var det några tappra som höll ut ända till uppfödarklass skulle dömas, där ibland dom här fyra. Vi vann inte.... men ni gjorde ett kanonjobb har jag hört! Tack snälla ni för att ni tog er tid att åka och mingla bland massa andra fina hundar och att ni så fint visade upp era hundar!!

Danke!

Pil
.

100725: Så har vi då fått den utlovade bilden på R Lisa-Beth "Emmy" iklädd sin fina rosett som visar att hon nu har erövrat titeln SE VCH! Vi håller tummarna för er nu när ni ska försöka försvara Viltspårspokalen framöver, och även när ni försöker er på elitspåren!

Vår lilla affen Caudatus Angola "Dixie" har representerat oss på affenspecialen i Köping idag, och tillsammans med lillmatte Alice slutade dom på en hedrande reservplats i juniorklassen, men sedan knep dom förstapris i "Barn med hund". Vilket team, Grattis!!

Och så har R Only The Brave "Mexx" varit i farten igen. Utställningen på lördagen 1 junkl 1 junkk med CK och 2 bhkl, söndagen 1 junkl 1 junkk med HP. Ni är så duktiga! Nästa utmaning bli dubbelutställningen i Oslo, vi ser fram emot rapport!

Pil

.

.

100717-18 : Gävle och Alfta. Lördagens utställning rapporterades av Åsa som var där med R Paradis-Oskar "Coffee" och R Pic Nic In The Park "Yava". Coffee 1 chkk och 2 bhkl, Yava 1 junkk och HP. Grattis båda två, och givetvis matte!

 

Själv åkte jag till Borlänge på lördagkvällen för att ha lite närmare till utställningen i Alfta. Tack för pizza och sängplats Jenny och Tomas! Med oss hade vi Iagos Escape "Ztoja", R Incredible Me "Cilla" och Rödhättas Jaspis "Bella". Cilla 1 junkk och HP, Bella 1 ukl 2 ukk och HP och Ztoja 2 btkl. Trevlig utställning med härligt område, fin väder och massa bekanta! Vi hade också äran att sitta bredvid en herre som gick därifrån med titeln SE U(u)CH, Hammalgårdens Red N White Moonlight "Cash"! Grattis Gudrun!

Pil
100703: Syster Yster och Lill-Zelda, alias R Happy Heart "Zoya" och R In Love Again "Zelda" har varit på utställning i Rottneros. Om man som Zoya är iklädd sommarklänning och bikiniformer, och dessutom får för sig att domaren inte ska hålla på och klämma på en, ja då får man nöja sig med blåband denna gång. Syrran Zelda fick ett förstapris, men även hon var för tunnklädd enl domaren. R Picnick In The Park "Yava" var också med och stod för dagens bästa resultat, 1 jukl, 1 jukk och HP. Så nu får syrrorna gå hem och äta upp sig och klä på sig, så tar vi nya tag senare i höst! Men det är så kul att ha dom med, otroligt härliga och lättsamma båda två, och Yava är lika enkel hon.
Pil

.

.

.

100620: Ja, dagen tillbringade vi i Jönköping och vilken dag! Visserligen gillade inte domaren riktigt R Vitality Hot "Thaizon" och R Picnic In The Park "Yava" (lite svårt att förstå när man läst deras kritik, men men), R Paradis-Oskar "Coffee" CK men oplacerad i bhkl, men vår underbara Iagos Escape "Ztoja" såg till att hemresan gick sååå lätt! BIM rosett och Cacib! Denna, på absolut alla sätt, underbara hund är värd all uppskattning hon kan få! Och tack Åsa för proffsig handling! BIR rosetten gick också till en Iagoshund, Sawel från Holland. Så man kan väl säga Grattis till Yvonne också, vilka hundar!

Kvällen innan tillbringade vid på Grännastrandens camping, där också Åsa och Peter hade slagit läger. Också Sofia och hennes mamma kom förbi och grillade. En mycket trevlig kväll, tack för sällskapet!

 

 

Och så har vi en viltspårschampion med vårat kennelnamn, R Lisa-Beth "Emmy" och husse Bosse har nu tagit sitt tredje förstapris i öppen klass på lika många försök! Stort, stort GRATTIS till er båda och givetvis matte som säkert har supportat er i skogen!! Vi ser fram emot en bild från det stora tillfället, men tills dess duger denna bra!

Pil

.

..

,

100529-0608: Ok, vi tar det från början. En hel del har hänt sedan sist, bl a en del utställningar. Vi börjar med R Dolly Girl On The Beach "Mally" som på tvådagarsutställningen i Tromsö i helgen knep både cert och BIR båda dagarna! Grattis hela familjen, jättekul! Brorsan R Only The Brave "Mexx" har också debuterat på officiell utställning, 1 jukl, 2 jkkl, lika bra gjort det! Jag får väl försöka ta mig över till Norge någon gång och titta på er live, i alla fall Mexx. Kanske blir det lite långt att åka till Mally, men man ska aldrig säga aldrig:-)!

 

Så har också R Fallen Angel "Saga" provat på utställning. En inoff som slutade med BIR- och BIG 2 rosett. Och både matte och Saga tyckte det var kul, bådar gott! R Vitality Hot "Thaizon" åkte iväg till Norrköping, 1 ökl, 2 ökk, och nöjd förstås, och så har R Picnic In The Park "Yava" visat sig på Österbybruk, 1 jukl, 2 jukk med HP.

Grattis till er allihopa!

Vi har också klarat av studenten, och vi hade tur med vädret. Massor av folk och massor av hundar. Vi fick några av "ungdomarna" att samla alla vovvar (fick använda koppel eftesom det annars alltid var någon som hamnade utanför bild:-)). Föremålet för dagen sitter med lilla Holly i knät tillsammans med Nynne, Leva, Ztoja, Zelda, Alva, Tuva, Simzon, Thaizon, Kasper, Nisse och Dixie. Och så massa barn förstås. En trevlig dag för oss allihopa!

Så något mindre roligt, vår lilla affen Orlock Glory "Lolly" som skulle valpa i helgen som gick, fick i torsdags åka hem från veterinären utan någon valp. Det blir inte alltid som man tänkt sig tyvärr.

Ja, det var en hel del aktiviteter, men är man liten valp så tar man sig tid att slappa också, och det ser inte ut som husse har något emot det!

Pil
,

100522: Ja, trots alla löften om regn som vi fick veckan innan, så blev Open Show en het tillställning! Strålande sol och riktigt varmt, en perfekt plats att hålla till på, många anmälda som bidrog med gott humör och en cafeteria på Ågesta Brukshundklubb som såg till att all besökare kunde hålla sig mätta och glada! Vill tacka alla som bidrog till att göra den här dagen så trevlig, även om vi som ordnade den nog var lite nervösa i början! Och speciellt tack till alla "mina" valpköpare som kom visade upp sina fina hundar! Så välskötta och och goa allihopa! Ni gjorde bra reklam för rasen!! Mer info och fler bilder kommer att finnas både på WSSK:s hemsida och i Welsh Nytt. Och givetvis stort grattis till vinnarna i dom olika klasserna!

Vi gjorde också ett försök att samla en del av familjen Ztoja/Krutov på bild, eftersom Cilla, Yava och Mexx (ända från Oslo!) var med på utställningen. Inte lätt, men alla syns i alla fall:-)!

Och så får vi inte glömma klassen "Barn med hund". Den yngre klassen vanns av Axel som proffsigt visade sin R In Love Again "Zelda" och i den äldre klassen gick Louice med sin R Happy Heart "Zoya", också hon segrare! Wow vad ni var proffsiga!

Pil

.

.

,

100516-17: I helgen fick vi möjlighet att MH testa tre stycken hundar. Först ut på lördagen var R In Love Again "Zelda". Lik sin pappa, dvs med hela tiden, och mest då på fåglar! Zelda var totalt orädd för allt, spökena kollade hon av, satte sig och kolla skogen och tog sedan sin fjärde runda ibland träden, och då kan man ju inte få någon "poäng" på momentet "Spöken, kontakt" man måste befinna sig på plats liksom:-)! Dessutom hittade hon en liten pöl att bada i, vilket hon tyckte behövdes eftersom det vara årets första sommardag. Men bortsett från att hon körde lite själv så gick det jättebra, 2:a på skott eftersom hon "kollade efter fågel" även då enl domaren!

 

Näst ut på lördagen var R Happy Heart "Zoya". Mer lik sin mamma, lugnare! Bl a så passade hon på att lägga sig ner och vila under momentet "Aktivitet". Lite mer avvaktande var hon, tyckte väl inte att spökena var lika ofarliga som syrran tyckte, men dom var helt ok att hälsa på! Inga egna äventyr där inte, hon är en riktig mattehund (som sin mor!)! Så klart godkänd i mina ögon, och 1:a på skott.

 

Sist men inte minst, på söndagen var det dags för R True Star Man "Morris" att ge sig i kast med rassel och annat! Matte Jonna var lite orolig för dom lösa momenten, men det klarade dom galant. Tyvärr kunde jag inte var med, men Lasse rapporterade att Morris inte var någon skyddshund direkt. Roligt hade dom i alla fall, spökena var kul och även han fick en 2:a på skotten.

Tack snälla ni för att ni tog er tid att följa med, jag hoppas ni tyckte det var lika roligt och spännande som jag!

 

Och så har det ju varit utställning i Skokloster. R Hoppe-Tossa "Tossan" fick hyggligt nog följa med Åsa och Yvonne, 1 ökl, R ökk, och syrran R Lisa-Beth "Emmy" fick ett blåband, men blått är flott eller hur Emmy:-)!

Pil
.

100509: Ja, redan den 9 maj kom Nynnes valpar, tre tikar och tre hanar. Jämna i storlek och alla mår finfint! Jag upphör aldrig att förvåna mig över tikarnas instinkter, allt verkar helt naturligt för dom, trots att det är första kullen!

I nuläget är alla valpar tingade!

Pil

.

.

100506-09: Ja, lite olika nyheter igen! Den första, och sötaste, är väl att vi har varit över till Malin, kennel Eastfarm. och hämtat hem den helt bedårande söta lilla Eastfarm´s No No Nanette "Jackie". Jag och Bettan äger henne tillsammans men hon bor hos familjen Lilja i Saltsjö-Boo. Tack Malin för denna lilla pärla!

Aktivitetsgruppen har också haft en ringträning för intresserade welshar med förare, och det fanns det! Jag har för mig att vi räknade till 28 st hundar! Fantastiskt vilken uppslutning! Tanken var att vi skulle fika tillsammans, men eftersom vi blev så oväntat många och det blåste kall småspik, så var det många som tog fikat med sig hem:-). Vi gör det en annan gång istället.

Icke att förglömma prov och utställningar. R Vitality Hot "Thaizon" gjorde ett tappert försök på rallylydnaden igen, han har lite mycket i huvudet den killen! Men snart kommer det andra förstapriset, eller hur matte?!

Och så var det utställning i Larv, och dit åkte Åsa med R Paradis-Oskar "Coffee" och R Picnic In The Park "Yava". Coffee slutade 3 chkl och R bhkl, och Yava BIM valp! Otroligt kul med tanke på hur många anmälda det var!

Pil

.

.

100502: Aktivitetsgrupp Stockholm delade idag med sig av sina bästa trimtips till ett tiotal intresserade welshar + matte och husse. I Tumba höll vi till, kanonväder hade vi, och dessutom väldigt trevligt! Det är så kul att ordna aktiviteter när man får sådan uppslutning! Det känns som vi kommer att ses snart igen i något annat sammanhang:-)!

 

 

Sedan har vi ett par utställningar att rapportera. R Only The Brave "Mexx" har idag varit på sin sista valputställning, BIR valp igen! Vad ni har jobbat på bra! Ska bli så kul att se er på Open Show!

Min lilla affen, Caudatus Angola "Dixie", har idag debuterat i juniorklass. 1 jukl, 2 jukk. Det får väl räknas som klart godkänt, hon var ju enl domaren lite "lurvig":-)!

Och så en annan affennyhet, Orlock Glory "Lolly" är dräktig, och valpar väntas runt 5 juni. Det ska bli så spännande, första gången för både mig och Lolly:-)!

Pil
.

100426: Valpträff i Borlänge med Thai och Linas valpar Sally, Agnes, Hugo och Messi. Bella var också där en stund men eftersom löpte så blev det lite väl jobbigt för grabbarna:-), så matte stannade kvar själv och Bella fick gå hem:-(. Massage, tipspromenad, hamburgare och trevligt sällskap bjöds det på! Tack Jenny och Tomas, kennel Rödhätta, och alla valpköpare för en trevlig dag, ni har verkligen jättefina hundar!

Vi har också fått mail från R Hoppe-Tossa "Tossan", som genom matte berättar att hon igår, galant, klarade anlagsprover i viltspår! Jätteroligt, bra jobbat!

Och denna vecka har det också börjat komma lite resultat på HD röntgen av kullen mellan R Krösa-Maja "Ebba" och Gravelfarms Famouse Grouse "Pooh". Tilda, Daizy och Nemo har fått sina svar som alla var A. Nu väntar vi på Laban och Saga som är på gång, och hoppas innan sommaren att alla har kommit iväg!

Pil

.

.

100421: Ja, en dagstripp till Åland resulterade i en ny liten fodertik, Eastfarm´s No No Nanette! Som vanligt en mycket trevlig dag hos Malin och Patrik, och massor av valpgos! Bland dom sex små tikvalparna valde vi alltså ut lilla Nanette (det var inte lätt!), som jag kommer att äga tillsammans med Bettan Gustavsson och som kommer att bo på foder hos familjen Lilja utanför Stockholm. Om Jordbruksverket håller tiden med alla papper så kommer lilla fröken nästa vecka!

 

 

Vi har också haft besök av R Rackare-Fia "Sera" och R Hoppe-Tossa "Tossan" som båda föll pladask för Simzon! Snacka om uppvaktad kille! Det är aldrig tråkigt när dom tjejerna är här på besök, så välkomna tillbaka! Ja, Tossan är ju kvar. Även för henne har askmolnet ställt till det, när husse och matte kommer hem återstår att se!

Pil

.

.

100328: Åsa, kennel Red Delicios, har ju själv döpt sin verksamhet till "Kennel Kaos" och lite åt det håller kan jag skriva under på att det var. Hon, jag och Jenny, kennel Rödhätta, stuvade in oss i en Cittra, tillsammans med fem hundar och packning. Tack snälla Bettan och Anki för att ni tog med två av våra hundar i er bil, det hade aldrig gått annars!

Framme på hotellet insåg vi ganska snart att tre personer och sju hundar i ett rum var några för mångat, och vips hade Åsa fixat ett stort enkelrum åt sig själv! (Lite avundsjuk var jag allt:-)!) Men vi sov gott och tog oss fram till utställningen utan några missöden. Med oss hade vi Iagos Zerlina "Lina" i öppenklass, resultat 1 ökl, 4 ökk. I unghund var det R Happy Heart "Zoya" som slutade 1 ukl, 3 ukk. Juniorerna var R Hip And Hop "Tilda", 1 jkl, 2 jkk, och Rödhättas Jaspis "Bella" som idag fick nöja sig med ett blåband. Men med tanke på hur många blåband som delades ut så får vi vara nöjda! Grattis till Bettan som hade med sig sin "Zelda" för första gången, och som vann unghundsklassen med CK!

Och så var det lilla R Picnic In The Park "Yava" som ställdes i valpklass II och fick med sig BIR valp rosetten hem!

Ja, sedan åkte vi hem. Jag körde och Åsa och Jenny sov (när dom inte tjatade om mat och kissa förstås), och ibland undrar man vad man håller på med. Just nu lockar kudden mer än allt annat!

Pil
,
100327: Idag var vi på inoff i Sollentuna, och med mig var Alice med vår affen Caudatus Angola "Dixie" och så hade jag fått äran att låna R Hip And Hop " Tilda. Jättemycket Grattis till Alice och Dixie, fint jobbat och fin rosett, BIR valp! Det fick också Tilda, alltså BIR rosett, och fin kritik. Sedan bar det av till Göteborg och Bohusutställningen..
Pil
,

100307: R Only The Brave "Mexx" och matte var igår på sin första utställning i Norge. Kritik:

6 mnd hann valp av god størrelse. Godt hode, korrekt ansatte ører, godt proposjonert skalle og hodeparti, mørke vakre øyne. Normalt vinklet frem og bak, god hals og rygglinje, brystkassen skal utvikles. Gode benstammer til str. Beveger seg fritt. Korrekt pels og farge!

BIR valp och BIG reserv. Grattis, vad duktiga ni var!

Pil

.

.

100313: Vilket härligt gäng som följde med till Sollentuna på dobermannklubbens inoff utställning! Fam Lindelöf anslöt fullt ut, husse, matte, lillmatte x2 och R Ylva-Li "Honey" och hennes och Thais son Zäta. Bettan och Anki med "Jasmine" och Eastfarms Lady Redspot "Dizzie", Åsa med R Picnic In The Park "Yava" och hennes syrra R Incredible Me "Cilla". Alla gick hem med HP (fast vi fått rapport om att domaren var lite snål med det), och BIR rosetten gick till Dizzie som sedan blev BIG 4. BIM titeln gick till Zäta som aldrig tidigare visat sig i en ring, men verkade gilla det riktigt mycket! Och en mycket glad Åsa åkte hem med Yava, BIR valp, BIG 1 och BIS 4!! Jätteroligt och massa grattis till er allihopa! Jag tror att Zäta och Honeys "småmattar" kommer att prova igen, ni var verkligen duktiga!

 

Pil
,
100305: Efter en massa jobb fick vi äntligen ihop det! Familjeporträttet innan sportlovshundarna åkte hem. Lina och Nynne, Zelda och Ebba och Ztoja, Zoya och Yava. Mödrar och döttrar som levt rövare tillsammans en vecka. Det har verkligen varit full fart men jätteroligt!
Pil
,
100226: Idag var jag och Yvonne (Iagos) och tittade på något kul, rallylydnad. Jag blev mycket imponerad, speciellt av Sofia då förstås som lyckades så bra med R Vitality Hot "Thaizon" och gjorde ett tappert försök med Java. Thaizon blev godkänd och på bilden väntar han med spänning på belöningen efter väl utfört jobb!!
Pil

.

,

100228: En jättetrevlig welshpromenad runt Hellasgården, tradition och härligt väder! Ett 20-tal hundar med husse och matte dök upp och vår familj representerades av Lasse med Eastfarm´s In The Field "Thai", Iagos Vanilla Flower "Zelda" och Iagos Zerlina "Lina". Själv hade jag bokat in en liten minivalpträff samma dag, men det kommer fler tillfällen hoppas jag. Mysigt hade dom i alla fall!

Det har också varit/är sportlov. Och som vanligt överbefolkas huset av röda och vita då. För kortare eller längre perioder har vi/ ska ha Nynne, Lina, Nosa, Nova, Ebba, Zoya, Yava, Zelda, Dizzie, Cilla, Allis och Tilda här på besök. Tur att man har några barn hemma fortfarande, så man kan piska på dom också att gå ut med hundarna! Lite rörigt ibland, men ändå fantastiskt kul, det fungerar så bra. Och tack snälla Jennie och Tomas, kennel Rödhättas, för att Thai fick följa med er hem när två av tikarna började löpa!!!

Pil

.

,

 
100213: Sådan mor, sådan dotter!!
 
Så tog vi en inoff utställning till för R Picnic In The Park "Yava", och man får väl passa på att njuta av framgången så länge den varar:-) (länge hoppas vi förstås)! HP och BIG 3 med strålande kritik. Och dessutom även denna gång ett härligt humör och en underbart driv! Men brås hon på sin mor så borde det här med utställning passa henne också. Mamma Ztoja fick följa med för att heja på sin dotter, och hon for som en flipperkula då hon kom in i hallen. Bara miljön gör henne tokglad! Att hon sedan efter en stund lade sig och sov mitt ibland alla som klev över henne är bara ytterligare en av hennes ljuvliga sidor. Och det verkar har gått i arv till Yava, hur cool som helst! Så en inoff till för tränings skull, sedan höjer vi ribban och blir nervösa!
 
Pil
-
100207: Fint besök har vi haft idag. R Ants In The Pants "Laban", R Hip And Hop "Tilda" och R Knock Out "Nemo" nappade på löftet om kaffe och semla! Tre jättefina hundar, full fart och glada till tusen! Dom busade på gården medans vi fikade och pratade. Både Laban och Nemo blev väldigt förtjusta i sin syrra, men hon var inte sämre än att hon kunde ryta ifrån ganska ordentligt åt dom efterhängsla grabbarna! På slutet sökte hon sig i alla fall till husse eller matte för att få en fristad! Jättekul att ni kom, och hälsningar till syskonen som tyvärr bor lite långt bort för att bara "titta förbi"!
Pil
.

100124: Kort rapport från Strömsholm. R Vitality Hot "Thaizon", Eastfarm´s Lady Redspot "Dizzie" och vi styrde iväg mot Västervik med hopp om fina placeringar. Thaizon 1 ukl 2 ukk med CK (slagen av Smörsoppens Ardbeg "Albin" som också är en riktig snygging:-)) och reserv i bhkl. Dizzie 1 jkl 2 jkk med HP. Bra jobbat! Vi hade också Iagos Space "Leva" med oss (matte vara på SPA!) som ställdes av hennes uppfödare Yvonne, 2 btkl. Vilken showhund hon är, vilket driv! Hon gillar verkligen att visa upp sig. Så vi är helt klart nöjda och ser fram emot nya mål!

På vägen ut såg jag också att Carina, kennel Freckles, tog reservplatsen i BIS veteran finalen med sin tik Julita American Ramona "Topzy". Grattis, det är så kul att se welshar i finalringen! Så var den dagen slut!

(Ps Just det, som Carina "Freckles" förstod direkt, så var GPS:en inte riktigt med denna gång heller! Västervik, troligt! Västerås skulle det ju vara. Tur man har tid och tålamod:-)!! Ds)

Pil
.

100116: Så har R Picnic In The Park "Yava" gjort utställningsdebut. Inoff i Katrineholm, men ändå fyra konkurrenter. HP, BIR valp, BIG valp 4 (av 12) och fin kritik: " Fin kvalitetshund med många förtjänster. Välskuret huvud med god balans. Lång hals, god skulderplacering. Välformad bröstkorg, flott rygglinje. Välvinklat bakställ, rör sig mycket tilltalande. Trevligt temp". Helt ok! Även systeryster R Incredible Me "Cilla" var med, även hon HP och tvåa. Liknande kritik, men ännu lite outvecklad. Tack för idag!

Pil
.

100110: Så har R Vitality Hot "Thaizon" varit och hälsat på familjen. Först var vi och ögonlyste, u a, och sedan skulle han få följa med på äventyr till Göteborg, vilket passar bra nu när matte går på kryckor:-(. Han och pappa Thai är så lika, både till utseende och sätt!

Pil

.

.

.

100107: Tre sjungande (?) skönheter har varit i Gbg med en massa djur, ja faktiskt hundar även om man inte kan tro det när man ser de svarta lopporna på mittbilden (ni ser väl den som är draperad på axeln).

Mia kommer med reseskildring senare idag.

Och här kommer den:-). På onsdagen packade Susanne, kennel Caudatus, och jag in oss själva och sju hundar i bilen. Med mig var R Vitality Hot "Thaizon" och R In Love Again "Zelda" och Susanne hade en schnauzer och fyra affen. Det blev fullt! Ner till Göteborg och ett stopp hos två av hennes valpköpare. Där vankades det god paj, kaffe, och lite trimning. Sen åkte vi till hotellet där Jenny, kennel Rödhätta, anslöt med Iagos Zerlina "Lina".

Upp tidigt, sen till utställningen. Tur att domaren bestämt att flytta starten till 09.30, vi var där 09.15. Men vi skyller på parkeringen, den var usel. Nåväl, vi hade väl kunnat vara utan den dagen i alla fall, bara blåband för Jennie och mig. Fin kritik men tjockskalliga, smala hundar som skulle gödas:-). Nå ja, livet går vidare och för Susanne gick det bra. CK hit och CK dit, fattades bara Madickens cert. R In Love Again "Zelda" fick jobba en stund i montern. Där var tomt på hund en stund, och det går ju inte, så hon hoppade snällt in. Mycket trevlig monter dessutom! Så skulle vi till hotellet, trötta, trötta och hittade inte. Någon GPS hade jag inte med, och Jenny och Susanne är inte värda det namnet. Så efter en tur på Hissingen så var vi tillbaka vid 17-tiden. Partypinglor är dom inte heller, på kudden kl 20.30! Knappt man fick ha tv på:-)! Åsa, var är du????

Fredag, bättre med tid på morgonen och bättre resultat. Nu blev det i alla fall röda band och mycket, mycket fin kritik. Så nu hänger vi inte läpp längre! Och Susanne fick sitt cert på affen Madicken som därmed blev SE U(u)CH. Grattis! (Hur det gick för vår lilla Lolly är en helt annan historia).

Ja, sedan var det dags att åka hem, och som vanligt åkte vi fel vilket inte är helt bra när mitt jobb väntar. Tur att man har snälla och förstående arbetskamrater. Kl 22.30 landade jag på jobbet istället för kl 21.00. Exakt 30 min hemma för att plocka fram nya grejor, och så var jag mer eller mindre medvetslöst trött den natten. Men vill man har roligt får man ta det och som vanligt så gick det också! Ja, det var den helgen, många trevliga bekanta träffade vi och det är väl en stor del av det här med utställandet! Hälsningar till alla!

Ps Det skall vara snarkande, inte sjungande tror jag Lasse:-)! Och grattis Åsa, kennel Red Delicious, till åtta jättefina valpar som jag fick gosa med en stund igår kväll! Ds

 

Pil

.

.

100101: Kan en hund bli kär? I så fall är Zelda riktigt, riktigt kär. Vår granne Johan, kennel Apport, måste vara hennes livs kärlek (efter oss får vi hoppas)! Zelda blir helt tokig när han kommer, och släpper honom inte ur sikte så länge han är hos oss. Och han är det/den enda som kan få henne att hoppa över vårat staket. Ett antal gånger har han fått komma tillbaka med henne:-). Men vad gör man inte när man är kär och galen. Så lyckan var nära på fullkomlig när han kom och hälsade på ikväll efter en lång, lång helg utan ett enda besök! Det är rörande att se!

 

 


Top