Lite information om oss

Till nyhetssidan

Lite bilder har vi också

Om ni vill kontakta ossJag som förestår denna site heter
Mia Törnqvist och nås på 0158-22029 / 0707-764125.
Webmaster är Lasse Törnqvist och grafisk design är gjord av Eva Bredberg.

Aktuellt 2009 2008 2007 2006

,

.

091213: Ja, så var årets besök på Stora Stockholm avklarat. Mycket trevligt sällskap av både kompisar, "kollegor", gamla:-) valpköpar och ev kommande. Och framför allt tre mysiga hundar. Lilla Eastfarm´s Lady Redspot "Dizzie" har visat att hon gillar det här med utställningar och fick 1 jkl 2 jkk, och uppförde sig jättefint. R In Love Again "Zelda", som vanligt kanonlätt att ha med sig, 1 ukl 4 ukk, och vid det här laget "veteranen" i utställningssammanhang R Paradis-Oscar "Coffee" CK i championklass men sedan oplacerad. Mycket fin kritik på allihopa och framför allt, alla tre visade återigen att dom tycker att det riktigt kul! Tack alla ni som kom och tittade och höll tummarna!

 

Direkt efter mässan så bar det av till Vantörs kyrka där vårat "bonusbarnbarn" Colin var med och lussade för oss. Vilka duktiga barn! Man får lite ståpäls när man hör dom små. Så mysigt!

Pil
,
091212: Ja, så här kan det se ut hos oss en vanlig fredagskväll. Under tiden som jag försöker fixa till lite jul, nya blommor i fönstren, ljusstakar och tomtar, så ockuperar hundarna soffan. Som vanligt kanske kan säga. Just idag var det Thai, Yava och Ztoja som tyckte att dom hittat sina favoritplatser! Tur att man inte har tid att sitta ner så ofta och länge, för var skulle då hundarna ligga:-)! Kan väl tillägga att "tvåsoffan" var full med Zelda och Simzon, så familjen fick snällt dela på en fåtölj.
Pil
.
091126: Jag älskar hösten! Det är inte mycket som går upp emot en timme eller två i skogen! Det finns fortfarande massa kantareller och bättre sällskap än Ztoja kan man inte ha! Och i väntan på bättre päls efter valparna, så föredrar hon att "bada i vassen" ;-) Vilken energikick skogen är, svårslaget!
Pil

.

.

.

.

 

 

091105-08: Ja hjälp vad man flyger och far! Torsdagen tillbringade vi, Åsa, jag, Jenny och Yvonne ett antal timmar i bil till och från Nässjö. Vi var nämnligen och besökte Lotta med familj, kennel Pelydryn. Otroligt god paj och fika, och dessutom fick vi träffa ett antal av deras trevliga och fina hundar, inkl fyra mycket stiliga hanar! Jättekul att Åsa, utan tvekan, hittade kavaljer till Iagos Virvelvind "Viina" som nu är parad med Pelydryns Fingal "Fingal". Valpar efter nyår om allt går som det ska! Tack snälla Lotta & co för allt!

På fredagen var jag iväg och ögonlyste R Happy Heart "Zoya", resultat u a.

På lördagen var det inoff i Sollentuna där Alice ställde vår affen Caudatus Angola "Dixie". Första utis för henne och strålande kritik. Tyvärr var hon tydligen lite halt/stel så någon placering blev det inte denna gång men enl domaren hade hon vunnit annars. Bådar gott!

 

 

Det var också utställning i Åstorp och dit tog Bettan både R Lill-Stava "Stava" och Eastfarm´s Lady Redspot "Dizzie". Stava, den eviga tvåan, blev tvåa i öppenklass, inte förvånande. Dizzie, precis fyllda 9 månader vann jkl med CK och blev 2 btkl! Så kul!

 

 

Ja, så var det söndagen i Grängesberg och där var vi många. Bl a hade vi med oss fem stycken "Thaibarn" ur två kullar. Thai/Iagos Zerlina hade med två valpar, Bella och Hugo. Hugo BIM valp med HP och syrran tvåa i sin valpklass.

Jag hade med mig R Vitality Hot "Thaizon" som vann ukl och nära fick CK, men till slut blev det HP. Bra jobbat! R Happy Heart "Zoya" 1 ukl, 4 ukk och syrran "R In Love Again Zelda" 1 ukl, 1 ukk med CK och 4 btkl! Alla uppförde sig perfekt, så jag är så stolt! BIM denna dag blev Billbens´s Boom-Boom och BIR Iagos All About The Money, första gången hon visades av sin nya matte Sofia! Jättebra gjort.

Direkt efter utställningen bar det av till Vimmerby och parning mellan Viina och Fingal. Och efter det orkade vi inget mer utan åkte hem!

Pil
.
091030: Så har man gjort det igen, åkt med på en nätt liten dagstripp på cirka 80 mil. Gjorde självklart Åsa, Red Delicious, sällskap på hennes kavaljerresa, jakten på en snygg och trevlig hane har börjat!
Pil
.
091025: Så har den sista valpen lämnat oss och flyttat till sin nya familj. Vad tiden går fort, åtta veckor sedan ni föddes! Vi önskar er alla, Mexx, Birk, Sisko, Zacco, Yava, Cilla, Mia, Stumpan och Mally LYCKA TILL och gör livet till ett äventyr! Men glöm inte vad ni lovade oss, att sköta er och höra av er!!
Pil
.
091025: Under några dagar i veckan som gick fick vi låna R Ants In The Pants "Laban". En verkligt trevlig kille (och fin efter att jag fått klippa bort hans halsduk:-)!) som nog hade det väldigt roligt hos oss. Han och Thai lekte så det stod härliga till (vi föredrog när dom höll till ute och det gillade båda två), och då och då försökte lilla råttan Simzon lägga sig i. Mest för att få rollen som polis. Av någon anledning är det aldrig någon som bryr sig om hans "attacker", men skam den som ger sig. Han försökte igen, och igen, och igen.......
Pil
.
091016: FARMOR Mia, så fantastiskt! Brukar väl inte skriva så mycket om familjen på två ben, men detta kan jag inte låta blir att berätta! En 4,4 kg Elliot såg i dag dagens ljus, och har gjort vår familj ännu större och finare! Grattis Jonas och Annika till den fina killen, och Colin som har blivit storebror nu! Tyvärr är det ju absolut besöksförbud pga influensan, men på söndag när jag jobbar så kan jag nog smita in på avd och gosa lite!
Pil

.

.

091010: Så har vi återigen fått göra något av det roligaste och intressantaste jag vet, MH. Både R Vitality Hot "Thaizon"och Rödhättas Krysokolla "Nynne" genomgick det med härligt resultat. Ungefär som vi trodde, beskrivare tyckte att Thaizon var orädd, trygg, glad och att han löste sina situationer själv. Det var väl bara ett par situationer där beskrivaren hade en åsikt och övriga (publik, fig osv) hade en helt annan. Men det får man leva med:)! Nynne fick ungefär samma resultat, bortsett från att hon behövde lite mer stöd av husse. Men båda skötte sig utmärkt.

Även dom små valparna har fått stå ut med att utsättas för div konstiga situationer, säkert helt ovetenskapligt, men väldigt roligt! Återigen tack Gunilla och Sanne som kom och hjälpte mig.

Pil
.

091004: Sundsvall och utställning. Kl 05.30 startade vi, Bettan med R Lill-Stava "Stava", Anki och jag med R Happy Heart "Zoya" vår lilla dagstripp. Resan dit gick fort, Anki körde, och domaren var snabb, så redan kl 12.30 var vi klara. Stava med 1 ökl, 4 ökk och CK, och Zoya 1 ukl, 3 ukk och CK. Båda oplacerade i btkl men med otroligt fin kritik, så vi var väldigt nöjda ändå! På vägen hem, efter cirka sammanlagt 10 mil felkörning trots GPS OCH vägbeskrivning, passade vi på att hälsa på R Oscar Bambo "Ludde" i Hudiksvall. Fika och nybakad äppelkaka, och vad han mådde bra! Och från och med nu så blir det nog tradition att stanna till där när vi varit i Sundvall, det är väl ok Sanna?!

Pil

.

.

090927: Helgen har varit full av trevligt besök, både nya valpköpare till nuvarande kull och "gamla" valpköpare som faktiskt kommit på att en till welsh sitter som en smäck! Ända från Oslo har en familj åkt för att få en titt på dom små, jättekul! (T o m en familj som inte alls skulle ha en welshvalp, utan en flat hos grannen bjöd in sig och vi öppnade glatt grinden, men det är en helt annan och lite pinsam historia:)) Men det har också varit ett par familjer här och tittat på valpar inför ev kommande kullar, och kanske att en valp kommer att flytta till någon av dom. Jag har faktiskt lånat den underbara valpbilden här bredvid av dom, tack för det Marie!

 

Har också fått en förhandstitt på ett gäng nya bilder som Åsa har varit och tagit på SU(u)CH R Paradis-Oskar "Coffee". Hoppas dom kommer in på Coffees egen hemsida snart, underbart fina bilder på en underbart fin kille! Vilket härligt uttryck och vilken blick den killen har! (Resten är ju inte så tokigt heller:)) Foto: Hoffstedt.

Pil

.

.

090921: Fin besök har vi haft, Sanna och R Oskar Bamboo "Ludde" kom ända från Hudiksvall för att hälsa på och gulla med valparna. Sanna blev så kär och Ludde blev nyfiken, tyckte nog att han kunde få en liten valpkompis. Men så påminnde vi honom om att han redan har en hundkompis, Elton, katt och hästar hemma, och då tyckte han också att det fick räcka! Åsa, kennel Red Delicious, passade också på att komma och hälsa på, så det var ett härligt gäng som busade tillsammans!

 

Vi har också börjat få svar på höftledsröntgen på våra "08:or", hittills 10 av 15, alla fria utom Ludde som fick B/C, men han är lika glad för det! Så nu ser vi fram emot resten och håller tummarna för att dom också är ok!

Pil
.

090918: Ja, så var vi med hund igen! Vi har fått äran att köpa en till liten affen, denna gång från kennel Caudatus, och Susanne och Peter. Tack för det (och all hjälp jag kommer få i framtiden:)) Caudatus Angola, eller Dixie Queen som hon kallas, bor i Stockholm hos familjen Anderstedt där Alice kommer att ha huvudansvaret eftersom det är hennes hund! Alice har hjälpt mig med valpar och annat så mycket hon hunnit under dom sista fyra åren, så erfarenhet och kunskap finns. Vi är helt säkra på att Dixie kommer att få det kanonbra hos henne!

Men nu måste jag nog tjata lite på mannen, det är väl dags att ha en sån liten hund/katt/apa hemma själv snart!

Pil
.
.

090912: Jättekul att så många kunde komma, Nemo, Laban, Tilda, Daizy och Saga och givetvis mamma Ebba och pappa Pooh! Hälsningar och nospuss till Pixie, Theo och Maja hoppas vi ses en annan gång. Vi började med ett par timmars intressant information av Modde från Dailydog, som pratade om unghunden, vad som händer och vad dom behöver. Sedan fick vi lite tips på aktivering, nosövningar både inne och ute och till sist pratade vi om spår, både personspår och viltspår. Ett litet personspår visade Modde och mamma Ebba fick demonsterar hur duktiga welsharna är. Hoppas alla fick med sig lite tips hem, och stort tack till Modde som tog dig tid att komma till oss.

 

Givetvis hann vi med lite vanligt valpbus, korv och bröd, fika och lite trimtips också. Tack snälla för att ni kom allihopa, hörs och ses snart igen!

Pil

.

.

090906: Ja, utställning på Öland, blandat resultat. Men först av allt måste jag säga stort GRATTIS till Bosse och R Lisa-Beth "Emmy" som idag på ordinarie prov öppenklass viltspår, i konkurrens med 60 (!) andra ekipage lyckades få sitt första 1:a pris, och dessutom blev dagens bästa ekipage med HP och inteckning i Viltmarkspokalen för 2009! Det i konkurrens med ett flertal viltspårschampion. Jag lyfter på hatten och är otroligt stolt över er båda! Husse och matte har lovat en bild på Emmy, ser fram emot den. R Vitality Hot "Thaizon" startade också, och fick ett 2:a pris, väldigt nära en 1:a. Mycket bra jobbat!

Utställningen på Öland var trevlig men ingen hit direkt. R Hoppe-Tossa "Tossan" som debuterade i unghundsklass fick jättefin kritik och ett blåband med sig hem, Iagos Zerlina "Lina" som jagar sitt sista cert fick samma snygga färg. R Lill-Stava "Stava", den ständiga 2:an, stod för den röda färgen, 2 ökk (vilken överraskning:)). Slutligen Krysokolla "Nynne" som blev 3 btkl.

Pil

.

Welshpromenad

090829: Vilken tur vi har med vädret! Lagom varmt (nästan lite väl varmt), inget regn och gott humör! 20 st welshar, med husse, matte och en del småmattar mötte upp för att promenera en 8 km slinga i dom sörmländska skogarna. Vi fick t o m besök av R Dunder-Karlsson "Birk" som tog sig hela vägen från Oslo för att gå med oss, fantastiskt kul! Alla skötte sig exemplariskt och den vovve som ville kunde avsluta med ett dopp i sjön, vilket alla givetvis hade lust med. T o m en modig matte, Tossans! Hon rapporterade till oss badkrukor att det var varmt, hm! Givetvis kunde inte hundarna motstå alla grisiga diken vi gick förbi, men vad gör väl det!

Visst är det underbart att se så levnadsglada, sociala och trevliga hundar tillsammans, vilken ras! Hoppas vi kan göra det snart igen!

Ps Tack snälla Kerstin för svampen, hörde du att jag nämnde något om att jag märkt ev kantareller med mitt namn:)? Ds

 

Pil

.

090820: Ja, så är då väntans tider över. I torsdags kom dom så äntligen, den lilla Ztoja/Krutligan på hela nio valpar. Fyra killar och fem tjejer. Jämna och fina (utom lilla loppan men det är go i den tjejen ändå) och alla verkar må fint. Och Ztoja är som vanligt kanon, hon bor i lådan och pysslar med dom små! Nu är det äta och växa som gäller några veckor framöver!
Pil
. 090816: Son och far, R Vitality Hot "Thaizon" tillsammans med matte och pappa Eastfarm´s In The Fields "Thai" försökte sig ännu en gång på öppen klass i viltspår. Den som säger att det är lätt vet nog inte vad dom pratar om! Ytterligaren en gång valde vi att bryta. Thaizon som har tagit 50 av 50 vinklar klockrent sista tiden på träning, han valde helt enkelt att gå åt andra hållet. Och vår lille Thai, ja han tyckte plötsligt att raksträckan var urtråkig, och hoppade av och kollade på annat. Man måste ha tålamod med våra änglar har jag hört..........!
Pil
.

090807: Först ut av våra femton "08:or" med att höftledsröntgas blev R Vitality Hot "Thaizon", A!
090809: Rapport från Ronneby, SU(uCH) R Paradis-Oskar "Coffee" 3 bh med reservcacib! Glad matte och glad hund hörde jag! Fint jobbat!

Pil
.
090726: Duktiga R Vitality Hot "Thaizon" och matte gjorde ett mycket bra försök i dag i öppenklass viltspår. Tyvärr hittade Thaizon lite för mycket annat kul, men nästa gång......!
Pil
.
090725: Så var vi i Ransäter och ställde. Gräsligt väder, det fullkomligt öste ner. Tack Jan och Yvonne för lånet av del i erat tält! Hade med mig Krysokolla "Nynne" som blev 4 btkl, och R In Love Again "Zelda" 1 jukl 2 jukk. Lilla R Ants In The Pants "Laban" HP och BIM i valpklass, jättefint ställd av matte Vilja! Och Malin åkte överlycklig hem till Åland sin Eastfarms Indian Summer "Fanny", BIM och Cacib, BIR Freckles Royal Rebell. Bara att grattulera. Ja, det finns alltid mer att rapportera, fler resultat osv, men minnet sviker ibland. Så just nu kommer jag bara ihåg att tikcertet gick till Helena och hennes Dalkrokens Casabel "Liza", jättekul och grattis till er också!
Pil
.
090720: Idag har vi haft fint besök av R Kurre-Dutt "Vinzent", som kom med matte, husse och gott fikabröd för att få sig en kolloklippning. Vilken glad och pigg kille! Han försökte med alla knep att charma våra hundar till lek, och Thai var inte sen att hänga på!
Pil
.

090714: Se inte så ledsen ut Ztoja, du ska ju bli mamma! Idag visade ultraljudet att det finns minst fyra valpar i magen just nu! Så nu pappa Krutov gäller det att spara ihop till underhållet för alla dina barn! (Eller hur det nu var:))

Pil

.

090715:Vilken tjej vi har fått tag på! Eller egentligen är det en f d granne, som helt och fullt tagit till sig intresset för hundar! Inte nog med att hon följer med på utställningar och "handlar", här är det träning på hög nivå! Alla har fullt fokus på Alice (läs godiset), förutom lilla Zoya som tycker att det finns annat som är mer spännande.

Ja, vi har ju också haft massor av trevligt besök sista tiden. En fin bild på mamma Ztoja, pappa Thai och döttrarna Zoya och Zelda, eller hur! Och igår var Carin här med R Salia-Amalia "Cajsa" och Chess och idag fikade vi med Bosse och Kristina och R Lisa-Beth "Emmy" Så kul när ni kommer förbi!

Pil
.

090711: Tillökning i familjen! Ja, inte Alice då (även om det är en urgullig tjej) men fåren! En mamma och två små lamm. Ztoja tyckte det var kul och spännande ända tills mamma får jagade iväg henne! Så nu är det inte fullt så kul längre!

Pil

.

.

.

090628-090705: En helt underbar vecka på Gotland, fantastiskt väder och goda vänner. Mycket sol, en del bad och god mat. Vad kan man mer önska? Jo, en lyckad utställningshelg är ju inte heller fel! Och det blev det.

Med "oss" hem fick vi championat på Krysokolla "Nynne", CK och 4 btkl för R In Love Again, HP till R Happy Heart, 1 ukk till lilla affen Orlocks Glory "Lolly" (som visades så fint av Alice 11 år), 1 ökl till R Lill-Stava "Stava" och sist men inte minst championat till R Paradis-Oskar "Coffee"! Den första som bär vårat kennelnamn! Jättegrattis till fam Moe och er fina vovve! Med hälsning från en överlyckning Coffee (därav det något suddiga kortet) att nu tjejer är det fritt fram att flörta med honom, inget skulle göra honom gladare. "Modellkort" finns på hans egen sida under länkar. BIR på lördagen blev Ztojas man Don´s Dr Burke "Krutov" och på söndagen Åsa och Yvonne "Fina-Viina". Så nu lägger vi glatt till SU(u)CH på ett par hundar.

 

Men det blev trots allt lite tid för annat kul också, och om hundarna får välja så lägger vi ut en bild på badet. Av någon anledning så får jag aldrig med alla hundar på samma bild, kan det bero på att det är sådan fart i dom?

Pil
.
090624: Så har kollosäsongen på Sandbrink börjat för i år. Första perioden har vi äran att få rå om R In Love Again "Zelda", R Happy Heart "Zoya" och jämnåriga Zelda2! Gisses hur kul ett gäng 1-åringar kan ha! Och gisses vad kul ett stort gäng welshar kan ha!
Pil

.

.

090618: Som sagt, R Rackare-Fia "Sera" har varit på besökt en vecka. En tjej full av energi, framåtanda och nyfikenhet! Jag förstår att husse och matte behövde en lite semester, och hon är så välkommen tillbaka! Sera var med på precis allt vi gjorde, och bland det roligaste och mest spännande var nog när vår affen "Lolly" var på besök! 1 år gammal är hon och väger cirka 2 kg. 11 andra hundar, golden, welsh och rumänska gatuhundar. Ingen vågade sig närmare än cirka 2 dm. Då vaknade nämnligen huggormen i lilla Lolly. Så visst stämmer det som man säger, att storleken inte spelar någon roll:)!!!!

 

Sen har vi fått en så fin bild på R Fallen Angel "Saga". Borde förstås legat på förstasidan, men hon passar ju överallt! Så söt!

Pil

.

.

090613: Ja, Avesta var ju en rolig historia! Om inte en solskens, regnet lämnade oss inte en minut, så en dag att minnas. Åsa, R Paradis-Oskar "Coffee"s matte och jag med Krysokolla "Nynne" packade väskan återigen och ställde klockan på alldeles för tidigt! Men, men, hundarna var ju anmälda. Väl framme så kände vi väl att det får bli som det blir, och det blev det! Coffee tyckte dagen till ära att det var riktigt roligt och sprang på fint. Det resulterade i 1 ökl, 1 ökk med CK och sedan 3 bhkl med CERT! Hans andra, så nu måste du ju fortsätta, Åsa! Stort GRATTIS från en stolt uppfödare! Nynne då? Ja, även hon 1 ökl, 1 ökk och 1 btkl med CERT och BIM! Även hon har nu två CERT, så vi jagar vidare! BIR blev, mycket välförtjänt, Billbens Boom-Boom "Yatzy" Tack Inger för kortet!

I övrigt så har vi haft celebert besök under veckan. Vi har haft möjligheten att få rå om vår alldeles förstfödda valp, R Pippi-Lotta "Lazy" medan husse och matte provade att åka husbil. Hon är en riktigt trevlig tjej, lättsam och alltid glad! Mamma Zelda, som brukar föredra att ha sängen för sig själv, uppskattade besöket liksom vi!

Och knappt hade hon lämnat oss så kom Vilda-Hilda R Rackare-Fia "Sera" för att stanna en vecka. Husse och matte är värda lite barnledigt, hon är verkligen en energibomb, men väldigt mysig. Så med hälsning från Sera, passa på att vila nu matte och husse, snart kommer jag hem!!!!

 

Pil

Fick ett mail från R Ants In The Pants "Laban"s matte, som jag så gärna vill visa.

"Satt häromdagen om tänkte skriva en rad till dig men blev avbruten. Det jag skulle säga då var följande:
 
När kommer den jobbiga åldern som du talat om? Laban sköter sig exemplariskt. Är nu äntligen helt rumsren, kommer alltid på inkallning, biter lite på fel saker ibland men det har blivit bättre. Sover hela nätterna. Är go och social och har slutat tugga på alla han ser. Tigger inte vid bordet och är allmänt underbar.
 .
Sen tog det några dagar....

 
När huggtänder och kindtänder ramlade av samtidigt så försvann visst vår snälla hund också. Tandlös som han är (går ju inte att bitas då) var kära Laban tvungen att hitta på något annat. Helt plötsligt hade han dragit i sig en pizza ståendes på köksbordet. Jag visste inte ens att han kunde komma upp på stolen!! Skor ska bäras och tuggas på. Katterna ska jagas upp i öppna spisen, och vet du, matte hinner inte ta mig om jag smiter lite!! Även om det inte är många meter. Alla lerpölar ska badas i och allt hästbajs ska ätas. Inte en sekund kan man släppa ögonen i nacken.
 
Ja, kort sagt så har Laban genomgått en personlighetsförändring.

.
 
Så kan du ta tillbaka??
 
Skämt åsido! Vilken underbar utveckling, det är upptåg hela tiden. Full fart! Trots allt bus, som vi jobbar med att stävja lite iaf, så är han som en riktig buspojke. Alltid glad, alltid vid ens sida. Ja, han känns lycklig helt enkelt och det smittar! Sen är det skönt att han är utan tänder lite, inte så stora skador då. Alla smälter för Laban. Till och med suraste hundarna har han charmat och fått att leka lite.  Så vår odåga har gjort livet ytterligare lite mer värt att leva!"

Någon welshägare som känner igen sig? Man blir varm i hjärtat!
 

Pil

.

.

.

090604-07: Så har då Lasse & Ztoja gjort färdig grundprovskursen för stötande/apporterande spaniels. och det var tydligen skitkul!!!!
Vill du jobba med att få kontakt med din hund, kunna träna nästan var som helst, garanterat bli uppskattad bland jägare, så uppmanar Lasse er att börja med detta!!!
Vill man dessutom bli bortskämd & bara ha ett par trevliga helger på tu man hand med sin hund, så kan man ju ta en kurs på Fågelbro, att det är en norrman ;-} som eventuellt leder den får man ta på köpet.

Under tiden som han var bortrest så drabbade orkanen (åtminnstone yrväderna) Sandbrink på söndagen! Valpträff med 11st (av 15st) 1-åriga welshar som bara ääälskade att få busa med varann (vad jag hörde ifrån Simzon så tycket han att det var väl mycket rött & vitt på tomten)! Det är ju så fantastiskt kul att få träffa dom igen, och jag är väldigt nöjd, även med valpköparna! Utan er hade dom inte varit dom trygga, välfungerande welshar dom nu är. TACK för att ni tar så väl hand om dom!! Och massor av nospussar till Julius och Freya i Norge, till Sera som "var tvungen " att gå på 60 års kalas istället:(! och Jasper som inte heller kunde komma, ni vet var vi bor om ni har vägarna förbi, kaffet är nästan alltid klart! Och som ett barnkalas bör så fick man förstås en godispåse med sig hem!

Ja, så var det också ett par utställningar att rapporterad. R Vitality Hot "Thaizon" åkte till Norrköping, 1 jukl och 3 jukk, han var för smal tyckte domaren. Och lite har väl försvunnit under sista två veckorna då mat inte har stått högst på listan. Hans "storebror" Orre har ju dött och då är det klar man sörjer! Men fin kritik fick han i alla fall. R Lill-Stava "Stava" for norrut under två dagar och placerade sig 1 ökl och 2 ökk båda dagarna. Den ena dagen med en kritik som heter duga! Finns på hennes sida under mina länkar. Inget CK på den kritiken var ju synd! Men dom var nöjda ändå.

 

Pil

.

.

090521-23: Vad gör man inte med sina hundar? 50mil upp till Lima, sen 3 mil på grusväg ut i ingenting, till slut kommer man till Tisjön, ett paradis på jorden!
Mitt i skogen ligger en stor sjö omgiven av den trevligaste öppna tallskog man kan tänka sig & sandstränder som är hur långa som helst.
Här ska vi ägna oss åt blodspår på internat i ett par dar & dom har ju en del att lära ut (3:a i SM, Nordiska champions o.s.v.)
Ni vet väl att alla hundar kan spåra, som bevis var en liten Papillon med på kursen, älgklöven var större än hunden!
Som avslutning körde vi parallell spår, 14 hundar med 20-30m lucka som var en gick sitt eget spår, utan att sno kompisens klöv!
Tack för en trevlig & lärorik helg!

Kolla in www.tisjon.se, där finns det mer info & bilder.

Och så har vi haft äran att få "låna"R Salia-Amalia "Cajsa" och Inma´s Let Me Entertain You "Chess" en vecka. Två olika men mycket trevliga hundar, och som trivdes utmärkt tillsammans med våra! Chess glädjeskutt i skogen glömmer vi inte! Tack för lånet Carin, dom är alltid välkomna tillbaka!

Pil
.

17 maj 2009.

Husse "så där skulle jag också vilja kunna göra", Ztoja "Jag skulle aldrig kommit tillbaka..."

Helgen har jag & Ztoja tillbringat på Fågelbro för att lära oss vad som behövs för att bli ett exemplariskt fågelhundsekipage!
Man får inte säga Nej, sen var det nåt om visselsignaler & sånt också
.

Det var väldigt trevligt & maten var inte pjåkig heller!
4-6/6 ska vi tillbaka & visa vad vi lärt oss (gissa om det blir bakläxa...)

Pil

.

090517: Trevligt sällskap fick jag i Katrineholm på inoff utställningen. R Ants In The Pants "Laban", R Hip And Hop "Tilda" och R In Love Again "Zelda" (som jag fått låna med mig, tack!) med mattar och hussar förstås. Labans "lillmatte" Vilja ställde Laban och Zelda och Tildas matte ställde Tilda. Ingen hade gjort det förut, men det gick jättebra! Dom skötte sig utmärkt allihopa, och som ni ser blev det en hel del fina rosetter med hem! Alla med HP, och Tilda BIR valp Laban BIM valp, och Zelda BIR.

Mot slutet var vi ganska trötta allihopa, kanske Tilda var mest slut. Kanon att vila ut hos husse!

Tack allihopa, mycket trevligt dag tycker jag, kanske vi kan upprepa det en annan gång!

Pil

.

.

.

090509-10: Ja, så var årets vårhelg på Gotland överstökad, och ömsom vin (om än något utspätt) och ömsom vatten (men god smak) blev väl resultatet. Helgen började med att jag tillbringade nästan hela natten fredag-lördag vaken, vilket väder! Det regnade småspik, blåste enormt och åskade! Trodde faktiskt inte att det skulle bli någon utställning för min del eftersom SMHI hade lovat fint väder, vi var många i bilen och därför var mängden packning och extrakläder därefter. Men vid 9-tiden på morgonen sprack det upp och blev riktigt fint! Resultaten blev så här:
 
Lördag
R Happy Heart, Zoya, 2 jukl
R Vitality Hot, Thaizon, 1 jukl, 2 jukk med HP
R Paradis-Oskar, Coffee, 1 ökl, 2 ökk
R Lill-Stava, Stava, 1 ökl, 2 ökk med CK,
Krysokolla, Nynne, 1 ökl, 3 ökk
 
Söndag
R Happy Heart, Zoya, 1 jukl, 3 jukk
R Vitality Hot, Thaizon, 1 jukl, 1 jukk
R Paradis-Oskar, Coffee, 1 ökl, 1ökk, (läs gärna hans kritik under länkar. Undrar vad som hade behövts för ett CK den dagen! (här ska det vara en smilegubbe!) )
R Lill-Stava, Stava, 1 ökl, 3 ökk
Krysokolla, Nynne, 1 ökl, 2 ökk med CK, reserv btkl
Och så fick vi ett hederspris i Uppfödarklass, jättekul!
 
Det var utdelningen för min del, återstår bara att skicka ett jättegrattis till Yvonne, kennel Iagos, och Åsa, kennel Red Delicious. Deras tik Iagos Virvelvind, Viina, tog certet på lördagen och blev därmed SU(u)CH och dessutom BIR båda dagarna!
 
Så till något helt annat. Ytterligaren en av "mina" valpar har nu klarat anlagsprovet i viltspår. Denna gång R Lisa-Beth, Emmy, och husse Bosse! Stort, stort GRATTIS, och även ni är värda grisöron och champagne!
Pil
.

090504: Ja, vilket mottagande! Tänk om alla i familjen jublade när man kom hem! Som sagt, just nu är det inte bara hundarna som gäller, men vi försöker hinna med att njuta av dagarna i alla fall. Så idag blev det en låååång promenad, både på stora vägen, (akta sig för bilar) genom byn, (kolla på kossor) över åkern (springa,springa) och sist men inte minst, ett hopp i sjön! Dessutom så blev vi stoppade mitt på 90-vägen av en man som bara måste hälsa på hundarna. Det visade sig att han själv hade en welsh hemma, och eftersom han visste att welshmänniskor vara trevliga (jo, han sa så) så stod vi och pratade en lång stund. Det slutade med att dom skulle komma och hälsa på! Så det blev en helt ok dag i alla fall!

 

Pil

.

.

090428: Ja, så hamnade vi i Borlänge igen, alltid lika trevligt.
Nu för att titta på Thai och Zerlinas valpar, 7 veckor gamla. Och visst var dom lika coola och fina som förra gången! Så lugna och harmoniska verkar dom vara, även dom det gick hett till i valphagen ibland också! Alla utom en tik har nu fått sina hem bestämda, så är någon intresserad av en fodertik och bor i Borlänge eller inte allt för långt därifrån, hör av er i så fall!
Vi trodde nog också att Lina och Thai skulle bli överlyckliga att träffas igen, och visst blev dom glada men pussen på nosen vi hade hoppats på uteblev! Fåglarna var mer intressanta, eller kan det bero på att vi hade två löptikar med i bilen, kanske tyckte Thai dom var mer spännande? I vilket fall som helst så fick Thai en ny kompis, lilla otroligt charmiga Filip, 1,5 år! Kan ni tänka er hur gulligt det är med en så liten kille som nyss lärt sig prata (men kan massa ord!) gå runt och ropa Thai en hel eftermiddag!
Pil

.

.

.

090419: "Ok, så var det dags igen, sommaren är på gång och då _måste_ man bada, den andra väsentligheten i mitt liv efter viltspår (eller, dom kommer nog på samma plats). Lite kallt ser det ut, men jag är ju ingen fegis (som min matte som inte badat sen hedenhös) så ge mig bara klartecken så ska ni få se...............

Svårare än så var det inte matte! Gisses vad skönt, och även om fåglarna stack så fort vi kom ner till sjön så var det värt det!

Kan någon tala om för mig varför en hund fullkomligt äääälskar att skaka av sig sjön på max 50 cm avstånd från matte (är väl enda chansen att matte ska få sjövatten på sig, sån badkruka som hon är)? När man har hela skogen för sig själv? Men det gör inget, vad gör man inte för sina härliga hundar??

Pil
,
090414: Så var påsken slut och äntligen kan vi börja fokusera på väsentligheter! Livet är att söka klöven, springa hem till matten med den och lämna den som present! Nu ser Ztoja och jag fram emot viltspårsinternat i Lima i slutet på maj, sedan vore det väl sjutton om vi inte fick till ett prov i öppenklass!
Pil

.

.

090409: Ja, vilken tur att Åsa hade en valp som skulle flytta till Smedjebacken, för vilka bor ett stenkast därifrån om inte Tomas, Jennie, lilla Filip (vilken gudomlig liten 1,5 åring!) och givetvis Lina med hennes och Thais valpar! Så det passade ju så bra att vi packade in oss i bilen för en nätt liten tripp fram och tillbaka över dagen.
Väl framme blev vi serverade en helt underbar Janssons frestelse, vilken lyx. Och sedan var det valpkläm- och känn för hela slanten. Jättecoola valpar som snällt tolererade att vi bar dom fram och tillbaka från lådan ett antal ggr. Men jag kan tänka  mig att dom är vana vid uppmärksamhet, lilla Filip verkar gillar sina "puppisar"!
Så hann vi med en fika också innan färden gick hemåt igen, och jobbet väntade. Tack Tomas och Jennie för er gästfrihet, hoppas vi får återgälda det i sommar!
Pil
.

090402: Vilken kul vecka vi haft! Först lyckades vi tigga till oss fika och väldigt god sockerkaka hemma hos R Ants In The Pants "Laban" på torsdagen. Nå ja, det var inte så svårt för vi var väldigt välkomna, Åsa och jag. Med oss hade vi lilla nykomlingen Eastfarm´s Lady Redspot "Dizzie" och Åsas Red Delicious Xanté "Nelson". Snacka om valprace! Underbart väder hade vi också.

 
090404: Och på tal om underbart väder, vilken lördag! Den tillbringade vi, drygt 15 welshar + mattar och hussar utanför Vagnhärad. Där hade aktivitetsgruppen en halvdag hos Åsa och Modde, www.dailydogs.se , som lät oss få studera hundmöten! Två och två i olika konstalationer fick hundarna mötas och vi iaktog och diskuterade deras kroppspråk och alla andra språk en hund har. Det var verkligen intressant och jag tror att många av oss fick en eller annan aha-upplevelse! Att dom sedan hade ordnat en tipspromenad med jättefina priser gjorde inte saken sämre. Dagen slutade med gemensam fika, och förhoppningsvis fick också våra underbara hundar ta del av kakorna. Tack all ni som kom och delade dagen med oss!
.
Pil

.

 

090329: Ja, nu är hon här, vår lilla Dizzie, Eastfarm´s Lady Redspot! Dessutom direktleverans från Åland till Grisslehamn, tack snälla Malin, kennel Eastfarm, och Patrik för det! Hon verkar vara en go och glad liten tjej, framåt och jättesöt förstås!!! Farbror Thai blev förtjust! Lilla Dizzie kommer jag att samäga med Bettan Gustavsson och hon kommer att tas om hand av Yvonne med familj i Västerhaninge. Men det blir säkert många besök och övernattningar hos oss i alla fall, och en och annan utställning ska hon få lifta med oss till!
 
Pil

.

.

090322: Ok, här kommer den utlovade fortsättningen på rapporten från igår. Lördagen var väl inte mycket mer att säga om, det som återstod av den var middag, putsa på hundar, packa om och sova!!!!! Klockan ringde kl 05.45 i morse (vad håller man på med?), och färden gick till Gävle. Och resultatmässigt får man vara väldigt nöjd med tanke på den konkurrens som var där. R Vitality Hot "Thaizon" fick tyvärr ett blåband i junkl (trist förstås), R Lisa-Beth "Emmy" 1 junkl, R junkk med HP, R Paradis-Oskar "Coffee" 1 ökl, 3 ökk, Krysokolla "Nynne" 1 ukl, 3 ukk. Så på det hela taget var det inte så tokigt! Och stor eloge till Emmys husse som fixade HP till Emmy, dagens bästa för vår del! Åsa och Yvonnes snygga Iagos Virvelvind "Viina", som jagar sitt sista cert, fick idag 1 ökl, 2 ökk med CK. Men som man säger, nära skjuter ingen hare! Så det blir till att jaga vidare.Men tur är väl det, för vad skulle vi annars göra på helgerna?!
 
Pil

.
090321: Vad ska man säga? Kort resumé: 120 mil, trevligt hotell, många blåband, tänkte åka hem, och så....... Ztoja 1 btkl och Svensk Vinnare -09! Man ska aldrig säga aldrig! I morgon är det Gävle, och då blir det lite mer under aktuellt, även om dagens äventyr!
Pil

.

090312: Tänk vilka knäppa saker en matte och husse kan göra! Åka fram och tillbaka till Oslo över en dag för att lämna två av mina syskon! Snabbmat på centralstationen, hur kul är det! (Men det fanns visst en orsak har jag hört så det är väl ok då). Dom berättade i alla fall att både Maja och Theo fick jättefina familjer, så dom kommer att få det riktigt bra, det är skönt att höra! Men jag är glad att jag fick vara hemma och busa i snönt!
 
Nospuss från R Bloody Mary "Pixie Dust" 
 
Ps Jag har hört att farbror Thai blivit pappa idag också, jättekul!  Ds
 
Pil


o

.

090305: I måndags gjorde jag något som jag tycker är väldigt spännande. Med hjälp av mina jobbarkompisar Susanne "kennel Caudatus", Gunilla "bernermatte" och ambulansSanne så genomförde vi i alla enkelhet en liten mentalbeskrivning på valparna. Eftersom jag tycker det är väldigt spännande,med MH test på dom vuxna hundarna så ska det bli kul att i framtiden, förhoppningsvis, få se om det "resultat" man får på valparna stämmer på dom när dom blir stora. Tack snälla kompisar som tillbringade hela dagen hos mig och valparna! OCh tack Sanne för dom 500 (!) bilder du tagit på puppisarna!
 
Annars är det mest valpköpare och allt annat runt flyttfärdiga valpar som tar min tid just nu. Det känns väldigt skönt att jag nu har bytt nätter, tagit kompledigt, semester och flexledigt, så före 19 mars kan dom glömma mig på jobbet
Pil


o

090209: Tror faktiskt att ingen utställning i världen slår en sådan dag som den här! Strålande sol, långpromenad med massor av hundar och goda vänner. Åsa, jag och Lasse tog med oss Ztoja, Zelda, Thai, Simzon, Ebba, Nynne, Penny, Viina, Leva, Tuva och Dolly, vilket race! Och sedan, utanför den vackra lilla herrgården Askartorp, där möter vi Fredrik med sina goldentikar Nosa och Nova. Ännu mera race, och kaffe i solen. Bättre kan det inte bli!!!

Obs, det svarta är inga skuggor utan Penny & Zimpan!
Pil


o

090207: Nu var det länge sedan vi var på utställning, men Mjölby är ett måste. Det brukar gå fort att åka dit, när det inte är totaldimma förstås! Kl 08.59 kom vi fram (ja, jag körde fel), tack Åsa för att du ryckte åt dig R Vitality Hot "Thaizon" och sprang in och ställde honom till BIR valp! Syrran R Happy Heart "Zoya" fick den snygga BIM-rosetten. När vi kom till dom vuxna hundarna var det kennel Iagos (och en och annan ägare) som fick korka upp champagnen, Iagos Lap-Top "Zelda" BIM och championat, Iagos Escape "Ztoja" 2 btkl och Iagos Hayabusa 3 btkl. Hur kul som helst! R Lill-Stava "Stava" var också med men fick idag nöja sig med ett blåband, hon var inte på humör att visa upp sig. Men jag fick en ny bild på henne i alla fall, snyggingen! Bettan, nästa Moheda och då är ni tillbaka!!


Pil


o

090128: Vad är det man brukar säga "sova får man göra när man blir gammal"? Visst är det så, antingen så jobbar man på natten eller så letar man hund! Lilla, söta, vackra, galna, kreativa, busiga R Lill-Stava, "Stava", vad du skrämde oss idag! Att vara borta 12 timmar, ja då har nog dom flesta kommit fram till att antingen har det hänt en olycka eller så har någon tagit den underbara hunden. Historien fick ett lyckligt slut, men vägen dit var lång, timmarna som år! Stava försvann från sin dagmatte kl 14, och återfanns kl 01.30! Då hade hon varit hemma hos en familj från kl 18! Dom hade t o m köpt ett koppel åt henne. Detta trots att hon var polisanmäld som försvunnen redan kl 17. Det känns lite konstigt, och vi får väl aldrig reda på vad som hände, om nu inte Stava bestämmer sig för att berätta. Men med tanke på att hon är en hund som gillar att ha hemligheter så är det nog inte troligt. Vi får glädjas tillsammans med familjen åt att hon återfanns välbehållen!

PS Jag tror att det äventyret gjorde att husse inte blev lika galen som hans skulle kunnat bli när du snodde kotlettraden i lördags? Men som vi sa till honom, vad är det för fel på pizza? DS

Pil
Lolly
ni ser väl valpen?

o

090113: Som sin mamma, gillar att överraska!
Ebbas valpar var beräknade till den 17/1, och inte var hon stor!
Den 12/1 gick vi en rask 3 km promenad och hon ville absolut hålla samma tempo som dom andra. Lugnt tänkte jag.
På morgonen den 13/1 så var dom ute en stund på tomten och vid 10-tiden kom dom in. Ebba väldigt blöt i "byxorna"! Då var jag tvungen att ta fram piskan och jaga på mannen, sätt ihop valplådan! Tisdagen var nämnligen tänkt att ägna åt valpbestyr.
Ja, kl 10.30 var lådan på plats, kl 10.40 syntes den första valpen och kl 10.50 föddes han. Sedan satt vi med fyra valpar innan klockan slog 12. Och kl 15.25 kom den sista, åttonde, lilla valpen, så var det klart!
 
Och utanför dörren satt fyra hundar, ganska uppspelta och nojiga, samt fyra vuxna, lika uppspelta och nojiga dom! Och nu ska vi försöka njuta av dom små!
 
Ps Alla nätter jag bytt bort, onsdag, torsdag, fredag och lördag, för att vara hemma och vänta på valpar, dom kunde jag vips ta tillbaka! Ds
Pil

Lolly

o

090110: Inoff utställning i Nyköping, men ändå nio welshar anmälda. Jag hade den stora äran att ha med hela fyra valpar, R Happy Heart "Zoya", R In Love Again "Zelda", R Vitality Hot "Thaizon" och R Lisa-Beth "Emmy". Domare var Hans Rosenberg, kul på en inoff! Alla fyra valpar skötte sig så fint och placeringen var det inget fel på. Alla gick ju i valpklass 6-9 mån, och Thaizon blev 1/3 med HP, Zelda 1/5 med HP och BIM, Emmy 2/5 och Zelda 3/5! BIR blev Smörsoppens Ardbeg, en riktig liten sötnos! Så långt så kul, men det var inte slut där för sedan följde syskonklass, motsvarande avelgrupp. Tre syskon ur samma kull, alltså fick Zelda, Zoya och Thaizon representera oss. Och av säkert minst 15 olika raser i finalen så placerade vi oss som nr 5! Hur kul som helst! Sist men inte minst, Zeldas lillhusse Axel visade Zelda med framgång i "Barn med hund", och gick hem med en fin 3:e plats och massor av priser! Första gången han visade hund, precis som Emmys husse, och jag var mycket imponerade av er båda!
Pil

 

Lolly

 

090107: Ja hjälp vad tiden går! Nu är det väldigt länge sedan något hände under aktuellt, och lite lugnare har det ju varit på hundfronten under dec. Man har ju att göra med luciakronor, tomtar osv. Men nu hoppas jag det snart tar fart igen. Och några saker finns ju att rapportera, bl a från My Dog. Tyvärr kom jag inte dit trots att jag anmält två hundar, men sånt är livet. Det har blivit lite väl många gånger under hösten som jag inte kommit iväg, men nu får det vara slut med det, Mjölby nästa! Men det fanns ju andra representanter från oss, bl a så gjorde Redspot´s Mira-Bell ”Lovis” sin debut där, blev 5/5 i valpklass II, och enl rapport från andra så skötte sig både matte och hund mycket bra! Grattis och hoppas ni får blodad tand. Redspot´s Lill-Stava, ”Stava” var med båda dagarna och placerade sig 4/9 på måndagen och 2/5 på tisdagen i öppenklass. Båda dagarna en hund från CK, hon är för rund! Vad var det jag sa, matte? Nu blir det hårda bud för Stava. Och så min lilla affen, ”Lolly”. Vilken färgglad hund, gult på måndagen och rött på tisdagen! Nu väntar vi med henne, hon behöver mer av allt! Vi har också besök under några veckor av Iagos Zerlina ”Lina”. Matte och husse är i Thailand några veckor och då fick vi äran att passa henne, till Thais stora glädje. Redan innan var det bestämt att han och Lina skulle få ihop det, och tror ni inte hon prickade in löpet just nu, så håll tummarna för nya små Thaibarn i mitten på mars. Apropå puppisar, kennel Red Delicious fick ju igår åtta små nya världsmedborgare, grattis Åsa! Och tack för att jag får vara med, det är ju så spännande. Nu längtar jag ännu mer till nästa helg då Ebba och Pooh ska bli föräldrar!
 

 

 


Top