Lite information om oss

Till nyhetssidan

Lite bilder har vi också

Om ni vill kontakta ossJag som förestår denna site heter
Mia Törnqvist och nås på 0158-22029 / 0707-764125.
Webmaster är Lasse Törnqvist och grafisk design är gjord av Eva Bredberg.

Aktuellt 2008 2007 2006


 

Lolly

 

081129: Hammarö ja, många mil blir det när man håller på med hundar. Uselt väder och grisigt men hundarna var nöjda och glada i alla fall. Åsa åkte hem med CK på Iagos Virvelvind "Viina" och HP till Red Delicious Christmas Flower "Wilma", Bettans Redspot´s Lill-Stava "Stava" röd rosett, jag själv fick ärana att köpa CK rosett åt Redspot´s Paradis-Oskar "Coffee" och en snygg lila HP till lilla Redspot´s In Love Again "Zelda". Och Malin ja, rött åt Eastfarm´s Imagination "Mimmi" och BIM rosett till Eastfarm´s Indian Summer "Fanny"!! Och jag tycker nog att jag kan ge dom tvåbenta tjejerna varit CK också, det kan väl vi också vara värda ibland! Nu är det lungt på utställningsfronten fram till My Dog, det gillar familjen!
Pil

 

Lolly

 

Lovis

081108: Ja, den här helgen blev lång, började med Åstorp på lördagen. Eller rättare sagt skulle ha börjat där, men snacka om bondförkylning som attackerade mig. Så det blev Grängesberg istället som första stopp. Vi åkte upp på lördag och förberedde oss med div snacks, som vanligt. Och när jag nu ska försöka redovisa resultaten därifrån, måste jag börja med ett jättegrattis till Malin, kennel Eastfarm, som med sin tik FIN CH Eastfarm´s Indian Sommer tog certet och därmed också blev SU(u)CH! Jättekul! Inte mindre roligt att syskonbarnen Redspots Vitality Hot blev BIR valp (4-6 mån) och sedan BIS valp 4! Syrran Redspots Happy Heart BIM. Redspots Hoppe-Tossa blev tvåa efter kusinen, utan HP denna gång. Övriga härliga hundar fick nöja sig med släta ettor, men det är inte illa det!

Ja, så in i bilen för en liten tripp till Lund! Där stannade vi för att para Åsas Iagos Space, Leva, med snygga Bailys. Allt gick bra, hoppas det blir många snygga valpar så det var värt att resa. Ett riktigt trevligt B&B hade Åsa hittat, Trollberget, där vi bodde på natten. Massor av hästar, hundar, katter osv fanns det där, inga problem för oss djurvana. Ett litet problem dock när vi skulle betala, Åsa och jag drog nästan lott om vem som skulle knacka på dörren, Bertil vaktade! Men det visade sig att han bara var stor och inte särskilt stark så det löste sig det också. På vägen hem (?) till Stockholm stannade vi till i Göteborg och hälsade på Redspots Mira-Bell, Lovis, och hennes familj. Jättetrevligt och tack snälla ni för fika och god kaka! Hoppas vi ses på My Dog! Ja, vid 22.30 måndag kväll var vi hemma, HEM, LJUVA HEM! Nu är det flera dagar till nästa resa, den går till Lima och Pooh, parning på gång. Men det är en helt annan historia!

Pil

 

Lolly

 

Hej matte och husse!
Kul att höra att ni har det bra, men det har jag också så det så! På kortet ser ni kollogänget, syrran Ztoja känner ni ju och hon är sjysst, min f d Zelda som kan vara lite grinig nu, fattar inte det. En gullig lite tjej som heter Penny (kallas för P2). Hon är lite blyg men gillar mig! Så är det Thai, en ganska sjysst kille faktiskt. Vi kan gå och låta lite, ni vet som killar gör, men vi leker också, bråkar ingenting!  Sen är det två till, lilla Simzon som mest låter och stora Penny (kallad P1), en galen flat! Fast dom syns inte på bilden, så svarta är dom! Så här är det full rulle! Ja, så är det dom spännande katterna också förstås, som jag har lite svårt att låta bli att jaga. Men konstigt nog så bryr dom sig inte om mig. Men kattungarna får jag inte vara hos själv, är lite "het" tycker dom jag bor hos, kan ni förstå det?!
Jag äter jättebra, är hungrig hela tiden faktiskt. Och P2 sover i den lilla buren i sovrummet och jag i den stora, gillar den skarpt. Kan jag inte få en sån när ni kommer hem, snälla? (Jag kan önska av tomten!) Och min medicin tar jag som jag ska och såret ser bra ut. Så ni behöver inte oroa er!

Vi har ju inte lika bra väder som ni, men det spelar inte oss någon roll, det går att busa i alla fall! Faktiskt nästan bättre, man blir ju så härligt smutsig när det är lerigt ute!
Nej, nu har jag inte tid, måste ut till dom andra! P1 åker hem idag, P2 på tisdag och ev ska Thai upp till Stockholm några dagar, så det gäller att passa på!
Ni får en nospuss av mig, så ses vi när ni kommer hem!
Kram från Skipper,
Ps dom andra hälsar också Ds
Ps igen jag har hört låtsasmatte prata om att jag behöver klippa mig lite, måste jag det? Ds

Pil

Lolly

Coffe

081012: En mycket annorlunda och rolig dag som sagt! Tack vare Sanna, Kristin och Sollentuna brukshundsklubb fick vi chans att prova på lite övningar som räddningshundar ska klara av.
Det var eld, mörka gångar, gallertrappor, ostadigt underlag osv.
Jag kan säga att övningledarna var mycket imponerade av rasen, arbetsvilliga, orädda, glada och positiva tyckte han! Han påstod också att om det varit ett gäng rottisar eller schäfrar så hade det varit annat ljud i skällan, både då vi satt "som en stor familj" och fikade och då hundarna var uppbundna bredvid varandra. Och det verkade som hundarna hade lika kul som vi! Hoppas vi får chans att göra det igen framöver, och att fler welshägare får prova på det, det passar nog väldigt bra för oss!

Pil

Lolly

Coffe

080920: Idag har jag och lilla Tossan, Thaizon med matte Sofia och min galna arbetskamrat Susanne och affenpinschertjejen Lolly varit i Norrköping på inoff utställning, allt för att träna dom små. Och som dom uppförde sig på sin första utställning, helt exemplariskt! Thaizon HP, BIR valp och BIG 2 valp, Tossan HP och BIM valp och lilla Lolly HP, BIR valp och BIG 3 valp.
Pil

Lolly

Coffe

080914: Bullar och saft passar väl på barnkalas?
Det var vad som bjöds idag påvår lilla valpträff, i alla enkelhet. Så roligt att se er igen! (Både på två och fyra ben förstås). Vi hade besök av Caroline från Sörmlandshunden, som hjälpte oss med lite tips och små valpövningar. Tack! Stort tack också till er valpköpare som tar så väl hand om dom små, alla såg ut att må så bra. Och puss på nosen till er som inte kunde vara med.Tyvärr så måste jag gjort något hemskt med min kamera, för alla bilder jag tog är borta. Är det någon som har bilder tar jag gärna emot. Ni får alla ha det gott tills vi ses nästa gång!

Pil

Lolly

Coffe

080830-31: Dubbelutställning på Gotland, vilket inte har varit min lyckoö precis förut. Men i helgen gick det i vårat tecken! Åsa och  jag åkte dit med Iagos Plug-And-Play "Skipper", Iagos Laptop "Zelda", Iagos Space "Leva", Krysokolla "Nynne" och lilla Redspot´s True Star Man "Morris" som fick följa med som observatör. Och utdelningen blev långt över förväntan! Lördagens utställning gav "Skipper" sitt tredje cert och BIM, därmed fick han också titeln SU(u)CH, syrran Zelda fick sitt första cert och blev BIR. Leva andra bästa tik och Nynne 1 ukl, 1 ukk. Efter det blev det Fårö och raukar följt att god mat och lite vin i vänta på söndagen. Och den blev inte mindre rolig! Även idag tog Skipper BIM rosetten och Cacib, Leva knep BIR rosetten, Zelda fick nöja sig med en slät etta och Nynne gick stolt hem med tik-certet och R-Cacib! Så från och med nu ska jag lämna mitt voodofår hemma, Gotland är inte så tokigt i alla fall! Inte heller uppstod några av Åsas och mina missöden som brukar höra till (förra året t ex körde vi över våra burar med husbilen, till vårat förtret men burförsäljarnas glädje), det enda i den vägen var väl i så fall 15 kg valpfoder i trappan, lilla Morris tyckte det dröjde väl länge med middagen så han fixade själv. Men vad gör det, Åsa sopar så gärna! 
 
Ps Vi väntar kattungar igen, är det någon welshägare som är intresserad, hör gärna av er. Våra katter ääääälskar röda och vita hundar! Ds
Pil

Lolly

Coffe

Augusti -08: Ja, så har den här sommaren också gått, och med vilken fart! Så värst mycket ha väl inte hänt, det har mest kretsat kring alla valpar! Men jag ska försöka att återge lite av sommaren. Men först av allt vill jag tacka våra bussiga kompisar, Åsa kennel Red Delisious, Tomas och Jennie från Dalarna och sist men inte minst Eva som var så bussiga och i olika omgångar passade våra hundar med vidhängande valpar under ett par veckor i aug så familjen fick åka och vila upp sig i Kroatien/Italien! Tack snälla ni! I övrigt har hunnit åka runt på några utställningar, med blandat resultat, men fina kritiker och duktiga mattar/hussar/hundar. Redspots Lill-Stava, Stava, har också hunnit försöka sig på enkelt vatten, jobbade som en gnu men såg inte riktigt var fågeln hamnade, så det får bli ett försök till. Och känner jag matte Bettan rätt så blir det också! Vår Thai och också blivit pappa till en lite hanvalp, Zäta. Stolt mamma är Redspots Ylva-Li, Honey. Kanske var det tur att det bara blev en valp med tanke på läget på marknaden! Passa på och njut av er lilla kille! Åsa, kennel Reddelisious, och jag har också hunnit med ett besök hos Malin, kennel Eastfarm, på Åland. Vi åkte över och gosade lite med hennes jättefina valpar, alla sålda. Ett besök hemma hos Susanne, kennel Caudatus, har det också blivit, där hjälpt jag henne att mentalbeskriva åtta små schnauzervalpar. Det är verkligen både intressant och roligt att göra det, ska bli kul att följa dom och se om resultatet stämmer med valparna som vuxna också. Ja, det var i stora drag den här sommaren, förutom lite bad och annat bus. Nu ser vi fram emot hösten och nya övningar!
 
Pil

Lolly

Coffe

080629: Idag har vi varit på Gnesta Brukshundsklubb och tittat på när Iagos Plug-And-Play, Skipper, gjorde sin mentalbeskrivning. Jätteroligt att se, och ett härligt resultat! Visst var det lite läskigt med rassel och spöken, men innerst inne var dom sååååå gulliga så han var tvungen att ge dom varsin puss! Så Zelda kan vara helt nöjd med valet av pappa till sina valpar, fast det visste hon ju redan innan!
Coffe 080614: Avesta + Coffee = sant! Idag blev det vinstlott, 1 ökl, 1 ökk, 2 bhkl och Cert och R-Cacib! Stort, stort Grattis till Coffee och familjen Moe! Blodad tand??

Lolly

 

080524-25: Ja, skam den som ger sig! Så fick då Inez sitt championat till slut! Det var värt alla kalla vindar i norr (jag hade glömt jacka och inte hade Willys något varmt att sälja inte!)! Och resten av gänget var också nöjda med sina resultat. Stort grattis också till Susanne, kennel Caudatus som med sin hane Armani blev BIR och BIG 3! Stolta och trötta begav vi oss hemåt, Åsa, Susanne, jag och 6 mycket trötta hundar! Nästa stopp blev Österbybruk. Och där lyckades Redspot´s Paradis-Oskar, "Coffee", placeras sig 1 ukl, 1 ukk med CK och reserv bhkl! Hur kul som helst! Massa andra bra resultat blev det också, men det är en helt annan historia!
Lolly
080519: Ja, så kom också Ztojas valpar! Till slut blev det 5 killar och 3 tjejer, jämna och fina allihopa. Allt gick bra även om det tog lite tid, 3 timmar mellan nr 1 och 2. Det är ju lätt att man somnar då, speciellt om det är mitt i natten. Och det gjorde min "andra hand" Åsa, kennel Reddelicious, som i ilfart körde hit för att hjälpa mig. Tack för det! (Även om hon sedan övergav mig när hon trodde att allt var klart, så dom 2 sista valparna fick vi klara själva, men Ztoja var så duktig så det var inga problem.
Lolly
2008-05-15
STORT, STORT grattis till Redspot´s Rusk-Prick med matte och husse! Första utställningen slutade med 1 ukl, 1 ukk med CK och 4 bhkl! Mycket bra gjort och ett jättetack till Yvonne för proffsig trimning och handling! Inte nog med det, Iagos Plug-And-Play tog i dag sitt andra cert, så nu är det bara ett kvar till championatet! Zelda är så stolt över er båda. Grattis också till Yvonne, Kennel Iagos och Åsa Kennel Reddelicous, som också knep tikcertet med sin Iagos Virvelvind, Viina, andra certet till henne endast 14 månader. Vad ska det bli av henne?

 

Lolly
2008-05-15
Ja, den här dagen började som alla andra, hundar ut, frukost till barnen och sedan skjuts till skolan. Och som alltid när jag sedan kommer hem, ett gäng glada och pigga hundar som vill ut igen. Och eftersom Zelda absolut inte visat ett enda tecken till att valpar, så varför inte, ut med henne också en stund. Tio minuter senare ut och ropa och alla kommer utom Zelda. Lite sur bli jag allt, så ut och leta på gården. Plötsligt hör jag ett litet pip från en brädhög, och mycket riktigt, långt därinne låg den första valpen. Blöt och lerig och med vidhängande moderkaka! Lite panik fick jag allt, men allt gick bra. Så han fick börja sitt liv med att duscha! Sedan gick allt i bra fart och kl 12.30 var det klart, 2 hanar och 5 tikar födda! Alla mår bra och Zelda är som vanligt en toppenmamma, har faktiskt knappt lämnat valplåda ännu utan förväntar sig mat och vatten "på sängen", vilket hon givetvis får! Nu väntar vi med spänning på Ztojas valpar, som kommer vilken dag som helst!
Lolly
2008-04-14
En katt bland hermelinerna! Men gullig är hon, Lolly, som precis anlänt ifrån England.
Lolly är en affenpinscher som ägs av mig & Susanne, kennel Caudatus, men är placerad på helfoder hos Emilie.

Pil

.
2008 04 20
Ja, så har vi då varit och röntgat om Redspot´s Salia-Amalia, Cajsa, och för att göra en lååååång historia kort så var det så här:

I höstas röntgades hon med resultat C/D, till min och framför allt ägarens stora sorg.
Sedan följde en lång höst med förebyggande simning (dyrt), veterinärbesökt eftersom Cajsa nog hade ont i höfterna redan, mycket oro osv.
Yrkesskadad som jag nog är så vill jag inte bara ha en bokstav eller två som utlåtande, utan som vi människor får på en röntgen-undersökning, en skriftlig förklaring.
Jag tog bilderna med mig till en erfaren och duktig veterinär, han ansåg att bilden var av mycket dålig kvalitet (inte rak) och att hon definitivt var värd en omröntgen.
Så sagt och gjort, ja nu är det gjort, med resultat B, (samma avläsare)! 
Några funderingar har jag allt,
- varför kan man inte få en skriftlig förklaring från SKK på röntgenbilden?
- varför läser dom av den?
- osv osv.
Mycket pengar och mycket oro till ingen nytta, även om det viktigaste nu är att att matte kan köra på som hon tänkt och prova på vad hon vill med Cajsa!!!


Bara att gratulera Cajsa med familj!

.

2008 04 06
Jätterolig nyhet, Zelda ska bli mormor!
I slutet av april väntas det puppisar i Tallkrogen då Redspot´s Lill-Stava och Geltman´s Gothem ska bli föräldrar.
Gå gärna in på Stavas egen sida och titta, www.lill-stava.se.
Lycka till, vi kommer rusande och tittar på dom små så fort vi får!
Pil
2008 04 06
Tack vara vår fantastiska kontaktgrupp och deras trevliga initiativ så fick vi, ett antal welshägare, en härlig promenad utmed sörmlandsleden.
Några av oss den kortare sträckan och en tapper skara en längre, i oländig terräng. Men alla såg så nöjda ut när den medhavda kaffekorgen kom fram!
En eloge till kontaktgruppen för alla deras evenemang! Och det var underbart för hundarna, många fina vattenhål att bada i!!
Pil
.
2008 02 16
Fint besök från Åland fick vi idag! Malin från kennel Eastfarm tog med sig Inez och Thais kullsyskon Fanny och Mimmi för en liten syskonträff. På bilden från vä Thai, Inez, Fanny och Mimmi. Och jag lovar att det var full rulle!!!! Thai tyckte att dom var hur snygga som helst, men vi förklarade för honom att det var syrrorna, så han fick backa. Lite besviken var han allt!! Jättekul att träffas igen, kom snart tillbaka!!!!

Pil
2008 01 04
Vi varit i Göteborg och sovit på hotell (vilka sköna sängar!) och visat upp oss för en rysligt snäll farbror.
Och vi är nöjda, tror att mattarna är det också.
Om vi börjar med mig, Thai, Eastfarms In The Fields så slutade jag 1 ukl och 4 ukk. Matte har fortfarande inte riktigt lärt sig hur hon ska visa mig så att jag inte drar ihop mig och "skjuter rygg". Hon tycker nog det är lite frustrerande eftersom jag är så rak och snygg utan koppel. Men, övning ger färdighet! Kompisen Redspot´s Paradis-Oskar, Coffee, slutade 1 ukl och 2 ukk med HP, jättebra, men nästa gång slår jag nog dig! Lilla Stava, Redspot´s Lill-Stava, gick hem med 1 ökl och 3 ökk, inte dåligt med tanke på att hon har fällt och precis ska löpa, och då brukar inte hennes humör vara på topp.Om ni visste hur synd hon tycker om sig själv! Syrran Inez, Eastfarm´s In Fashion, gjorde oss inte besvikna, 1 ukl och 2 ukk med CK och sedan reserv i btkl. Och så till Ztoja, Iagos Escape, som trots att hon ser ut som en nakenwelsh just nu i alla fall blev 4 chkl med CK, men sedan oplacerad i btkl.

 


Top